Egy tanár tehet ilyen elfogult politikai tartalmú kijelentést szerintetek?
Nem ferdít, hazudik! Leírom ide másodszor is. Feleségem pedagógus, az előttem válaszoló ahogy leírta, teljesen vegyes politikai beállítottságú tanári karban dolgozik. Fidesz-imádó ugyanúgy van köztük, mint Fidesz-gyűlölő egy valami viszont közös bennük, hogy a tanórákra nem visz be egyik sem politikát, az olyan primitíven pejoratív szóhasználatot, hogy "libsi" pedig a legerősebb jobb-konzervatív munkatársuk sem használja.
Amúgy gondoljátok csak végig az életszerűségét: A mai mobiltelefonos világban, amikor hang, képrögzítésre képes eszközzel mászkál minden diák, a tanár fogja magát, és propagandár nyomat a tanórán, libsizik, meg fideszezik... Ugye?
Manapság minden megtörténhet és nem lehet azt mondani, hogy hazudik valaki, vagy igazat mond, amíg nincsen meggyőződve annak valós, vagy valótlan voltáról.
Az elhangzott mondatokat pedig nem biztos, hogy azonnal rögzítette is valaki bizonyíték gyanánt, hogy abból ügyet csináljon.
A válasz pedig: egy tanár nem tehet elfogult politikai tartalmú kijelentést. A tanár dolga a tanítás.
Manapság minden megtörténhet és nem lehet azt mondani, hogy igazat mond valaki, amíg nincsen meggyőződve annak valós voltáról. :-)
Eddig számomra mind a szakmai vélemény, mind az életszerűség azt támasztja alá, hogy nem igaz. Ha ennyire biztos a kérdező a dolgában, készítsen felvételt, addig maradok az mellett, hogy hazugság a kérdés.
Ahogy a 15-ös mondja. Édesanyám iskolaigazgató és a tanári kar politikai hovatartozása elég összetett, de még tanáriban sem politizálnak, főleg nem a diákokkal.
Nekem pedig ez a 4. évem a felsőoktatásban és soha egyetlen egyszer nem hallottam egyik tanárom sem politizálni órán. Pedig akadt köztük volt MSZP-s gazdasági és közlekedési miniszter is és rengeteg FIDESZes is. Az oktatási intézményben nincs helye a politikának és ezzel ők is tisztában vannak.
Amit a kérdező állít az teljesen valótlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!