Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Annak aki a Fideszt támogatja...

Annak aki a Fideszt támogatja az miért teszi?

Figyelt kérdés

Bocs de a migráns-Soros anegdotákat felejtsük most el, fárasztó.

Engem az érdekel, hogy az, hogy a Fidesz kormány vélhetően jobb állapotban fogja átadni az országot egyszer, mint amilyenben átvette, elég-e a feltétlen támogatáshoz vagy ilyesmi.

Mert egyrészt relatív, lehet hogy sokkal jobb állapotok mint az mszp alatt, de azért az nem egy nagy vigasz 8 év után gondolom én.

Másrészt: amikor demokratához nem méltóan kommunikál, vagy cselekszik, botrányokba keveredik, nagyon is nagy számban, az nem elég ahhoz emellett, hogy ne támogassa?

Külpolitikával mind elégedettek?

Nyugodtan lehet írni, tehát ez most nem vita tárgya, csak kíváncsi vagyok milyen indoklást tudnak.

2017. okt. 30. 20:01
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:

Te azzal a céllal "látogatsz" be hozzám invitálás nélkül, hogy mindenképpen elemelj valamit. Egyszerűsítsük le, az ilyen tolvaj. Értékben van különbség az autó és az alma között, de a kategória egy. Az elkövető pedig megbízhatatlan. Ha módomban áll, akkor pedig a fejedre ütök. Bár még mindig nem tudom, hogy honnan veszik egyesek, hogy melyik kormány mennyit lopott, és a következő mennyit fog? Valami kis füzetke van erről, csak én nem jutottam hozzá?

A kötvényezéssel sem vagyok kibékülve. A többségük kínai és orosz. Ennek ellenére egyikről sem hallom, hogy itthon gázolnak-késelnek-robbantanak, vagy az együttélés velük problémás. De ma olyan világot élünk, ahol papírokkal érkezni probléma, papírok nélkül tömegesen nem. Van egy árnyalatnyi különbség.

Az pedig a nyugati integráció iskolapéldája lenne, amikor sokadik generációs bevándorlók terrortámadást hajtanak végre? Azért mert megkapták az adott ország állampolgárságát, és "németek" vagy "franciák" lettek, attól többségükben még nem fognak úgy gondolkodni-viselkedni, mint a helyiek. Ez meg is látszik a terrortámadásokon, mondhatjuk, hogy az egyik tünete a jelenségnek. Sok tanulmányt és könyvet olvastam az integráció alulműködéséről. De ezek szerint, ami a meglévőekkel nem megy, az majd az újonnan érkező, papírok nélküli tömeggel menni fog. Én kérek elnézést, ha ezen nevetnem kell. De a HVG, 444, Index szintű oldalaktól ne várjunk kemény kimutatásokat arról, hogy odaát mi a helyzet a beilleszkedéssel. Csodálkozom, hogy még megjelenhetnek olyan könyvek amik ezt a témát elemzik, mert elég sok kényelmetlen információ van bennük. Ezt nagyjából 20 éve így gondolom, hol volt még akkor a fidesz és a "gyűlöletkeltése"... De egyszerűbb elfordítani a fejet a tények elől, vagy elterelni az egészet. Hangoztassuk, hogy lop a kormány, csak az ilyen témát kerüljük - nagyjából ez a felfogás az uralkodó. Persze, ha nem lopna a kormány, ez a probléma akkor is megmaradna, de erre minek is gondolni, igaz?

Európa pedig elöregszik, ha tetszik, ha nem. De erre nem az a legjobb megoldás, hogy olyan tömegeket importál, akik párhuzamos társadalmakat alkotnak. Bocsánat, azok a fránya könyvek, már megint. De ezek szerint azokat is csupa gyűlölködő szakértő írta, és nem a 444 vagy az Index energiaitalon felnőtt ficsúrjai.

De rohanok is felgyújtani egy könyvtárat, mert tele van tudatosan ferdített könyvekkel, mert egyik sem arról ír, hogy milyen jó dolog az európán kívülről érkező migráció. Sőt, elintézem, hogy pár egyetemi tanárt is csapjanak ki, mert témavezetői voltak a migrációról íródott szakdolgozatomnak annak idején. De ha gondolod, benne vagyok egy forráselemző vitában, ami feltárja, hogy ki téved és ki nem.

2017. nov. 1. 17:52
 42/54 anonim ***** válasza:

Ez mind nagyon szép. Egyetlen apró problémám van: Megint mellébeszélsz és csúsztatsz. Ugyanezt teszi a kormány is, megmagyarázásban nagyon hasonlít a kommunikációtok.

