Mi a véleményed a Budapest Belgrád vasútvonal felújításának tervéről?
Vérlázító.
Még Budapest-Szeged vonalon naponta tapasztalom rossz a pálya, egy sínpár van, addig egy ilyen kihasználatlan vonalra meg százmilliárdokat veszünk fel. Arról nem beszélve Budapest-Debrecen vonal is milyen állapotú...meg még sorolhatnám.
Szerintem, nem azt a vonalat kellene felújítani,hanem a Szeged-Cegléd vonalat, a szerb vasútvonalat pedig Röszkénél behozni.
Szeged-Cegléden sokkal több jelentősebb település van.Nem is értem, hogy miért nem azt a vonalat újítják meg, nem lenne nagy kerülő, sőt sokat profitálna a MÁV belőle később.
Szerintem mértéktelen pazarlás, persze az adófizetők pénzéből. Inkább lenne több értelme a Cegléd-Szeged vonalat fejleszteni, de még az is meggondolandó, oda is bőven elég lenne Nagykőrös meg Szatymaz környékkén a két vágány.
Jobb ötlet lenne a Lajosmizsei, vagy a Kelet magyarországi vonalakat rendbe tenni, nevetséges, hogy 40-el döcög a vonat.
A kelebiai vonalon max az elővárosi részen lenne értelme két vágányt csinálni, hogy fél óránként járhassanak Délegyházáig a személyvonatok. Meg összekaparni annyira a pályát, hogy a szeptember előtti menetrend tartható legyen.
Meg persze visszarakni a hiányzó délelőtti vonatpárt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!