Egykulcsos adórendszerről mi a véleményetek?
Egyértelmű, hogy a gazdagokat támogatja. És azért azt ne felejtsük el, hogy aki gazdag az manapság sosem a megfelelő úton szerezte a pénzét és most is egymillió kiskapu lehet neki ami alapján mégis visszakapja a pénzét. Egyébként szerintem is még kidolgozatlan ötlet, mert semmi részleteset sem tudtak belőle mondani, dehát ez a Fideszre jellemző is.
De azért ha a szlovák van felemlegetve példának jövedelemhatár ott is van jelenleg is, ilyen adózási rendszer sehol sincsen
És azért valljuk be, hogy akkor nagyon sok ember fog szegényebb lenni és azért ennek jó vége hosszabb távon nem lesz. És többen lesznek akik rosszabbul járnak.
Szerintem nyugodtan támogassuk azokat a gazdagokat, akik bejelentett fizetésük után tisztességesen adóznak.
Én nem támogatom a minimálbér adómentességét és a "gazdagok" megadóztatását sem, mert mindegyiknek ugyanaz az eredménye: bejelenti magát minimálbérrel, nem adózik, a maradékot teszi zsebre borítékban.
Engem nem zavar, ha zsebre teszi, ha megdolgozott érte, jár neki, de adózzon utána, ahogy én is teszem az átlagjövedelmemből.
Nem tudom miért pont most akarják bevezetni ? És mi értelme lenne,azon kívül hogy tényleg a pénzes embereknek kedveskedünk (lsd luxusadó kivezetése)?
A "gazdagok tartják fent a szegény dolgozókat" szöveget pedig felejtsük már el.Pont hogy sok cég és vállalkozó az olcsó kizsákmányolható munkaerőből él, ha nem így lenne,akkor nem 200-300%os haszonnal zárnál hóvégén.
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:49
Ott a pont!
És addig még ne a minimálbéreseket csesztessék, ameddig a vállalkozók, kft-k tömlege csak arra hajlandó bejelenteni a dolgozót vagy 6 órára lsd vendéglátás építőipar. És az ember nem válogathat, örülsz munkád van.
Csak a széles középpel rendelkező országok számára előnyös. nem beszélve arról hogy a minimálbér megadóztatása többet fog ártani mint használni.
A tőkejövedelmek adócsökkentését meg nem is értem.
A belső fogyasztást kellene élénkíteni, az az a társadalom széles rétegének a fogyasztását segíteni, miközben a piacainkat védeni"' persze burkoltan ahogy az Eu ban szokás" és nem au importot növelni a gazdagok egy kulcsával!
Nem értem a Fideszt.
Te tudod hogy hány cég fog bezárni vagy embereket kirúgni a magasabb minimálbér miatt mert nem fogják tudni kigazdálkodni ? Ne érts félre nem a magasabb bérek ellen vagyok,csak nem így kéne.10 év múlva meg majd 500.000 lesz a minimálbér mert sz@rt se fog érni a forint ?
A feketézők se fognak kifehéredni szerintem ettől,hiszen "bizalmi alapon" nem fogják bejelenteni a rabszolgáikat.
A belső fogyasztásra való építés csődöt mondott,ezt próbálták meg a fideszék,majd az mszpék,most megint ezzel próbálkoznak,de ez is csődöt fog mondani.Teljesen újra kell gondolnunk és újra felépíteni a gazdaságunkat.Előbb el kell zárni a pénzcsapokat,akik öntik kifelé a pénzt az országból.Aztán le kell ráznunk az élősködőket,és munkahelyeket építeni,teremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!