Más, korábbi köztársasági elnök kiállt volna a kormánypártok emberjog tiprásai ellen? Áder János miért nem tette?
Áder János ugye, nem teszi. Akárhogy nézi akárki. Nem akadályozta meg a menekültek elleni dolgokat, a devizások elleni dolgokat, a kormánykritikusok elleni sértegetéseket, az alsó rétegeket ért dolgokat.
Vagy ha igen senki nem tud róla , mert nem attól hangos a sajtó....
De ennyire pártkatona már csak a Schmidt volt...
Miért? Mi történhet vele?
Göncz Árpád kiállt volna?
Sólyom László kiállt volna?
Mádl Ferenc kiállt volna?
Szerintem a válasz adja magát, de kíváncsi vagyok a véleményekre, pl a Fidesz szavazóktól is.
Ez nem kekeckedés vagy szemrehányás. Egyszerű kíváncsiság.
Göncz biztosan kiállt volna, talán még Sólyom is, legalább is az Alkotmány kérdésében.
Áder viszont pártkatona, ezért nem megy szembe Orbánnal.
De a Köztársasági Elnököt nem az állampolgárok válasszák, hanem a Parlament, és csak a Parlament válthatja le.
Amíg a menekültek és migránsok között nem tudsz különbséget tenni szerintem nincs miről beszélgetni...
*Devizásokat "elkúrták" elég rendesen szerintem is*
Göncz biztosan keményen kiállt volna. Szerintem már Sólyom is, habár ő óvatosabb volt.
Áder meg..... miért állna ki, amikor fideszes báb.
Amúgy meg egyáltalán nem értem, hogy miért lehetséges törvényileg aktív pártpolitikusból államfőt csinálni, akinek elvileg az is a szerepe hogy egyfajta végső kontrollt adjon a parlamentnek (még ha jelzés értékkel is)... Pártatlan, köztiszteletben lévő ember kellene a Sándor-palotába.
Szerintem első körben nézz utána, hogy mi a dolga a köztársasági elnöknek, mielőtt elvárod, hogy megoldjon "dolgokat".
Mégis, hogy képzelsz egy ilyen kiállást? Mondjuk a legkönnyebb esetet vegyük a devizásokat.
Te azt hiányolod, hogy miért nem kritikus azzal a Fidesszel szemben aminek a tagja volt, de kérdem én pl. Göncz Árpi mikor szólalt fel az SZDSZ ellen?
(Csak érdekességkép nézz már utána, hogy milyen és hány törvényt küldött Áder az alkotmánybíróságra vagy vissza a parlament elé, Göncz 94-98(MSZP-SZDSZ) alatt 1 darabot küldött csak vissza, ő is csak akkor vitézkedett ha épp a jobboldal volt hatalmon, különben szorgosan aláírt mindent)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!