Annak aki a Fideszt támogatja az miért teszi?
Bocs de a migráns-Soros anegdotákat felejtsük most el, fárasztó.
Engem az érdekel, hogy az, hogy a Fidesz kormány vélhetően jobb állapotban fogja átadni az országot egyszer, mint amilyenben átvette, elég-e a feltétlen támogatáshoz vagy ilyesmi.
Mert egyrészt relatív, lehet hogy sokkal jobb állapotok mint az mszp alatt, de azért az nem egy nagy vigasz 8 év után gondolom én.
Másrészt: amikor demokratához nem méltóan kommunikál, vagy cselekszik, botrányokba keveredik, nagyon is nagy számban, az nem elég ahhoz emellett, hogy ne támogassa?
Külpolitikával mind elégedettek?
Nyugodtan lehet írni, tehát ez most nem vita tárgya, csak kíváncsi vagyok milyen indoklást tudnak.
na mondjuk a gyurcsány utáni MSZP ugyan olyan, mint a gyurcsány alatti
csak épp kihaltak alóla a szavazók
Két féle Fidesz szavazó létezik, az ostoba (aluliskolázott egyénekből, kisebbségből, szenilis nyugdíjasokból álló réteg), aki a közmédiából tájékozódik, naivan elhiszi azokat a demagógokat amiket olvas a hazug kormánypárti propaganda lapokból és internetes felületeken, hogy mennyit javult az ország gazdasági helyzete, mennyivel nőtt a minimálbér, mennyivel biztonságosabb hely Magyarország hogy felhúzták a kerítést (amivel egyébként a Fidesz már előre megnyerte a kövi választást) és még sorolhatnám. Ez alkotja a masszív fidesz bázis 70-80%-t.
Illetve ott van a második réteg, akik pusztán érdekből, anyagi megfontoltságból, befolyás-szerzés végett támogatják a vezérüket.
Több lehetőséget én nehezen tudok elképzelni, legalábbis én még eddig csak ezzel a két véglettel találkoztam.
Vannak akik azzal pedáloznak hogy, de mennyivel jobb az ország helyzete mint anno: folyamatosan nő a minimálbér (ami, az államnak egy forintjába nem kerül, de azért jó ezzel villogni); nő a magyar GDP (az lenne gáz ha nem nőne, viszont a növekedés mértéke igazán nem rendkívüli, sőt sereghajtók vagyunk a régióban. A Román GDP majdnem 3x olyan nagy mértékben nő mint a magyar, és ezzel már ott tartunk hogy a korábban jóval elmaradottabb országok is jönnek fel ránk, mi meg nem mozdulunk sehova. És azért jóval gazdagabb országokkal meg ne hasonlítgassuk már össze magunkat mikor pl egy osztrák 0,5%-os GDP növekedés, az kb 5x annyit ér mint egy Magyar 1%-os); mennyivel biztonságosabb hely lett M.o. hogy felhúztuk a kerítést (ez is egy propaganda duma, Orbán pontosan tudta hogy a magyar ember mennyire idegengyűlölő, és ezzel magához fogja ragasztani a szavazópolgárok egy szép szeletét); milyen sok munkalehetőség van (hát egy előregedő társadalomban, ahol a képzett munkaerő egyik jelentős része külföldön dolgozik nem meglepő) és akkor még lehetne folytatni a sort. Hát nem tudom, nekem nem jobb az biztos, de ha ők jobbnak érzik, akkor meg hogyan győzöd meg az ellenkezőjéről? Egy valami biztos, kíváncsi leszek mihez fog kezdeni a kormány ha elapadnak az uniós források...
"Tehát, ha bemegyek hozzád éjjel, akkor neked tökmindegy, hogy a kocsidat lopom el, vagy leszedek a fáról pár almát? Ugyanakkora kár ér? Ez azért átgondolásra visszaadnám még... "
Mivel bejössz hozzám éjjel, már eleve bűnt követsz el úgy, hogy még el sem emeltél semmit. Az, hogy almát lopsz tőlem vagy kocsit, még nem ad felmentést neked, hogy bűnöző vagy, és amit teszel, illegális. Egyébként nem gondolom, hogy aki a migrációval foglalkozik, az felül a gyűlölethullámra. Eleget olvastam a témában (komoly forrásokat), ezért van róla véleményem. Szerintem pont azok tájékozatlanok, akik elintézik annyival, hogy "gyűlölet". Egy kicsit tovább kéne látni az orrotoknál.
Borítékolni mertem volna, hogy mely pontokba fogsz belekapaszkodni. Ez nagyon szép, csak a lényeg felett siklottál el. Jó okom van feltételezni, hogy nem véletlenül. Egyébként azzal, hogy bemegyek hozzád, nem feltétlenül követek el bűnt (legfeljebb vétséget) de nem is ez a lényeg. Sokkal inkább szólt ez a hasonlat annak a demagóg kijelentésnek, hogy lop ez is, az is, mindegy, hogy mennyit. Eszerint neked mindegy, hogy a kocsidat viszem el, vagy pár szem almát. Akkor viszont a kocsidat viszem...
Megbocsáss, de amellett, hogy nehezen hihető, megkockáztatom, hogy kerek e világon te vagy akkor az egyetlen, aki ugyanolyan súlyúnak érez par szem alma eltulajdonítását, mint egy autóét...
A másik: Ennek a gyűlöletkeltésnek is megkísérelted a számodra kényelmesebbik végét megfogni. A probléma ugyanis azzal van, hogy a fidesz nemes egyszerűséggel rájátszik egy félelemre, méghozzá ferdítéssel és ha tetszik, ha nem: Gyűlöletkeltéssel. Nem lenne tudatos a részükről? Azt valahogy kötve hiszem. Mi is a hullám, amit meglovagolnak? A migrációs válság. Építettünk kerítést. Szép nagy látszatintézkedés. Közben a kiskapun engedjük befelé a kötvényeseket...jegyzem meg halkan...
Mit is kommunikál a fidesz? Folyamatos terrorveszéllyel riogat. Na nem csak úgy egyszerűen, neeeem! A tőlük kegszomott, burkolt utalásokkal, kettős beszéddel. Hiszen folyamatosan ott volt a kommünikében, hogy ellenőrizetlenül jönnek meg iszlamizálódni fogunk (baromság), meg Brüsszel ránk akar kényszeríteni egymillió terroristát. Meg hasonló ökörségek. Mindig ottblebegett az utalásbarra, hogy ide terroristák jönnek és mindenki gyanús. Ha terrorcselekmény történt, azonnal beindult a migráncsnóta, mondván, lám lám a kerítés...meg a zsenialitásuk...csak arról nem akartak beszélni, hogy sokadik generációs, ott született iszlamista volt legtöbb esetben a "migráns". Tehát k...vára semmi köze a kerítéshez, sem a migránshullámhoz. Viszont ezzel a finom csúsztatással sikeresen elérték, hogy beszarjon a fél ország és az arab orvostanhallgatót is elkezdjük gyanúsan (egyre növekvő haraggal) méregetni.
De persze, nem volt itt gyűlöletkeltés, meg hullám meglovaglása, meg én látom túl egyszerűen az ortomtól...
Noha kettőnk közül nem én intéztem el kézlegyintéssel két kérdéskört, szándékosan kikerülve annak lényegi tartalmát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!