Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nah fideszesek! Vélemény az...

Nah fideszesek! Vélemény az egykulcsos adórendszerről?

Figyelt kérdés

Ezt akartátok???

tessék:

[link]

Magyarul:

Minél többet keres valaki annál KEVESEBBET adózik!!!!

Azért ez abszurdum.

Még nem vezették be, de fontolgatják....!!!!!

2010. máj. 31. 20:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
62%

szerintem meg az "együk meg a gazdagokat" többkulcsos rendszer abszurdum.

de mondjuk én nem vagyok fideszes...

2010. máj. 31. 20:34
 2/21 anonim ***** válasza:
80%

Na, kérem szépen.

Az egykulcsos adó úgy működik, hogy 1 db adószázalék van. Ergo a százalékszámítás logikája alapján, minél többet keres valaki, ugyanakkora százalék mellett több lesz a relatív befizetése.

Úgyhogy a minél többet keres, annál kevesebbet adózik NEM IGAZ!

2010. máj. 31. 20:37
 3/21 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem úgy igazságos az adórendszer, ha a gazdagok többet fizetnek a közösbe. A régi háromkulcsos adórendszer kéne vissza! Mondjuk 15, 30, 45%-os sávonkénti fizetendőkkel. Abszurdnak tűnhet, hogy a többi adóval együtt a fizetésük fele így elmegy, miközben a szegényebbekének csak a harmada, de a havi 400.000 Ft-ból még mindig több marad, ha elmegy a fele adóba, mint a 200.000-ből, ha a harmada megy el. Szolidaritás elvén alapszik. Az iszlám vallásnak a mai napig az egyik alaptétele, hogy a gazdagok segítsék a szegényebbeket, a kereszténységből ez Krisztus után kétszáz év alatt teljesen kikopott.
2010. máj. 31. 20:39
 4/21 A kérdező kommentje:

Pontosan!

az utsónak van igaza!!!!!!!

2010. máj. 31. 20:42
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezen már én is sokat gondolkodtam, de szerintem egy átlagos matematikus biztos ki tudna alakítani egy olyan képletet, ami használható lenne többkulcsos adórendszerként.

Pl. mik lennének egyáltalán azok a határok, amik a háromkulcsos (15-30-45%) adórendszernél működnének?

Szerintem az adózó nem akarnák átlépni mondjuk a 30-as és a 45-ös közti vonalat, mert akkor egyből kevesebbet tarthatna meg, mint előtte.

Példa:

100 000 - 30% = 70 000 Ft

120 000 - 45% = 66 000 Ft

Az első esetben kevesebb a bruttója, mégis nettóban több marad neki, akkor meg miért is akarna 120 ezret keresni, ha 100 ezernél több pénzt kap kézhez?

2010. máj. 31. 20:47
 6/21 anonim ***** válasza:
74%
A többkulcsos sem túl korrekt. Ha valaki megdolgozik azért ,hogy sok pénzt keressen, akkor vegyenek el tőle még többet, had osszák szét a Fekete Retkeknek?
2010. máj. 31. 20:47
 7/21 anonim ***** válasza:
75%

"had osszák szét a Fekete Retkeknek?"

És ki mondta, hogy szét kell osztani a rómaiaknak, he?

Ha nem akarnánk, nem lenne kötelező. :)

A "had" pedig kettő "d" betű. (hadd)

2010. máj. 31. 20:49
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

20.47

Ezért kell úgy meghúzni a sávhatárokat, hogy az x Ft bruttó fizetésből ne maradjon több, mint az x+1 Ft-ból (x-et bármilyen természetes számra értelmezve).

Fejlettebb országokban működhet az egykulcsos adórendszer, de addig ne akarjunk úgy adózni, mint nyugaton, amíg nincs olyan fizetésünk, mint a nyugatiaknak.

2010. máj. 31. 20:51
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

20:51

Akkor végülis egy lefölözésen alapuló adórendszerre gondoltál? Az nem lenne rossz ötlet.

2010. máj. 31. 20:53
 10/21 anonim ***** válasza:
50%

Ha a nagy jövedelmeket jobban (magasabb kulccsal) adóztatjuk, az az adóelkerülést erősíti.

ha mindenki ugyanazon a kulcson adózik az egy liberálisabb szemlélet, és talán igazságosabb is. Gondoljunk csak Széchenyi hídpénzére: minden ember ugyanannyit fizetett, gazdag is szegény is.

Van ezenkívül egy elmélet a Degresszív adórendszerről. Ezt a cégeket érintő társasági adóra lehetne bevezetni. Vannak modellszámítások amik jelentősen növekvő adóbevételeket prognosztizálnak erre a rendszerre.

Ennek lényege, h a sávok fordítva vannak, tehát minél több az adózatlan jövedelem annál alacsonyabb az adókulcs.

Könnyen belátható, hogy ez a gazdaság kifehérítését segítené, hiszen a jövedelem eltitkolás nem érdeke senkinek...

2010. máj. 31. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!