Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Annak aki a Fideszt támogatja...

Annak aki a Fideszt támogatja az miért teszi?

Figyelt kérdés

Bocs de a migráns-Soros anegdotákat felejtsük most el, fárasztó.

Engem az érdekel, hogy az, hogy a Fidesz kormány vélhetően jobb állapotban fogja átadni az országot egyszer, mint amilyenben átvette, elég-e a feltétlen támogatáshoz vagy ilyesmi.

Mert egyrészt relatív, lehet hogy sokkal jobb állapotok mint az mszp alatt, de azért az nem egy nagy vigasz 8 év után gondolom én.

Másrészt: amikor demokratához nem méltóan kommunikál, vagy cselekszik, botrányokba keveredik, nagyon is nagy számban, az nem elég ahhoz emellett, hogy ne támogassa?

Külpolitikával mind elégedettek?

Nyugodtan lehet írni, tehát ez most nem vita tárgya, csak kíváncsi vagyok milyen indoklást tudnak.

2017. okt. 30. 20:01
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
55%

Ha ez így van, akkor miért megy el innen mindenki?

2017. okt. 30. 21:52
 22/54 anonim ***** válasza:
28%

mert nyugaton, pl Anglia aki megnyerte mind a két világháborút és kevesebb mint 100 éve a történelem legnagyobb kiterjedésű birodalma volt nyilván sokkal jobb gazdasággal bír mint mi és ott jobb életkörülmények biztosítottak. Mivel most már 10000 forintért el lehet repülni Londonba magyar állampolgárként és mivel a diákok többsége beszél angolul nincs akadálya annak hogy elmenjenek a jobb élet reményében.

Az összes volt kommunista országból elmennek az emberek nem csak innen, az pedig nem Orbán hibája, sőt ahogy mondtam a jó kilátások miatt akár erősítheti is az országot amitől egyre többen fognak majd maradni.(egyébként már most is egyre kevesebben mennek el.)

egy bizonyíték a sok közül: 2015 szeptembere óta a BUX index (a magyar dow jones index) a duplájára emelkedett. [link] - itt meg lehet nézni

2017. okt. 30. 22:09
 23/54 anonim ***** válasza:

A lokális kérdésekre a válasz sokszor a globális tényekből nyerhető.

Elindulás: youtube .com, Drábik János

2017. okt. 31. 01:08
 24/54 anonim ***** válasza:
88%
Mert a fideszesnek nem az a fontos, hogy mi a valóság, hanem az, hogy mit tol a képébe a propaganda. A szart is megeszi földöntúli mosollyal, ha azt a fidesz mentőcsomagként tálalja.
2017. okt. 31. 09:38
 25/54 anonim ***** válasza:
32%

Lássuk csak, miért is a fideszt húzom be jövőre?

Korruptnak korruptak, de az ellenzék is az. Nem, az számomra nem meggyőző, hogy az "ellenzék kevesebbet lop". Egyrészt, aki ezt állítja, honnan tudja? Csak nem csókos? Másrészt pedig a lopás attól még lopás, értékhatártól függetlenül.

Oké, Sorosozik a Fidesz, de lássuk be, Soros nélkül is a migráció egy valós és veszélyes probléma. Azzal egyébként sincs semmi megoldva, ha Sorossal van elterelve a dolog. Aztán ellenségkép. A Fidesz szerint a migránsok és a ballibsik azok, az ellenzék szerint meg Orbán, meg a véres diktatúrája. Tehát mindkét oldalnak van, mindkét oldal, uszít. Nincs különbség.

Vannak dolgok amikben a kormánypárti sajtó ferdít, vannak dolgok amiben az ellenzéki sajtó. Ez a migrációra hatványozottan igaz. Szóval eddig egál. Mivel a migrációt tartom jelenleg Európa legégetőbb problémájának, ezért a Fideszt húzom be, mert legalább ad a látszatra és nem engedi be őket. A kötvényesek nem érdekelnek, egyik sem vert le kamionost, és egyik sem locsol savat nőkre, és gázol el karácsonyi vásározókat, a többségük egyébként is kínai.

2017. okt. 31. 10:46
 26/54 anonim ***** válasza:
73%

Őszintén nincs könnyű helyzetben a tudatos választó.

