Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzéki pártok, miért...

Az ellenzéki pártok, miért nem képesek összefogni a választásokig?

Figyelt kérdés

Úgy értem,ha az öt demokratikus párt összefogna, az MSZP-DK-LMP-EGYÜTT PM-MOMENTUM

Félre téve a nézeteltérésüket és az ideológiai különbségeiket,úgy gondolom képesek lennének leváltani a fideszt.

2017. okt. 30. 14:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
64%

Én megértem valahol, hogy nem tudnak együttműködni. Én se tudnék egy olyan pártvezetővel együttműködni, aki elmegy a Fidesszel, Kósa mellé leül és nagy elánnal sorosozik Tusványoson, majd utána hazajön és bemondja azt a marhaságot, hogy duplájára kell emelni a béreket.

Szóval igazad van kérdező, együtt képesek lennének leváltani a fideszt, de ez így eléggé leegyszerűsített. Az általad említett pártok között van olyan, amiről a többiek nincsenek meggyőződve, hogy valóban demokratikus ellenzékhez tartozik és kormányon valóban azt fogja tenni, amit most ígér. Sokkal inkább bábpártnak tartják egy fidesz téglával az élén...

2017. okt. 30. 15:25
 12/19 akarkizoltan56 ***** válasza:

Amíg bottka Gyurcsány ott van

Esély sincs.

2017. okt. 30. 15:28
 13/19 anonim ***** válasza:
Az LMP nem foghat össze velük, mert teljesen hitelét vesztené. Mintha a Jobbik fogna össze a Fidesszel... Az LMP nélkül pedig kevesebb az esélyük. 3 párt túl kicsi, az MSZP-DK sem elég nagy együtt, jóval le van maradva a Fidesztől.
2017. okt. 30. 15:32
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
Az LMP már lejáratta magát, egy igazi viccpárt. Csak egyik hülyeséget ígérik a másik után. Ráadásul azt se tudják eldönteni, hogy most sorosozzanak, vagy inkább összefogósdit játszanak a baloldallal... Néha az az érzésem, hogy a fidesz alpártja.
2017. okt. 30. 15:39
 15/19 anonim ***** válasza:
90%

"az öt demokratikus párt" :-)

Csak szólok, jelenleg Magyarországon mindegyik működő párt demokratikus.

2017. okt. 30. 16:20
 16/19 A kérdező kommentje:

Igazából én a momentumot is egy fideszes bábpártnak gondolom.

Amikor még olimpiáról akartak népszavazást,az igazi ügynek hiszem náluk.Szerintem utána környékezhette meg NER őket.

Azóta igazából mindent amit tesznek a fidesz malmára hajtja vizet.

pl.(ott volt az origónak a meglátogatása) amiből a fidesz jött ki jól.

Gyakran emlegeti a momentum,hogy ők nem akarnak senkivel sem összefogni,a saját maguk útját akarják járni.(ami jól hangzik és dicséretre méltó),de ha nincs összefogás akkor a szavazatok az ellenzéki oldalon szét fognak oszlani,és ez a fidesznek a szekerét tolja.

2017. okt. 30. 17:29
 17/19 anonim ***** válasza:
Talán mert jobban gyűlölik egymást, mint a Fideszt?
2017. okt. 31. 12:31
 18/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, valójában mindegyik bábpárt a Jobbikon és a szélsőjobbos kicsiken kívül. Nem is számoltatnák el egymást, az is csak duma volt a Fidesztől, meg a kommunistázás is. Ezek mind "demokratikus", liberális pártok, ami azt jelenti, semmi bajuk bizonyos etnikumú csoportok (pl. Híd a munka világába) bűncselekményeivel például.
2017. okt. 31. 14:42
 19/19 anonim ***** válasza:
Pont azért a hibáért amit te is elkövetsz a kérdéssel. Ne jól összefogni kell hanem a társadalmi kiegyezésen munkálkodni és nem egy választás erejéig, hanem mindenben társadalmi problémák ezreinek közös, hatékony megoldásán dolgozni, pártok kormány, ellenzék. Nem szeretni kell hirtelen egymást. És nem látom hogy írtad a Jobbikot. Pedig ugyanolyan törvényes része a politikának. Mondom ezt baloldaliként aki semmiben nem fogadom el a nézeteiket.
2017. nov. 3. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!