Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kire szavazol majd és miért?

Kire szavazol majd és miért?

Figyelt kérdés

Mármint melyik pártra, s persze csak a jelenlegi állás szerint, természetes hogy ez meg változhat...

Kort és nemet is írjatok, légyszí!

2017. nov. 20. 17:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
8%

16-os érzékletes a példád ,de pont ezért sem megyek mert egyáltalán nem érdekel, hogy kukorica avagy mák van a szarban attól még nekem ugyanúgy undorító mindegyik, és nincs tétje a dolognak. Teljesen mindegy ki nyer ,az ugyanúgy lopni csalni fog, ha újonnan bekerülő tag lenne,aki még "éhes" , akkor az aztán még vehemensebben fogja ellopni a közvagyont. Meg majd hivatkozik az elmúlt X évre hogy ő azért nem tud csinálni semmit..Mivel a politikus az olyan állatfaj!

Eleve az megy politikusnak és jut el a csúcsra ,aki erkölcsileg egy nulla és lételeme a hazugság meg a lopás és a köpönyeg forgatása.Kivétel nélkül. Ezek közül én nem fogok választani inkább próbálom úgy kaparni a saját gesztenyémet hogy az pártoktól függetlenül elég legyen magamnak .

2017. nov. 22. 14:22
 22/27 anonim ***** válasza:
13%
"Tehát nyugat párti vagy és mégis a fideszre szavazol? Azért ez kicsit furcsa... :D" Szerintem nem furcsa. Nyugatra fogok költözni, de ameddig Magyarországon élek addig több pénzt teszünk el a Fidesz miatt. Ebben én nem látok semmi furcsát, megéri addig nekem és ennyi. Amúgy nem mondanám magam Fidesz pártinak de mindenképpen megéri.
2017. nov. 22. 23:23
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

22# én megértem a felfogásod és bár nem értek veled egyet, sőt kimondottan önzőnek tartom hogy ezreknek ártasz hogy neked jobb legyen, de értékelem az őszinteséged.

Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmed, hogy amit nyersz az egykulcsos adón, elbuksz minden máson. Használsz autót? Jó. Az üzemanyagok adója nálunk a legmagasabb. Egy hordó olaj 60$. Ez durván kb 160 liter és 16 ezer forint, literenként 100 forintot kellene fizetni. Persze ez kőolaj, ebből mire gázolajat csinálnak belekerül egy liter 150 forintba is. Csakhogy egy liter gázolaj ugyanakkor átlagosan 370 forintba kerül, nem 150-160-ba. A maradék 200 forint az adó.

Gondolhatod hogy nembaj, ennyi belefér. Akkor remélem nem dohányzol, ugyanis a dohánytermékeket európai viszonylatban magas adók súlytják. Konkrétan egy doboz cigarettán 292 forint adó van.

Az italok után is szépen fizetsz, 1-5%-os alkoholtartalmú italért ( pl: sör ) literenként 20 forintot, 5-15% esetén 100 forint / liter, 15-25% között 300, 25-35% között 500, 35-45% között 700 és 45% felett 900 forint / liter.

Emellett jócskán vannak külön adók, pl: papír adó, szappan adó, stb összefoglaló néven környezetvédelmi termékdíj ( műanyag művirág, levél és gyümölcsutánzat és ezek részei, és az ezekből készült áru: 1900 Ft/kg, szappanok, szerves felületaktív anyagok, mosószerek: 11 Ft/kg, szépség- vagy testápoló készítmények: 57 Ft/kg, irodai papír: 19 Ft/kg ). Nem tűnik soknak, de ha kiszámolod hogy hányan vásárolnak, szép kis összeg kerül az államkasszába.

És persze erre jön a világméretű rekord ÁFA, 27%, kismillió nevenincs adó, melyek szintén 5-10-20 forintokat vesznek el tőled és emiatt fel se tűnik, a különböző járulékok, fizetsz vásárlás illetve eladás után....

Összességében rosszabbul jössz ki, mintha az adók felét megszüntetnék és normális ( nem a régi kétkulcsos ) többkulcsos adót vezetnének be.

