Az óraátállítgatásokra miért van szükség? Nem értelmetlen?
Az egész egy múltból visszamaradt marhaság.
Semmi szükség nincs rá.
Egy olyan korból származik, ahol rossz volt a világítás technikája.
Az óraátállítás felborítja az emberek bioritmusát.Amit ha nem muszáj, nem kellene piszkálni.
Igazából a téli időszámítás lenne a normális , a fix.Miért?
Nyáron 8 órakor sötétedne.MI is ezzel a baj?
A nap pedig hajnali 4 körül kelne.Ez is teljesen jó.
1#
Feltalálták a lámpát is, több, mint 100 éve.
Szerintem is értelmetlen. Ha még a nyári lenne az eredeti, akkor még lehetne az az ok, hogy régen a tükések lobbija áttolta a világítás a háztartásokra, hogy otthon világítsanak az emberek.
De így értelmetlen.
"1#
Feltalálták a lámpát is, több, mint 100 éve."
energiatakarékosság mond neked valamit?
"energiatakarékosság mond neked valamit?"
Nincs elég energia vagy mi?
Az áram azért van,hogy a kényelmünket szolgálja és elég nagy mennyiségben áll rendelkezésünkre.
Tessék kikapcsolni akkor a számítógépedet, ha ennyire hippiset játszol.
Sőt, ha pukizol azt szívd fel, nehogy szennyezd a környezetet.
"energiatakarékosság mond neked valamit?"
Miért, a napsütéses órák számát nem állítjuk át, csak toligáljuk.
"Tessék kikapcsolni akkor a számítógépedet, ha ennyire hippiset játszol. "
Félre értesz én a energiatakarékosság alatt a villanyszámlát értettem nem a környezetszennyezést
Az a helyzet, hogy a világítás amúgy sem volt soha egy óriási energiafelhasználó. Az egyéb energiafogyasztók nagyságrendileg többet fogyasztanak, a világítás szinte semmit. Ma meg, az energiatakarékos technológiáknak köszönhetően, ez még tovább csökken. Az az 1 óra, amivel elvileg kevesebbet világítunk, elég kevés energiamegtakarítást jelent.
Valóban, 0-nál nagyobb az energiamegtakarítás, kérdés, hogy megéri-e. Mert az emberek bioritmusa igazoltan felborul. A kiegyensúlyozott emberek egyértelműen megérik szerintem azt az energiamennyiséget, de ha szigorúan anyagilag nézzük, elég valószínű, hogy a termelékenység ilyenkor némileg megborul, és már egyáltalán nem biztos, hogy nyerünk ezen az egészen.
Szerintem is el kell törölni a francba, az egyetlen kérdés, hogy melyik időszámítást tartsuk meg, mert szerintem Magyarország esetében a nyári (GMT+2) is szóba jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!