Az óraátállítgatásokra miért van szükség? Nem értelmetlen?
Az egész egy múltból visszamaradt marhaság.
Semmi szükség nincs rá.
Egy olyan korból származik, ahol rossz volt a világítás technikája.
Az óraátállítás felborítja az emberek bioritmusát.Amit ha nem muszáj, nem kellene piszkálni.
Igazából a téli időszámítás lenne a normális , a fix.Miért?
Nyáron 8 órakor sötétedne.MI is ezzel a baj?
A nap pedig hajnali 4 körül kelne.Ez is teljesen jó.
úgy vicc ahogy van
előrébb állítod hogy reggel ne kapcsolj villanyt? OKÉ
este annyival előbb kapcsolod fel tehát 0 a megtakarítás
amíg ezt a pár sort megírtam az asztali pcm több villamos energiát fogyasztott mint egy héten az összes led izzóm ha be lenne kapcsolva egész nap
"Ez a kérdés nyilvánvalóan provokáció. Azért kell nyáron átállítani az órát, hogy ne sötétedjen már 8-kor és ne 3-kor legyen világos."
Nem értem, hogy ezzel mi a probléma.Miért baj,hogy este 8 órakor már sötétedik?
"Egyrészt azért is jó, mert reggel mikor munkába mész kocsival akkor sokkal jobb természetes fényben vezetni, míg sötétbe sokkal baleset veszélyesebb."
munka után meg amikor 8 órányi ébrenléttel és munkával fáradtabb vagy sötétbe autózhatsz haza ami baleset veszélyesebb mintha a természetes fénynél vezetnél haza
A 12-esen nevettem egy jót, mert gyors matekoztam kicsit, ha van 10 LED izzó abban a házban és mind 6 Wh-t fogyaszt, akkor ha bekapcsolja őket 168 órára 10.08 Kwh fogyasztást produkál, ennyi szöveget mint ő írt meg lehet írni még egy ujjal pötyögve is maximum két perc alatt, tehát olyan erős vasa van, ami óránként eszik meg 300Kwh-t! A hazai átlagos lakossági fogyasztás 250Kwh óra háztartásonként! Ennek a gyereknek meg olyan gépe van, ami egy óra alatt leszop ennyit, gyors számoltam tovább, ha napi két órát gépezik, akkor egy átlagos hónapban 18.6 megawattórás fogyasztást hoz össze, ami egy laza nyolcszázezres villanyszámlát jelent! :-)
Neked tényleg nem a világítás jelenti a fő költséget, talán ha nem egy több szobányi szerverparkról írnál a Gyakorira olcsóbban kijönnél. Inkább vegyél egy használt notebookot, harmincezer és hidd el nem eszik meg havonta 18.6 megawattot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!