Az egykori [2006, MSZP+SZDSZ] 2,6 millió baloldali szavazóból napjainkban kb mennyien jobbikosak?
SZDSZ-esből szerintem egy se, vagy csak elhanyagolható.
Ugyanakkor 2006 óta egy csomó nyugger már meghalt de a fiatalabb korosztály meg ahelyett, hogy betagozódott volna a baloldalra inkább a Jobbikba ment.
Ilyen új fiatal aki végül inkább Jobbikos lett lehet 2-3 százezer, 30-40-es korosztályból is legalább 1-2 százezer, idősebbekből meg szerintem elhanyagolható százalék váltott.
Szóval összesen olyan 5-6 százezer, a többiek kihaltak, elfordultak a politikától esetleg valamelyik másik párthoz tértek át(idősebbek DK, fiatalabbak LMP, Együtt, PM).
Az öregek közül sokan meghaltak azóta.Fiatalok jelentős része pedig átment azóta más baloldali pártokhoz.Ha az MSZP tovább szerencsétlenkedik,akkor lehet én is LMP-re fogok szavazni inkább.(Eddig MSZP-re szavaztam.)
Kérdésedre válaszolva,nem hiszem,hogy túl sokan mentek át baloldalról a Jobbikhoz.Igazi baloldali ember,nem fog szélsőjobboldali pártra szavazni.(Én sem.)Inkább azt tapasztalom,hogy sok fiatal kimenekült külföldre a jobb élet reményében,akik közül sokan most nem szavaztak.Nekik ugye a szavazás is jobban meg van nehezítve,mint az erdélyi,vagy kárpátaljai magyaroknak.Viszont azt tapasztaltam,hogy rokonaim közül,akik Nyugat Európában élnek évek óta és szavaztak,azok közül egy sem szavazott a Fideszre,pedig ő köztük volt olyan,aki valaha Fideszre szavazott.
Akik Angliában,Németországban,Svédországban és hasonló gazdag országban élnek,azok többsége rühelli a fideszt nagyon.Elég ok az,hogy főleg a jelenlegi vezetés alatt költöztek ki külföldre a legtöbben.Több ismerősöm,rokonom él külföldön szerte a világban.
30/F
Azt lehagytam még,hogy a volt Fideszes fiatalok jelentős része,pedig átpártolt a Jobbikhoz.
A Fidesz szavazótábor is ma már főleg idősekből és közép korúakból áll.Ezért is fog bukni előbb utóbb a Fidesz is.Nem lesz elég utánpótlása.Persze,az igaz,hogy jelenleg simán megnyerhetik a választást.De 2020-ban leállnak az EU-s támogatások,akkor nagy sz_rban lesz a kormányzó párt,meg az ország népe is.......Nem lesznek fejlesztések,és nem lesz miből lopniuk.
A 2,6 millióból 1,6 millió már meghalt, vagy elfekvőben vegetál.
Nem hiszem, hogy 10%-nál több vándorolt a jobbikhoz .
"De 2020-ban leállnak az EU-s támogatások,akkor nagy sz_rban lesz a kormányzó párt,meg az ország népe is...."
Ha erre építetek, akkor jó...
Ugyanis ezerszer el lett magyarázva, és a német uniós biztos is elmagyarázta, hogy az uniós "támogatások úgy lettek megkonstruálva, hogy annak 90%-a német cégeknél köt ki.
Néhány kissebb helyi beszállító még jól jár, de ezek a segélyek közel se hatnak annyit a gazdaságra, mint sokan remélik...
Ok... Néhány száz kilométerrel kevesebb autópálya épül, annyival kisebb a GDP, de alapvetően nem szól bele a gazdasági éetbe, hogy EU-s pénzen mit építenek a németek, meg hogy milyen gépeket vettünk tőlük.
Ha 2020-ig ilyen ütemben bővül a gazdaság, akkor az EU-s pnzek már nem fognak hiányozni, és legalább abbamarad a zsarolás is.
Aha hogyne.Átlag emberek is tudják,hogy EU-s források-támogatások nélkül Magyarország gazdasága szinte stagnálna,vagy rosszabb esetben becsődölne igen hamar.(pár hónap,vagy pár év alatt)
A fidesz gazdaság politikája nem túl sok eredményt ért el eddig.Gyakorlatilag szinte semmi láthatót nem produkált.Csehek és Szlovákok értek el valós látható eredményeket fejlődésben,de ugyebár ott a korrupció ellen is valahogy jobban küzdenek,mint idehaza.
V4-ek közül is mi kullogunk az utolsó helyen...
"Ha erre építetek, akkor jó...
Ugyanis ezerszer el lett magyarázva, és a német uniós biztos is elmagyarázta, hogy az uniós "támogatások úgy lettek megkonstruálva, hogy annak 90%-a német cégeknél köt ki.
Néhány kissebb helyi beszállító még jól jár, de ezek a segélyek közel se hatnak annyit a gazdaságra, mint sokan remélik...
Ok... Néhány száz kilométerrel kevesebb autópálya épül, annyival kisebb a GDP, de alapvetően nem szól bele a gazdasági éetbe, hogy EU-s pénzen mit építenek a németek, meg hogy milyen gépeket vettünk tőlük.
Ha 2020-ig ilyen ütemben bővül a gazdaság, akkor az EU-s pnzek már nem fognak hiányozni, és legalább abbamarad a zsarolás is."
Te aztán jól beszoptad a kormányzati bullshitet. Az ilyen narancsködös fideszes agyhalottaknak felesleges elmagyarázni úgyis bármit. Az viszont nem vita kérdés, hanem tény, hogy EU-s pénzek nélkül megnézhetnénk magukat. Hagyjuk már azt az olcsó dumát, hogy a "gonosz németek", tőlük függ a gazdaságunk, ha baj lenne ott akkor mi szívnánk meg leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!