Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Határontúli magyar Testvéreink...

Határontúli magyar Testvéreink! Fogjátok kérni a magyar állampolgárságot?

Figyelt kérdés
2010. máj. 27. 19:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Mármint a szlovák kormány szívná meg.
2010. máj. 28. 09:33
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Igen!Kerem majd!Nem kerdes!

22/f Temesvar

2010. máj. 28. 10:46
 23/28 anonim válasza:
31%

Köszönöm nem élek a lehetőséggel, mert nem akarok olyanok közé tartozni, akik nem fogadnak maguk közé. Ha eleve attól féltek, hogy elvesszük a munkátokat és a pénzeteket, akkor inkább nem kell az állampolgárság. Ezt inkább csak egy gesztusnak veszem Magyarország vezetőitől. Nem gondoltam volna, hogy ekkora port fog kavarni ez a lehetőség, de most már legalább nem is gondolkodom a kettős állampolgárságon, mert látom mennyire fáj ez nektek, magyaroknak.

Üdv egy felvidéki lány

2010. máj. 31. 22:23
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, a többség nem fél tőletek. Nem félt tőletek semmit. Sőt, örül minden egyes új kettős állampolgárnak. Akik meg vészmadárkodnak, azok maguk sem akarnak a magyarsághoz tartozni.
2010. máj. 31. 23:00
 25/28 anonim ***** válasza:
31%

Kedve felvidéki lány!

Az állapolgárság az nem a nemzetiségtől függ.

Ha majd Magyarországon laksz és itt fizetsz adót, akkor nagyon örülnék én magam is ha állampolgár lennél.

Addig is azonban elismerem, hogy Magyar nemzetiségű vagy még ha nem is akarsz közénk tartozni.

Korábban már kifejtettem pont ebben a kérdésben, hogy Magyarország az köztársaság ami gyakorlatilag egy társadalmi szerződést jelent azok között akik az adott országban élnek, függetlenül a nemzetiségüktől.

Mivel Te nem itt élsz, ezért nem lenne jogos az itt élőkkel szemben ha teljes jogú állapolgár lennél. A nemzetiségnek ehhez semmi köze. Senki nem vonja kétségbe a nemzetiséged.

Nagyon szerencsétlen dolog, hogy trianon miatt nem Magyarországon születtél, de ezen már nem lehet változtatni és jelen időszakban már nem is lenne értelme.

2010. máj. 31. 23:08
 26/28 anonim ***** válasza:
85%
Például erről az anyagias szemétládáról beszéltem. Szerencsétlen nem lát túl a pénzen. Neki nem az ember az érték.
2010. jún. 1. 09:59
 27/28 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom, hogy kérjem -e. Valójában, ha kérni fogom, akkor csupán amiatt, mert könyebb vele az utazás pl. Amerikába. Európába a szerb útlevelemmel is probléma nélkül tudok utazni. Másra meg minek? Eddig is magyar voltam, papír nélkül, eztán is az leszek! És 2004. után őszintén szólva semmi kedvem sincs az egészhez. Soha nem fogom megbocsájtani azt! Nektek fogalmatok sincs arról, hogy milyen kib-szott sz-r érzés ez. Nem kellünk a szerbeknek se, eltűrnek bennünket, ezt megértem mondjuk. De az, hogy a saját fajtám megtagad, eltol magától?! Nagyon fájt és a mái napig fáj! És az, hogy most kaptunk lehetőséget a kettős állampolgárságra, semmit sem változtat a dolgokon! Miért? Ezt nem a magyarországi magyarok akarták így, hanem az Orbán kormány! Nem kérek semmit se Magyarországtól! Soha nem fogok odaköltözni! 20/N, Vajdaság.
2012. jún. 5. 23:55
 28/28 Waff ***** válasza:
24%

Ne féljetek, nem megyünk haza

Minket már régen nem hív a Haza

Mely álmaink bölcsője, sírja volt

Ma rákos fekély, rothadó kék-sárga folt

Ott a házaknak már nincsen ablaka

Mely múltba néz s jövőbe lát

Nincs, ki megfújná a trombitát

Az már oly régen a másság temploma

És te is csak szolga, rab vagy ott

Bár zsebedben útlevél ragyog

Irigység népe, te céda, te buta

A mi kincsünk nem lopott kacat

Lelkünkben hordjuk: hit és akarat

Hazugság népe, te gyáva, ostoba

Ahol mi élünk, az mind magyar sziget

Koromsötétben virrasztó tüzek

Vagyunk és maradunk, mint kivert kutya

Sorsunk már régen nem sorsotok

Árulók, latrok, újgazdagok

Hol testvér a testvérnek farkasa

Ki hajnalig háromszor megtagad

Légy átkozott, légy gazdagabb

Ne féljetek, többé nem megyünk haza!

2012. okt. 25. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!