Baloldal teljesen leszerepelt; botrányokat követve vesztették el a kormányzást, négy évre rá szó szerint szenvedések közepette megalakult összefogás nem kapott támogatást, jelenleg meg még az akkori egységet sem lehet náluk észlelni. Ezen felül a baloldali liberális nézetek nagyon veszélyesek, főleg a migrációt tekintve. Hiába fárasztó téma a kérdező számára, ez a mai valóság része, foglalkozni kell vele.

Jobboldalon szétnézve sincs nagy választék. Ott van a Jobbik, aki az előző választáson tudod egyedit mutatni; céltudatos, egyenes társaságnak tűnt. Most inkább már csak egy mini-fidesz. Elveszítette sok befolyásos politikusát. Nem látom bennük a szükséges erőt, hátszelet. Így marad a fidesz, aki bár korrupt (na nem mintha az előző kormányok különbek lennének), legalább alapvető céljai támogatandóak.

Van elég sok idő választásig, még változhat a helyzet, de jelenleg ők az egyedüli reális választás.

2017. okt. 31. 13:42
 27/54 anonim ***** válasza:
56%

Bájosak az ilyen önigazolást kereső hozzászólások, mint pl ez a legutóbbi itt előttem.

Bocs az OFF-ért, de hadd kérdezzem meg, kedves utolsó: Tehát, ha bemegyek hozzád éjjel, akkor neked tökmindegy, hogy a kocsidat lopom el, vagy leszedek a fáról pár almát? Ugyanakkora kár ér? Ez azért átgondolásra visszaadnám még...

Másik: Neked talán mindegy, hogy valaki meglovagolva egy hullámot, általános és ok nélküli félelmet és gyűlöletet gerjeszt az országban...nekem nem.

Neked talán mindegy, hogy elveszik a nyugdíjmegtakarításodat...nekem nem. Neked talán jó, ha egy kormány magára szab (mégis megsért) törvényeket...nekem nem. Nem folytatom.

De amit idevarázsoltál, azt jobb helyeken demagógiának nevezik.

2017. okt. 31. 13:52
 28/54 A kérdező kommentje:

54% Abban is van valami amit te és abban is amit ő írt. Mert arról tényleg nem gondolom, hogy hibás lehetne valaki, hogy az alternatíva hiány a Fideszhez tereli.

Viszont ez a kérdésem is, ez elég-e ahhoz, hogy támogassa.

2017. okt. 31. 13:56
 29/54 anonim ***** válasza:
88%

Bocs, most látom, hogy egyidejűleg írtam egy másik hozzászólóval, tehát nem az eggyel, hanem a kettővel előttem szólóra reagáltam.

de ha már így esett: eleve elhibázott azt gondolni, hogy nincs alternatíva. Minden egyes párt, melynek programja van, az alternatívát jelent. Ja, hogy a mai gondolkodás annyira kétpólusú, hogy a fideszen és az mszp-n nem lát túl az istennek sem? Legyünk őszinték: ha nem érzelmi alapon döntene a választók nagy százaléka, egy fidesz jó eséllyel a Kossuth térre sem jutna be, nemhogy a parlamentbe. És ugyanez érvényes a 2006 utáni mszp-re is. Amit ugyanis programként letesznek elénk, az pont a semmivel egyenlő. ÉS itt merül fel a kérdés: mennyire jó, hogy az emberek érzelmi alapon választanak? Szerintem semennyire. Szerethetem én akármelyik pártot, ha dilettáns.Márpedig most is valami hasonló történik. És már ezzel a gyakorlattal sem értek egyet.

2017. okt. 31. 14:38
 30/54 A kérdező kommentje:

Újfent egyetértünk az érzelmi politizálás terén , akkor. Viszont szerintem az a korrekt, ahogy Karácsony(asszem) is elmondta. Valami olyasmi, hogy egy Orbán utáni Fidesz más helyzetet teremthet. tehát nem az Orbán kormány műveivel minősíti a pártot, mint egy polgári pártot. Ez a felfogás is sokmindent segíthet( és segíthetett volna a Botka-projektben az mszp-ben. )

De mindegy, most nem kifejezetten erről beszélünk.

2017. okt. 31. 14:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!