Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz szerint a nagycsaládo...

A Fidesz szerint a nagycsaládosok élete többet ér a gyermektelenekénél?

Figyelt kérdés
Folyton csak a nagycsaládosoknak járó kedvezményekről lehet hallani, adókedvezmények, stb. Miért jár több kedvezmény annak, akinek gyereke van? Nekem nincs gyerekem és nem is tervezek, de ettől nem tartom magamat kevésbé értékes embernek egyáltalán. Ugyanúgy dolgozok mint a családosok. Nekik miért jár több mint nekem?

2017. okt. 5. 13:59
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:
#19 Neked a gyerek a fontos, másnak meg más a fontos. Ebben nem bölcs dolog így általánosítani. Ahány ember mind másképpen látja világot, de neked ezt biztos nehéz felfogni. Az a baj, hogy ti Fideszesek mindenkire ráakarjátok erőszakolni a saját nézeteteket. A 21. században vagyunk, el kéne fogadni, hogy nem mindenki ért egyet ezzel. A család nyilván fontos dolog, de azért nem mások kárára kellene istápolni őket, mert így azokkal csesznek ki akik szintén becsületes dolgozó emberek, csak éppen nincsen gyerekük.
2017. okt. 5. 19:06
 22/57 anonim ***** válasza:
65%

Másrészt a nyugdíjas érv is visszadobható azzal,hogy minél több ember születik,annál több nyugdíjas is lesz később.

Nagyon cukin hangzik,hogy "ő az életed értelme,meg milyen cuki",csak azt a sok gyereket el is kell tartani,iskolába kell járniuk,az egészségügyet egy sokgyerekes család többszörösen használja.

Kíváncsi lennék,ha mindenkinek lenne gyereke,akkor kire mutogatnának,hogy ki tartson el kit.

Marhára szeretheti a gyerekét az a nagycsaládos,aki sanyargatja,albérletbe szüli.

Utána meg ki sem lehet őket rakni az albérletből,ha nem fizetnek,mert nekik az jár,és egy másik embert húznak le.

Szóval nem ártana valamilyen tudatosságra nevelés.

2017. okt. 5. 19:16
 23/57 Andizsuzsi ***** válasza:
25%

" A család nyilván fontos dolog, de azért nem mások kárára kellene istápolni "

Azt kellene megértened, hogy ez gazdasági és nem érzelmi kérdés. Azok a társadalmak, ahol határozott csökkenést mutat a népesség száma, támogatják a gyereknevelést. Ahol túlnépesedés van, az egy-két gyerekes családokat "jutalmazzák". Lásd Kína.

2017. okt. 5. 19:29
 24/57 anonim ***** válasza:
26%

Egy újabb gyerekellenes nímand hisztije....

Szerinted érdekel valakit ha kihal a fajtád? :D (Még nekem sincs gyerekem, csak súgom.)

2017. okt. 5. 21:22
 25/57 anonim ***** válasza:
30%

Ugyanúgy dolgozok mint a családosok. Nekik miért jár több mint nekem?

Azért, mert ők még munka után is dolgoznak azon, hogy legyen aki kifizeti a nyugdíjjadat, meg kicserélje alattad a pelenkát, amikor te már nem tudod ellátni magad...

Azé...

2017. okt. 6. 16:04
 26/57 anonim ***** válasza:
84%

Nem is az a baj hogy ha támogatják a családosokat, a probléma ott kezdődik hogy a gyermektelenek kárára támogatja az állam a szülj 400 gyereket tervet.

Tegnapi igen aktuális példa, kapjuk a bérpapírokat szépen sorba kollegina kapott hétfőtől-péntekig 157 000 et nettó mert 3 apától 3 gyereke van, kaptam nettó 118000 forintot úgy hogy hétfőtől-SZOMBATIG jártam be ugyan azt a munkát végezzük kivéve hogy neki nem kell emelni mert szegény anyuka most szült ÖT ÉVE!!! Elhiszem hogy sokba kerül egy gyerek de akkor kinek szülte ha nem tudja eltartani? Én meg nem merek gyereket vállalni párommal mert nincs miből hisz a fizetésünk 40% a adó hogy a családosoké 1-2% lehessen

Tehát azért mert nem felelőtlenül telesz.rom a világot gyerekkel nagyobb adóterhet érdemlek.

2017. okt. 6. 16:33
 27/57 anonim ***** válasza:
84%

"Azért, mert ők még munka után is dolgoznak azon, hogy legyen aki kifizeti a nyugdíjjadat, meg kicserélje alattad a pelenkát, amikor te már nem tudod ellátni magad"

Nézd a Földön 7,lassan 8 milliárd ember él.

Egy gyermektelennek pedig,amit adó formájában elvesztek tőlük megfizet simán belőle egy bentlakásos ápolót,még te a gyerekednél lutri,hogy majd nem ad e be egy elfekvőbe.

2017. okt. 6. 17:03
 28/57 anonim ***** válasza:
5%
Én még bevezetném nektek a gyermekrelenségi külőnadót is. Bár a kérdezó és a hatvanszázalékos haverja jobb is, ha nem szaporodik, selejtes géneket nem kell továbbörökíteni.
2017. okt. 6. 18:53
 29/57 anonim ***** válasza:
79%

"Én még bevezetném nektek a gyermekrelenségi külőnadót is. "

Már megint a másokon élősködés.

Menj el 2 munkahelyre dolgozni,ha egyből nem tudsz megélni!

Amúgy már most is van gyermektelen adó,úgy hívják családi adókedvezmény.

Ugyanazért a munkáért a gyerekes kevesebbet adózik.

2017. okt. 6. 19:18
 30/57 anonim ***** válasza:
78%

" selejtes géneket nem kell továbbörökíteni."

Ha te olyan marha erős géneket örököltél,akkor mutasd meg,lehet menni több helyre is dolgozni,nem mások farkával kell verni a csalánt!

2017. okt. 6. 19:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!