Alma vs autó: Azt én értem, hogy mindkettő lopás és aki lop az megbízhatatlan. Mivel állításod szerint minden kormány lop, ide ugyebár behelyettesíthető a rossz szándékkal megyek, tehát mindenképp sáros vagyok című történet. Csak tudod, fene a finnyás formámat, én olyan speciális eset vagyok, hogy ha már mindenképpen meglopnak, én bizony inkább választom azt, aki csak az almámból dézsmál, nem a kocsimat viszi. Ez a ki mennyit lop egy érdekes kérdés, bár a költségvetés azért el tud árulni ezt-azt. Ahogy a beruházások varázsütésre sokszorozódó költségei is. (És akkor ne is kanyarodjunk el a témától olyan kitérők kedvéért, mint a rendre megkerült, vagy ki sem írt közbeszerzések.)Továbbá eddig egy kormány akarta csak kizsarolni a nyugdíjmegtakarításomat.

És akkor nem beszéltünk a tömeges adóemelésekről, újonnan bevezetett adókról, a megmentés álarca mögé bújva persze...az ad-hoc törvényekről, melyeket hetente módosítgatnak, a szétbarmolt szociális hálóról, a felszámolt nyugdíj és tb járulék helyett kötelezően fizetendő, de állami kötelezettséggel nem járó eho és szocho intézményéről, sorolhatnám...

Migránshiszti: Itt is az a bájos, hogy annyira zsigerből véded a kormány álláspontját, hogy megint elkerülte a figyelmedet az az apró, ám zavaró tény, hogy nem a felvetésre válaszoltál. És ez egy jellemző jelenség a kormány egész működésében is. A problémák és az (elvileg rájuk) adott válaszok gyakorlatilag sosem találkoznak. Ugyanez igaz a kommunikációra is. Te engem integrációs kérdésekről győzködsz, noha nem erről beszélünk. Arról van szó és az a baj, hogy a sokadik generációs iszlamistának semmi köze nincs a mostani migránshullámhoz. Tehát esetükben sem nem válasz, sem megoldás a kerítés. Mégis összemossa a kormány. Nyilván okkal. Csak ez az ok kevésbé nemes. Nem is lehet az, hiszen ezt is arra használja fel, hogy kimondva-kimondatlanul sugallja: Migráns=terrorista. Holott ez baromság. Senki nem állította, hogy a migrációs válság nem probléma. Szólj, ha mégis ilyet olvastál tőlem valahol! De nem védhető semmilyen módon, hogy ezt a kormány oly módon nagyítja fel (kiaknázva a benne rejlő szavazóbázis duzzasztás lehetőségét, pusztán hatalmi törekvések miatt) hogy felvázol egy apokaliptikus képet, félelmet kelt és gyűlöletet szít. Lehet ezt idézőjelbe tenni, meg bagatellizálni, meg tagadni, de azért az ok-okozati összefüggések elég beszédesek. Jó példa erre a kérdező által hivatkozott eset is.

A másik klasszikus mellébeszélés ez a papírral, papír nélkül című mese. A kötvényeseket a kutya nem ellenőrzi.

A kvótarendszer szerint elosztandók pedig átvilágítást követően kerülnének befogadásra, vagy lapátra.

Az integrációt felesleges ide keverni. Annál is inkább, mert nem szól a fáma arról sehol, hogy az adott országban hány "migráns" él, mennyivel van ezekből probléma. Ez a "kötvényes nem gázolt, nem robbantott" szöveg meg azért demagóg, mert tudtommal nálunk nem kötvényes sem gázolt, vagy robbantott eddig. Pedig mentek/mennek át rajtunk migránsok a kerítés ellenére is (...) sőt, élnek is nálunk évtizedek óta. Muszlimok is. Akkor valami nem stimmel.

Azt pedig a fentiekhez kapcsolva hadd jegyezzem meg, hogy menj el itthon bárhova, bűnözőt és s....fejet itthon is találsz, tehát még az sem meggyőző érv, nem ok arra, hogy minden ide érkezőt kitüntessünk a terrorista címkével.

2017. nov. 1. 21:00
 43/54 anonim ***** válasza:
60%

te mit nem értesz? a holnap terroristája az, akit ma beengedsz és ugyan úgy nem fog tudni integrálódni és ugyan úgy radikalizálódni fognak a leszármazottak

nem sok logikád van haver...

2017. nov. 1. 21:20
 44/54 anonim ***** válasza:

Nagyon szépen leegyszerűsítetted a dolgot egy beszólás kedvéért. De hasznosabb lett volna, ha a fentieket elolvasod és meg is érted.

