Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek jártok szavazni 4...

Minek jártok szavazni 4 évente? Miben reménykedtek?

Figyelt kérdés

2017. okt. 1. 17:40
1 2
 11/20 Fodor István Ferenc ***** válasza:
27%
Mert minden normális ember elmegy. Én nem hagytam ki egyet se. (Kivéve 1-2 fölösleges bohóc népszavazást.) Szerencsére én egyszer sem nyúltam mellé, mert nem azzal foglalkozom, hogy ki mennyi földet vesz, meg mennyi jövedelmet szerez. Az az ő dolga. Az enyém meg az, hogy eldöntsem, nekem hogy a jobb. Pénz, hatalom nem érdekel, az ország sorsa viszont igen. Természetesen jövőre is a jobboldalra szavazok, a balra soha! Őket már ismerjük.
2017. okt. 3. 12:19
 12/20 anonim válasza:

Mindenképpen el kell menni szavazni, mert aki nem megy el az a végeredményt támogatja, bármi is lesz, hiszem a szavazati többségi akarat érvényesül(vagyis aki a legtöbb szavazatot kapja, hiába szavaznak többen az összesen többire, azaz ellene).

Ha nem akarsz senkire sem szavazni, akkor is el kell menni és érvénytelen szavazatot kell leadni. Ha nem mész el akkor a te szavazólapod ott marad és manipulálhatják, azt x-elik be amelyiket akarják. Vagy ha nem tetszik nekik a szavazatod, ők teszik érvénytelenné plusz x-szel.

Vagy elhozod emlékbe a szavazólapot. Nekem már van egy kis gyűjteményem. :)

2017. okt. 4. 10:57
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"andrysh nevű felhasználó válasza:

Hogy a francul tamogatnek akarkit is nem szavazassal? Ha A sem kap voksot, meg B sem, es C sem, akkor adj mar egy ertelmes magyarazatot hogy megis ki a francot tamogatok a 3 kozul?

Ha valaki ellen nem szavaztál, akkor az neked megfelel, mert ha nem felelne meg neked akkor mint minden normális ember ellene szavaznál. Ha pedig senkivel sem értesz egyet akkor még mindig ott van , hogy érvénytelen szavazatot adsz le.

"Minek jártok szavazni 4 évente? Miben reménykedtek?"

Röviden és tömören aki nem szavaz az ne dumáljon utána, mert ha nem megy el szavazni akkor neki mindegy ki lesz a "főnök".

2017. okt. 4. 13:08
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem is szoktam dumalni utanna.

Ha pedig senkivel sem értesz egyet akkor még mindig ott van , hogy érvénytelen szavazatot adsz le.

Epp ez az, mindenki ellen nem tudok szavazni, igy az ervenytelen szavazat ugyan mivel jobb a nem szavazassal?

Regen voltam szavazni, es mihelyt kis hatalomra jutott az adott part magasrol letojtak a szavazoikat. Utanna a mas valasztott is. Es minden szavazas utan ujra meg ujra latom ezt. A szavazatommal csak annyit erek el hogy kivalasztom ki lopjon meg kit lehessen szidni. Mert ertem eddig az sem tett semmit akire szavaztam, es az sem akire nem.

2017. okt. 4. 13:28
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

Maga a kérdés mutat rá a problémára. 40% a politikától távolmaradó, a kérdésed pedig ennek a növelésére irányul. Ők döntötték el az utóbbi választásokat is, mert nem mentek el szavazni valamilyen okból.

A gondot nem a választás maga okoz, hanem az, hogy a túl sok a választási lehetőség, eleve az már nem is demokrácia, amiben kettőnél több a választási lehetőség. Ez egyszerű matek: aki nem fizesd-párti, annak a szavazata eloszlik a sok ellenzéki opción.

Ez ahhoz vezet, hogy a legnagyobb egyetértő kisebbség akarata érvényesül (fizesd-szavazóké) az egyet nem értő többség megosztott akarata felett.

Tehát ha változásokat akarsz, akkor nem nem kell elmenni szavazni (na abból tuti nem lesz változás), hanem a legesélyesebb korányváltóra kell szavazni, szimpátiától függetlenül. EKKOR lesz változás. Amennyiben tömegek teszik ezt.

2017. okt. 5. 04:58
 16/20 anonim válasza:

Szavazni menni kell !!!

Ha nem szavazok, ne is elégedetlenkedjek!

Egyik párt sem tökéletes, de sok rossz között van kevésbé rossz, arra kell szavazni.

Nagyon jó lenne, hogy ha minden normális magyar ember megértené, hogy először én kell tegyek, hogy utána várhassak valamit.

A semmirekellők álláspontja: Adjanak nekem lakást, segélyt, jogot és mindenféle biztosítást. Kötelesség az másoknak való.

2017. okt. 7. 19:05
 17/20 GamerBro válasza:
Azért mert reménykedik magyarország 99,9% a hogy ne Orbán legyen a kis király
2017. okt. 7. 23:34
 18/20 anonim válasza:
Én azért szavazok mert kötelességemnek érzem a családom, barátaim, és a tízmillió embertársammal szemben. Nem redménykedek semmiben, ez az egy lehetőségem van négy évente, hogy elmondhassam a véleményemet, ami mindig van. Aki nem jár szavazni, az lemond a véleménynyilvánítási jogáról és nem csak a szavazás napján hanem a következő négy évre is.
2017. okt. 8. 08:44
 19/20 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy ez így működik, hogy ha nem járok szavazni akkor fogjam be a számat! Én is egy adófizető polgár vagyok jogom van elégedetlenkedni ha így látom helyesnek!

Baromira nem a 4 évben egyszeri szavazás tesz állampolgárrá!

2017. okt. 8. 12:13
 20/20 anonim válasza:
27%
Annyira tetszik ez a téma, hogy nem bírom ki szó nélkül. Sok magyar sír azért, mert nem tetszik neki a jelenlegi kormány. Sokan az adókra fogják és a többi és a többi. Aki figyelt történelem órán annak mondd valamit, ha azt mondom Mátyás Király :) Pénzt minden politikus elfog tenni magának, de a jelenlegi szépen fejleszti az országotokat csak kicsit nyissátok ki a szemeteket, és a "menekülteket" sem engedi be. 1x lesz egy másik "boss" és akkor majd visszasírtok.
2017. okt. 8. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!