2017. nov. 23. 00:49
 24/27 anonim ***** válasza:
0%
ma 00:49 Értem amit írsz és mivel ilyen jól kifejtetted, én is ki fogom fejteni a véleményem az írásodról. De azért pár dolgot tisztázni kell. Először is az egykulcsossal nem én hanem maga a család nyer. Ezenkívül: "remélem nem dohányzol" még sosem próbáltam ki a cigit, nem is akarom, sőt a családba se cigizik senki. Bár nem is írtad, hogy cigiznék de a hangsúly (íráskép) mintha arra ment volna el egy kicsit, de talán tévedek. Kicsit zavar engem, hogy manapság olyan általánosan jelentik ki ezt a dohány drágulást, mintha majdnem mindenki cigizne, ezzel érintett lenne. Nálam az a normális ha valaki undorodik a cigitől. Írtad az alkoholt is. Több mint 1 éve nem ittam semmilyen alkoholt, csak egyetlen egy darab koktélt. Tehát ez is kilőve. Az ÁFA magas lenne a Fidesz nélkül is. Ez is kilőve. A többi amiket írtál nem tudom, hogy mennyit tesznek ki de annyit biztos nem, amennyi elvenné amit az egykulcsos adó ad pluszba. Ugye az egykulcsos adón való nyereség lehet kevesebb és több is nekünk éppen több. Önzőnek nem nevezném magam. Az önző ember csak magának akar jót én pedig a családnak/barátoknak is jót akarok sőt sokszor önzetlen vagyok azzal akit szeretek. De ez nem jelenti azt, hogy ne akarnék nyerni a Fideszen.
2017. nov. 23. 12:05
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

# 26/26 Időpont tegnap 22:45

Fidesz az EU legkorruptabb pártja. Régió leglassabban növekedő gazdasága vagyunk, Eu-s támogatások nélkül évi 1.5%-os visszaeséseket produkálna a gazdaságunk.

Média illegitim módon működik, heti rendszerességgel veszíti a kormánymédia a pereket az ellenzéki pártok ellen hazudozás miatt.

Aki lop, csal, hazudik és nem ért ahhoz amit csinál, miért is a "magyarok pártja"?

2017. nov. 25. 07:19
 26/27 anonim ***** válasza:

"jobbik fasiszta"

Liberálisabb mint a fidesz. Jelenleg a fidesz az egyetlen szélsőjobboldali párt ( a néppártosodás óta ).

"lmp vagyis szdsz.. jobbik masolat

liberalis bundaba bujtatva es a sok naiv fiatal partja"

Ugyan van néhány volt SZDSZ-es benne, de az ellentéte annak a pártnak. Mint ahogy a jobbikkal is van pár közös programja, de teljesen ellentétesek a nézetei.

"mszp ... gyurcsany szerelmetes nyuggereket partja "

Feltűnt hogy Gyurcsány 2009-ben kilépett az MSZP-ből és azóta a parlament közelében nem járt? Persze azt megértem hogy az MSZP-re nem szavaznak, korrupt, tehetségtelen, vezetésre alkalmatlan párt. Mindössze két párt bizonyított az elmúlt 24 évben hogy nem szabad kormány közelébe engedni, ebből az egyik az MSZP.

"Munkaspart a kommcsik"

Igen, rájuk se kell szavazni, ez is tény.

"fidesz .. a magyarok partja"

Liar ( hazug ). Mint mondtam két párt bizonyított hogy kormányképtelen, hogy korrupt, hogy nem lehet hatalom közelébe engedni őket. Az egyik az MSZP, másik a fidesz.

Ugyanakkor annyira magyarok, hogy köztük van a legtöbb ex-ügynök, ex-kiszes, MSZMP-s. Ha nem hallottál volna, ez volt "A párt" a szocializmus alatt....

Egyébként mi a helyzet a többi párttal? Több mint 200 párt van bejegyezve, amiből kb 20 komolyan is gondolja a választást, nem csak a pénz miatt csinálja. Azt ne mondd hogy a fidesz az egyetlen normális ( ami persze nem igaz ).

2017. nov. 25. 10:56
 27/27 anonim ***** válasza:
0%

Minden hibája ellenére a Fideszre

(28 éves családapa, és 24 éves feleség).

Tetszik a családpolitika, a határozott kiállás a világ felé, igyekeznek az összmagyarságba gondolkozni, persze ezektől nem lesz olcsóbb a kenyér.

Itt a mi városunkban gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség (csak az nem dolgozik aki nem is akar, persze nem 3000 eurót fizetnek de azért két keresetből el lehet éldegélni).Tisztább a város, több jut ilyen olyan felújításra stb.

Ezért szavazok rájuk.

2017. dec. 22. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!