Gazdagok, nem szégyenlitek magatokat néha?
Amikor ti a mercikkel meg a bmwkkel járkáltok a városban, akkor más meg alig bírja az albérletet fizetni vagy éppen élelemre, de az is a legolcsóbb fajta. Nem szégyenlitek magatokat, hogy amikor megjönnek a csekkek, rá van írva, hogy mennyivel támogat bennetek a kormány, miközben éltek mint hal a vízben. Gazdagok, nektek mi szükségetek van a rezsicsökkentésre? Nem inkább abból a pénzből a szegényeket kéne támogatni, mit gondoltok?
(Igaz egy szegény embernek is segítség a rezsicsökkentés, de ez 1-2000 forint havonta, nem sok. Viszont a gazdagok nagy házzal, úszómedencével sokkal többet takarítanak meg. Nem tudom, hogy nem kínos ez nekik, hogy ilyen könyöradományt elfogadnak a kormánytól, miközben más sokkal inkább rászorulna a segítségre.)
Utolsó, nem tudom, mi a végzettséged, de sejtéseim szerint nem közgazdász vagy.
Az egykulcsos rendszerrel épp az aránytalanság a baj. Arányaiban egy kevesebb keresetű ember ugyanannyi adót fizet, mint egy magasabb keresetű.
Egy közgazdász
"Az egykulcsos rendszerrel épp az aránytalanság a baj."
Mi az aránytalanság benne? Az, hogy egyenlően kezeli a két embert? Miért fizessek én többet? Mert többet tanultam? Többet dolgozom?
Ez büntetés?
"Arányaiban egy kevesebb keresetű ember ugyanannyi adót fizet, mint egy magasabb keresetű."
Bocs, de ez csak lózung! Ha többet keresek többet fizetek! Tiszta matek!
"Egy közgazdász"
Add vissza!
Egy mérnök!
"Mi az aránytalanság benne? Az, hogy egyenlően kezeli a két embert? Miért fizessek én többet? Mert többet tanultam? Többet dolgozom?
Ez büntetés?"
Ezen már évtizedek óta vitatkoznak a közgazdászok, amúgy, de röviden ugye az újraelosztás a cél akkor így a szegényebb rétegnek több tud visszaáramolni és így "igazságosabb" a rendszer.
Amúgy meg határadó kulcsok vannak, tehát csak az irreálisan sokat keresőket "büntette" ez a rendszer.
Másik érv ugye az hogy többet fogyasztanak az emberek. Pl az alacsony jövedelműeknek több marad és ha feltételezzük h jobban költekeznek mnt a gazdagok így növekedik az ország fogyasztása (ami jó).
Stb-stb
"Ezen már évtizedek óta vitatkoznak a közgazdászok, amúgy, de röviden ugye az újraelosztás a cél akkor így a szegényebb rétegnek több tud visszaáramolni és így "igazságosabb" a rendszer."
Értem, hogy mi lenne a cél, de ez így túl "gumisan" van kitalálva. A korábbi sávos adózásnál aki már a minimálbér felett keresett egy kicsivel az már a felső sávba esett.
De nagyon,en igaz felso kozepsosztalyban vagyok de varjal mindjart leugrok a hidrol,jo?
Persze szegyellem magam mert evekig torteno krampacsolassal eletem nem volt,tanultam meg dolgoztam,hogy sikeres legyek es meg mindig kepzem magam most egy evre a szombatom foglalt mivel treningem lesz hazikkal,jah mellette elkezdem az MSc-t is jovore,mindezt 40+ oras senior mernoki melo mellett.
Meg most is szegyeljem magam?
Tudod magadnak koszond,hogy itt tartasz kevesebbszer kellett volna beb..szni es tanulni kellett volna PIACKEPES szakmat(ugye Balazs??)
Csak ti ehelyett egy szalma szalat se tesztek keresztbe,eppen megcsinaljatok a melot amit eppen elvarnak,aztan elvagytok.
Kerdesem mit teszel a sikerert?
Magatokba kellene szallni elobb.
Inkabb tanulnal,jah bocs ehhez elhatarozas meg felelossegvallalas kell,es,hogy ne bufe ruhatar szakra menj.
Tanulj programozonak peldaul,gondod nem lesz,es teperj dolgozd ki a segged.
Te is csak egy ingyenélő patkány lehetsz a sok közül. ;)
Irigy proli! :P
Én havi 178 milliót keresek, csak nem találom és ezer lesz belőle mindig, furi. Az már benne van a világviszonylat 1%-ba. Szóval ja, gazdag vagyok.
I Am Rich Song:
#5 legjobb válasz amit valaha láttam
feldobtad a napomat :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!