Haver...

2017. nov. 1. 22:47
 45/54 anonim ***** válasza:

nézd pajtás, alapvetően így álltok hozzá mindenhez

nem kell paks -> majd jönnek a menő nyugati találmányok és megoldják az energiagondokat

nem kell aggódni -> majd integrálják a migránsokat

csak az a baj, hogy az elmúlt 30 évben sem az a tapasztalat, hogy majd jön a nyugat és mindent megold, sőt!

2017. nov. 1. 23:23
 46/54 anonim ***** válasza:

Nézd pajtás! Az a probléma, hogy egyfelől nem fejtetted ki, kik azok a "ti", akik így állnak hozzá mindenhez.

A másik probléma az, hogy pontosan ezt fejtegettem fentebb, hogy semmi konkrétumot nem mondasz, általános lózungokkal hadonászol. Megerősítetted az összes vázlatpontot, melyet leírtam a kormánypárti hisztériakeltésről. Konkrétumot nem mondtál, viszont minden konkrétumra a megszokott személyeskedést tudtad válasz helyett produkálni. Így sok értelme nincs annak, hogy időt pazaroljunk egymásra.

2017. nov. 2. 00:04
 47/54 anonim ***** válasza:

Lopás témakörében szerintem nem is leszünk közös nevezőn. Ami az enyém, és a közelemben van, azt nyilván nem hagyom, hogy elvegyék, ez nem választás kérdése. Az is csúsztatás amit te írsz. Nem csak a fidesz emelt adókat, más kormányzat is, de az sosem probléma. Nem tudok olyan kormányt mondani, ahol ne vezettek volna be új adónemeket, és ne nőttek volna az árak, ne lettek volna korrupcióra hajazó beruházások sokszoros áron, vagy nagyon érdekes privatizációs ügyletek. De ha volt ilyen "nem emelek és nem lopok" kormányunk, akkor mutass egyet, lehet, hogy átaludtam pár ciklust.

Mint írtam, a véleményem komoly tanulmányok és könyvek formálták, arról biztos a szerzők tehetnek, hogy összecseng a fidesz véleményével. Adnia kéne magát a dolognak, hogy az integrációnak mi köze van a "gyűlöletkampányhoz". A sokadik generációs migráns is bevándorló hátterű szülők gyermeke, akik nem napjainkban érkeztek, hanem X évvel ezelőtt. A befogadó ország nyelvét így is alig beszélik, párhuzamos társadalmakat alkotnak. Az pedig, hogy Európában radikalizálódnak, szintén probléma, és valaminek a tünete. A napjainkban érkezőknél mi támassza alá, hogy nem így végződnek a dolgok? Ennek fényében lehet csodálkozni, hogy a kormány nem támogatja a migrációt? Nem minden mai migráns terrorista (azt a sarkítást leginkább a ballib oldal kenegeti a migrációt ellenzőkre), de a jelöltek közülük kerülnek ki, és köztük szivárognak be Európába. Felvetődik a kérdés, hogyha ilyen egyénekkel töltjük fel Európát, akiknek az integrációja jóindulattal szólva is kérdéses, radikalizálhatóak, abból milyen jövő rajzolódhat ki? Ennél fogva nem tartom józan dolognak a nyugati migrációs elképzeléseket, amikor a régi migránsokkal kapcsolatban sem értek el semmi előrehaladást.

Igen, élnek muszlimok Magyarországon, de szinte ők is párhuzamosan. Az csak egy dolog, hogy az összekötőkapocs köztük és a magyar társadalom közt a munkahely, de más nem. Ha magyar házasodik be közéjük, elvárás az áttérés az iszlámra, fordítva sosincs. Igen, itthon is vannak bűnözők, de nekik a bűn fogalma nem azt jelenti, hogy belehajtanak egy tömegbe, mert azok az áldozatok jó eséllyel keresztények és európaiak.

2017. nov. 2. 09:28
 48/54 anonim ***** válasza:
A tolvajokat nem zavarná a terrorizmus, csak egy kitalált ellenségképre van szükségük. Ezt úgy gondolom így, hogy utálom a migránsokat.
2017. nov. 2. 09:38
 49/54 anonim ***** válasza:
Anegdota??
2017. nov. 2. 10:32
 50/54 anonim ***** válasza:
Elég nehéz úgy megvitatni egy problémát, ha nem arról beszélsz, amit felvet a másik fél, hanem arról, amiről te akarsz. Lehet így is, csak azt nem párbeszédnek hívják, hanem párhuzamos beszédnek. Este lereagálom majd részletesebben.
2017. nov. 2. 14:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!