Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldal miért nem felejti...

A baloldal miért nem felejti már el a menekülteket?

Figyelt kérdés

Simán nyerhetnének választást, ha nem foglalkoznának velük.

Ehlyett a fő központi kérdés mi?

A 1290 fő migri.

Jövőre meg majd megint nyer a Fidesz.

2017. okt. 4. 19:59
1 2 3 4 5
 11/47 hájaaa ***** válasza:
42%
Amúgy nagyon jó hogy mindenki ezzel foglalkozik kedves kérdező, mert így szépen elterelődik minden kormányra irányuló támadás. Lásd Questor ügy..na hát az kész vicc..Lenyúlom a pénzed, majd utána perelsz én elkezdek sorosozni és már a lenyúlás teljesen legitimmé válik..Itt tart ma a magyar jobboldal
2017. okt. 4. 21:03
 12/47 anonim ***** válasza:
40%

A Fidesz a választási törvény módosítása miatt nyer majd.

De nincs olyan nap, hogy legalább 1-2 Fideszes fejes ne migránsozna, sokszor hazugságokat mondva. Nekik kellene a gyűlölet keltés abbahagyni.

2017. okt. 4. 21:13
 13/47 A kérdező kommentje:

Jó, tehát lehetne a kérdésre is válaszolni?:D

Róhej, hogy kb minden kérdés a Fideszről szól :D

2017. okt. 4. 21:16
 14/47 A kérdező kommentje:
Vagyis válasz:D
2017. okt. 4. 21:16
 15/47 anonim ***** válasza:
58%
Mit lehet rá válaszolni, ha egyszer eleve baromság a kérdésed? Még mindig ti jobberek erőltetitek ezt az egészet. Látod, te sem tudsz leállni, csak játszod itt a hülyét. Kérdés jelentve provokálásért.
2017. okt. 4. 21:24
 16/47 Zápor 3.0 ***** válasza:
91%

Egyrészt, mivel a Fidesz kormányoz, a baloldal meg a béka segge alatt van, inkább indokolt a Fidesz dolgairól beszélni. Habár...

...Másrészt, nem biztos, hogy a kettőt lehet és/vagy kell külön kezelni. Mindkettő valamilyen politikai célból, érdekből "migránsozik". Így célszerűtlen - szerintem - csak az egyik oldalt számon kérni.

Harmadrészt, szerintem erre nem lehet adekvát választ adni. Sok oka lehet, mondjuk pl. az, hogy Európában ez most központi téma, így nem akarják ők se szó nélkül hagyni. Az is lehet, hogy csak dacból csinálják, mert ha a kormány A-t mond, akkor ők B-t.

Egyébként, hogy a központi témájuk lenne-e a migráns kérdés, nem tudom, mert mértékkel olvasok/nézek ilyen vagy olyan politikai tartalmakat.

Ellenben a Sorosozós, Brüsszelezős plakátok mindannyiunk arcába másznak az utcán, meg egy-két rádióban.

Szóval mondhatni, a baloldal migráns témájával kimondottan az találkozik csak, aki baloldali irányú médiát követ.

De ez csak az én véleményem. :)

2017. okt. 4. 21:29
 17/47 Zápor 3.0 ***** válasza:
91%

Jah, én kérek elnézést. Értelmes vitapartnernek gondoltalak, tévedtem.

Azért ezek után ne légy biztos abban, hogy az 59%-os a legnagyobb gyökér itt.

Ezek után nem értem, hogy tulajdonképpen mit is akarsz, milyen neked tetsző választ vársz?!

2017. okt. 4. 21:53
 18/47 Zápor 3.0 ***** válasza:
Újfent rá kell jöjjek, hiába próbál itt valaki értelmes párbeszédet folytatni, akkor is csak parasztokba botlik. Mondjuk magamat se értem, hogy ilyen naiv elgondolásaim voltak, már sokadjára...
2017. okt. 4. 22:00
 19/47 anonim ***** válasza:

A Fidesznek konkrétan 3 olyan témája van, amit "kitesz az ablakba":

1. "Migránsok"

2. Soros György

3. Nemzeti keresztyén ország

Konkrétan az egyetlen jelentősebb párt, akiknek nincs programja, az elveik meg annyit tesznek, ami a 3 pontnak éppen aktuálisan megfelel.

Amikor a pápa Isten bocsánatát kéri azoknak, akik nem segítenek a háború elől menekülőknek, akkor "MIGRÁNS! SOROS!"

Amikor meg épp a pápával, meg a kereszténységgel lehet szavazatokat gyűjteni, akkor már szeretik őket.

A baloldal esetében pedig egyáltalán nem központi téma a migránsok/menekültek.

A baloldali pártoknak van programja, nagyjából még talán elveik is vannak.

De nehéz úgy "vitatkozni" bármiről, hogy az ellen oldalnak mindenre az a válasza, hogy "Soros!", "Sorosbérenc!", "Migráns!", esetleg "Sorosbérenc migráns!"

A baloldali média vagy politikusok amikor ezt a kérdést feszegetik, akkor vagy csak "mentik a menthetőt" vagy belemennek abba, amit a Fidesz játszik. Mert a Fidesszel másról nem nagyon lehet vitázni. (Sőt, Orbán ki se áll vitázni...)

2017. okt. 4. 22:11
 20/47 anonim ***** válasza:

MIT NEM LEHET ÉRTENI AZON, HOGY AZÉRT VAN AZ, HOGY A BALOLDAL ESETÉBEN IS FELMERÜL A TÉMA, MERT KONKRÉTAN A FIDESZNEK NINCS MÁS TÉMÁJA?

A baloldalnak egyébként ezer másik témája van és egyáltalán nem a menekültek a központi a kérdéskör, de ha 10 milliárdokat költenek plakátokra és a médiára, ami csak annyit sugároz a buta magyar választópolgárnak, hogy "S-o-r-o-s...b-é-r-e-n-c... M-i-g-r-á-n-s...", akkor nyilván erre a baloldalnak is kell reagálni, mert ha nem reagál rá, akkor a Fidesz-nyer.

Ha a baloldal kezében is lennének olyan anyagi források és olyan EGYSÉGES (mert van baloldali média csak össze-vissza működik, nem egységes ahogy a baloldal sem és sokszor saját maga ellen dolgozik) médiabirodalom, mint a Fidesz kezében, akkor 'ők diktálnák a tempót', de ameddig a Fidesz kezében van a média 60%-a, amit egységesen tud kezelni, addig a Fidesz diktál.

Hiába... Egy analfabétával nem lehet az atomfizikáról értelmesen 'vitatkozni'. És ha közben másokat akarnak meggyőzni és az analfabéta 'hangosabb' (többen hallják) és amúgy az atomfizika alapból nem is érdekel senkit, akkor kénytelen lesz az atomfizikus az analfabéta témájában vitatkozni.

Ennyi történik.

Ennek ellenére korántsem a menekültek a központi témájuk, ezt csak a Fidesz próbálja így beállítani.

2017. okt. 4. 22:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!