Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gazdagok, nem szégyenlitek...

Gazdagok, nem szégyenlitek magatokat néha?

Figyelt kérdés

Amikor ti a mercikkel meg a bmwkkel járkáltok a városban, akkor más meg alig bírja az albérletet fizetni vagy éppen élelemre, de az is a legolcsóbb fajta. Nem szégyenlitek magatokat, hogy amikor megjönnek a csekkek, rá van írva, hogy mennyivel támogat bennetek a kormány, miközben éltek mint hal a vízben. Gazdagok, nektek mi szükségetek van a rezsicsökkentésre? Nem inkább abból a pénzből a szegényeket kéne támogatni, mit gondoltok?

(Igaz egy szegény embernek is segítség a rezsicsökkentés, de ez 1-2000 forint havonta, nem sok. Viszont a gazdagok nagy házzal, úszómedencével sokkal többet takarítanak meg. Nem tudom, hogy nem kínos ez nekik, hogy ilyen könyöradományt elfogadnak a kormánytól, miközben más sokkal inkább rászorulna a segítségre.)

2017. szept. 27. 20:27
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
90%
Miért is kellene szégyellnem magam? Mert a prolik mindenüket elb*sznak kb? Nem vagyok hajlandó a szegény embereket támogatni, mert ők életképtelenek és mert szegények. Tudod kiket támogatok? Az autistákat és a Down-kóros gyerekeket, anonim. Időnként a normális hajléktalannak veszek ételt. Ezen kívül pedig a pincéreknek szinte mindig adok borravalót, mert tudom, hogy elég rosszul fizetik őket, de ugyanakkor keményen dolgoznak. Ezen kívül pedig egy fiatal, tehetséges festőnek segítek, mert ő tényleg megérdemli, keményen dolgozik.
2017. okt. 3. 13:44
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

1, Messze nem minden gazdag ember az államnak dolgozik

2, Nem vagyunk felelősek azokért akik gyűlölnek minket és ellenünk uszítanak

2018. jan. 8. 22:45
 33/36 A kérdező kommentje:
Többet nem emelem ki, de most hátha olyanok is olvassák akik a kérdést nem látták régebben.
2018. jan. 8. 22:45
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Marha sok értelme volt kiemelned....

Azon gondolkodom, hogy csak az embereket akarod hergelni a kérdéseddel, vagy tényleg komolyan gondoltad...(?)

Tudod, én - a te mércéd szerint - gazdagnak számítok. Húsz éve dolgozom azon hogy abban amit csinálok jónak tartsanak és menjen a szekér. A tavalyi évem volt az első amikor azt éreztem hogy a sok-sok visszaforgatott energia és pénz beérett és nagyot lendültem. Most érett be a dolog és valóban az ország egyik legjobbjának tartanak mára a munkámban. Sajnálom ha benned nem volt ennyi kurázsi és ezért másokat okolsz. Kizárólag magadnak köszönheted a nyomorodat.

Ja.... amúgy a rezsicsökkentés egy k. nagy szemfényvesztés, azt tudtad? :D

Szép és eredményes napot.

2018. jan. 9. 08:14
 35/36 anonim ***** válasza:
57%

Nagyon rossz ez a megközelítés, Kérdező. Nem a gazdagoknak kellene szégyellnie magát, hanem ennek a kormánynak, amelyiknek ilyen a társadalompolitikája. És azoknak, akik ezzel egyetértenek, és rájuk szavaz. A gazdagság önmagában nem bűn, lehet, hogy egyáltalán nem azonosul ezzel a helyzettel, mégis azokat is egy kalap alá veszed.

A Fidesz számtalan réteget oszt meg, és ez iszonyatosan rémisztő:

Szegény-gazdag

aktív korú - nyugdíjas

külföldön dolgozó - Magyarországon élő

jobboldali - baloldali

konzervatív -liberális

Budapestiek - vidékiek

történelmi egyházak hívei - egyéb gyülekezetek hívei

Mégpedig azért, mert a megosztott emberek között nincs szolidaritás, és ahol nincs szolidaritás, ott érdekérvényesítés sincs. Ezért nincs hatalmas tüntetés, ami kirázza a kormányt az országházból. Végül is sikeresek, csak nem a jóban.

Nem szabad bedőlni, nem egymás torkának kell esni pl. hasonló kérdésekkel, hanem felismerni a szándékos megosztást, és az ellen harcolni.

2018. jan. 9. 09:32
 36/36 anonim ***** válasza:
76%
Nem vagyok gazdag, csak másfél milla nettó a fizum. Ezt szégyellem néha, hogy csak ennyi, de igyekszem feljebb tornázni. Amúgy meg tisztességesen megdolgozom érte.
2018. jan. 9. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!