Egykulcsos adórendszerről mi a véleményetek?
szlovákiában is ez van és jobbak a gazd. mutatók, euró is van.
ergo nekik bejött.
Én nem örülök neki, mert így megint csak nőni fognak a különbségek a kisebb-nagyobb keresetek között.
Ráadásul az ország elesik cirka 350mrd Ft bevételtől, amit vhonnan pótolni kell.
Általánosságban
Egységes, kedvezmények nélküli, nem túl bonyolult rendszer. A közepes/magas keresetűeknek kedvez, az alatt igen kedvezőtlen. Érdekes mellékhozadéka lesz, hogy számos könyvelőiroda fogja becsukni a boltot/fog embereket elbocsátani,mert ezek után az utolsó írástudatlan suttyó is meg tudja majd magának csinálni az adóbevallást.
Amit Orbánék akarnak
Valami katyvasz, nem is teljesen értem. Elméletileg bele akarják venni a gyerekeket is, de hát akkor ugye már nem teljesül az egykulcsos adó feltétele, a kedvezmények nélküliség. Plusz, van egy olyan érzésem, hogy eleinte nem 16 százalék lesz, hanem elkezdik húszról, és évente csökkentik. Csak azt nem értem, hogy amikor az SZDSZ akart egykulcsos adót, a jobboldali sajtó miért hazaárulózott váltott műszakban.
Az első válaszolónak megjegyezném, hogy a szlovákok épp most gondolkodnak a többsávos adózás bevezetésén.
Amúgy meg a tényleges, kedvezmények nélküli, szűz egykulcsos adózási rendszer valóban nem a kis keresetű rétegek mennyországa, puszta paraszti logika alapján sem. Amit jelenleg nálunk be akarnak vezetni, az szerintem egy eléggé kiforratlan, nem teljesen átgondolt valami, nem ártana még csiszolgatni rajta, meg kicsit jobban elmagyarázni az embereknek, hogy miről szól, lehet, hogy sokaknak nem is tetszene már annyira úgy.
Támogatom:
Ha én megdolgozok, hogy gazdag legyek, akkor tőlem is annyit vegyenek el, mint attól, aki 8 osztályt sem járt ki. Ez így igazságos! Nehogy már a jómódúak tartsák el poénból a szegényeket.
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:56
Ez mind szép és jó, csak sajnos Magyarországon ma annyi az adózási kiskapu, a jogtalanul vagyonos ember, a logikátlanul, ésszerőtlenül, alaptalanul sok kiharcolható támogatás, hogy ilyen körülmények között sajnos nehéz a te igazságodat elfogadni. Ha minden igaz és jókor leszek jó helyen, valamikor majd én is a vagyonosabbak közé sorolhatom magam, és valószínűleg én sem szeretnék majd többet adózni, de ma sajnos az adórendszer átalakításával nem oldódnának meg a problémák. Rengeteg dolgot kellene megváltoztatni, hogy egyáltalán eljussunk oda, hogy a gazdag tartja el a szegényt. Sajnos ma sok szegény eltartásához nincs semmiféle alapunk, mégis el vannak tartva valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!