Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek mennyire lenne...

Szerintetek mennyire lenne előnyös vagy hátrányos, ha a lakosság vagyoni helyzetének arányában kellene hogy fizessen a termékekért, szolgáltatásokért? Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Olvastam egy ilyen ötletet, és kicsit továbbgondoltam. Az lenne a lényege dióhéjban, hogy ugyanazért a termékért mindenki annyit fizetne, amennyit vagyoni helyzetéből tud/illik. Természetesen lehetetlen lenne mindenkit egyesével megítélni, mivel mindenkinek más a vagyona, ezért nagyságrendek, csoportok lennének kialakítva, mondjuk 10 osztály, az 1-es lenne a hajléktalanok, a 2-es a mélyszegények, stb., a 10-es pedig a szupergazdagok, a multimilliárdosok, és ennek megfelelően lennének árak egy termékre. Maga a termék ugyanaz maradna, tehát minőségi vagy mennyiségi változás nem lenne.

Vegyünk egy példát: legyen mondjuk egy vizes zsemle. Úgy alakítanánk az árakat, hogy a 0-s és 1-es osztály (a mélyszegények) akár napi 5 zsemlét ingyen is hazavihessenek, a többiért pedig minimális, max. 5 ft-os összeget fizessenek. Ellenben mondjuk a 6-os, a kellemesen élő emberek fizetnének érte 15 ft-ot, a 10-es réteg meg 1500-at, hiszen megteheti. Így végső soron ugyanúgy lenne bevétele az eladóknak, csak a pénz nagy részét a gazdagok fizetnék, hiszen ők úgyis megtehetik, a szegények meg könnyebben élhetnének. A gazdagok még így sem éreznék meg a dolgot, szóval kb. mindenki jól járna.

Ti mit gondoltok erről? Ez előnyös vagy hátrányos ötlet? Ha hátrányos hol van benne a gubanc?

2017. szept. 5. 12:05
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
58%
9: Nem fizetne a trollkodásért a Fidesz téged te is ugyanezen a véleményen lennél.
2017. szept. 5. 12:42
 12/31 Duenna ***** válasza:
35%

11-es!

Még azzal a fogalommal sem vagy tisztában, hogy mi az a "trollkodás"! Akkor hogyan lennél tisztában a többi dologgal? Ha nem vennéd észre, én mindig a kérdésre válaszolok a legjobb tudásom szerint! Te meg csak a butaságodat csillagtatod folyamatosan, de azt tökéletesen! Na tapsikolj magadnak!

2017. szept. 5. 12:49
 13/31 anonim ***** válasza:

Az alapötlet nem lenne teljesen rossz, de rengeteg baj van vele.

Ahogy írták itt a kereskedő határozza meg a kiskereskedelmi termék árát. Amit lehetne, hogy behozni egy többkulcsos áfát jövedelemadó alapján, de azt meg betartani lehetetlen. vagy be lehet de akkor meg bürokrácianövelés kell hozzá

Aminek működhetne, a szociális alapú áfamentesség, mondjuk aki munkanélküli vagy közfogalkoztatott annak 0% áfát kellene fizetnie bizonyos termékekre gondolok itt főleg élelmiszerekre. Így a fizetésük vagy munkanélküli segélyük többet érne. Az meg nem valószinű, hogy minden gazdag nekiállna spórolni azon, hogy adómentesen veteti a kenyeret meg a parizert. Mert nekik az igy megspórolható havi néhány ezer forint nem számít.

2017. szept. 5. 12:53
 14/31 Duenna ***** válasza:
0%

13-as!

Megvalósíthatatlan!

2017. szept. 5. 13:08
 15/31 anonim ***** válasza:
54%
Képzeld, tisztában vagyok a Fideszes Bértrollnokok fogalmával. Te vagy az egyik legjobb példa rá. :D Nem lennél bértrollnok, akkor értenéd mire utaltam az Orbán-Mészáros példámmal.
2017. szept. 5. 13:36
 16/31 Duenna ***** válasza:
23%

15-ös!

Te csak foglalkozz a balliberális bűnözőkkel, akik tudatosan tették tönkre Magyarország iparát és mezőgazdaságát, azonkívül 82 %-ig eladósították, kifosztották, eladták külföldnek a magyar stratégiai vállalatokat, a magyar népet lelkileg megnyomorították, és még te beszélsz Orbán-Mészárosról?! Hajaj, sokat kell még neked tanulni politikából, és nem visszaböfögni a ballib hazugságokat, mint egy buta a papagáj!

2017. szept. 5. 13:43
 17/31 anonim ***** válasza:
50%

Neked sok felhasználót kell még majd csinálnod, hogy megtud tartani a Bértrollnoki állásodat.

Már ott bukott az egész, hogy falun lakok születésemtől fogva, így azért van rálátásom a mezőgazdaságra. A mezőgazdaságban az utóbbi években Orbánék nagyobb kárt csináltak, mint I. István királyunktól az összes vezetőnk, beleértve még a Törököket is.

2017. szept. 5. 13:46
 18/31 Duenna ***** válasza:

17-es!

Ja, van rálátásod a mezőgazdaságra, mikor felállsz a számítógép mellől, oszt kinézel a balakon a szántóföldekre. :D

2017. szept. 5. 14:02
 19/31 Duenna ***** válasza:
17-es! Ha bértollnokról beszélsz, akkor az csak te lehetsz! Én itt a Gyakorin egyetlen névvel vagyok fenn, miközben te még egy nicknevet sem választottál. Vajon miért? mi takargatnivalód van, kedves anonim? Be lehet téged azonosítani? Hát persze! Te vagy minden mögött, mint ateista-materialista-globalista-liberalista-nihilista beíró! Ennyi jó titulus után most már megtapsolhatod magadat! :D
2017. szept. 5. 14:08
 20/31 anonim ***** válasza:
45%
Ez mennyivel lenne más, mint ha egyszerűen csak többkulcsos adó lenne?
2017. szept. 5. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!