Gazdagok, nem szégyenlitek magatokat néha?
Amikor ti a mercikkel meg a bmwkkel járkáltok a városban, akkor más meg alig bírja az albérletet fizetni vagy éppen élelemre, de az is a legolcsóbb fajta. Nem szégyenlitek magatokat, hogy amikor megjönnek a csekkek, rá van írva, hogy mennyivel támogat bennetek a kormány, miközben éltek mint hal a vízben. Gazdagok, nektek mi szükségetek van a rezsicsökkentésre? Nem inkább abból a pénzből a szegényeket kéne támogatni, mit gondoltok?
(Igaz egy szegény embernek is segítség a rezsicsökkentés, de ez 1-2000 forint havonta, nem sok. Viszont a gazdagok nagy házzal, úszómedencével sokkal többet takarítanak meg. Nem tudom, hogy nem kínos ez nekik, hogy ilyen könyöradományt elfogadnak a kormánytól, miközben más sokkal inkább rászorulna a segítségre.)
1, Messze nem minden gazdag ember az államnak dolgozik
2, Nem vagyunk felelősek azokért akik gyűlölnek minket és ellenünk uszítanak
Marha sok értelme volt kiemelned....
Azon gondolkodom, hogy csak az embereket akarod hergelni a kérdéseddel, vagy tényleg komolyan gondoltad...(?)
Tudod, én - a te mércéd szerint - gazdagnak számítok. Húsz éve dolgozom azon hogy abban amit csinálok jónak tartsanak és menjen a szekér. A tavalyi évem volt az első amikor azt éreztem hogy a sok-sok visszaforgatott energia és pénz beérett és nagyot lendültem. Most érett be a dolog és valóban az ország egyik legjobbjának tartanak mára a munkámban. Sajnálom ha benned nem volt ennyi kurázsi és ezért másokat okolsz. Kizárólag magadnak köszönheted a nyomorodat.
Ja.... amúgy a rezsicsökkentés egy k. nagy szemfényvesztés, azt tudtad? :D
Szép és eredményes napot.
Nagyon rossz ez a megközelítés, Kérdező. Nem a gazdagoknak kellene szégyellnie magát, hanem ennek a kormánynak, amelyiknek ilyen a társadalompolitikája. És azoknak, akik ezzel egyetértenek, és rájuk szavaz. A gazdagság önmagában nem bűn, lehet, hogy egyáltalán nem azonosul ezzel a helyzettel, mégis azokat is egy kalap alá veszed.
A Fidesz számtalan réteget oszt meg, és ez iszonyatosan rémisztő:
Szegény-gazdag
aktív korú - nyugdíjas
külföldön dolgozó - Magyarországon élő
jobboldali - baloldali
konzervatív -liberális
Budapestiek - vidékiek
történelmi egyházak hívei - egyéb gyülekezetek hívei
Mégpedig azért, mert a megosztott emberek között nincs szolidaritás, és ahol nincs szolidaritás, ott érdekérvényesítés sincs. Ezért nincs hatalmas tüntetés, ami kirázza a kormányt az országházból. Végül is sikeresek, csak nem a jóban.
Nem szabad bedőlni, nem egymás torkának kell esni pl. hasonló kérdésekkel, hanem felismerni a szándékos megosztást, és az ellen harcolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!