Mi ez a cikk? Van értelme? (Nem sok jóval kecsegteti a Szolnok környéki lányokat a KSH) Magyarországi embereket Ukrajnához hasonlít?
Ez a cikk egy rövid értesítés egy statisztikai adatról.
Ebben a formában nincs sok értelme neki, adhatott volna átfogóbb elemzést.
Röviden arra a jól ismert jelenségre hívja fel a figyelmet, hogy a várható élettartam nagyban függ a lakhelytől. Ami persze önmagában nem igaz, ezért is kellene az átfogóbb elemzés.
Mindenesetre az adat jól mutatja, hogy nagy az országrészek közötti egyenlőtlenség. Ez lenne a cikk értelme.
3 év különbség van mindössze a nyugati és keleti országrész között a lányoknál, a fiúknál 10, igaz a cikk a lányokra írja a 10 évet, ellentmondásba kerültek.
Amúgy elég furcsa, hogy majd 80 év a fővárosi és a kisalföldön a várható élettartam, amikor folyton arról írnak, hogy a fővárosi és hasonló nagyvárosokban kb 8-10évvel kisebb a várható élettartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!