Magyarországon miért olyan gagyi a munkatörvénykönyv, hogy egy fiatalnak 21 nap jár csak?
Német cégnél dolgozom, vannak kintről kollégák kiküldetésben, nekik 30x nap jár, pedig szinte egyidősek vagyunk.
21 nap az semmi.
A német kollégák 3 hetes szabikra szoktak elmenni és még év közben is vesznek ki 1-1 napot.
Ha én elmennék 3 hetes szabira,elfogyna majdnem az összes szabim, pedig rengeteg dolog közbejöhet, ami miatt szabadságot kell kivenni.
Meg, azt nem értem, hogy aki idősebb, miért jár neki több szabi?
Egy fiatalnak nem lehetnek elintézendő dolgai?Ne akarjon színházba menni vagy talán nyaralni?
Azt megértem, hogy annak több jár, akinek gyereke van, mivel bármi közbejöhet ott.
De, csak mert "öreg" valaki, miért kap többet?
"tehát a te pénzed és időd bánja,ne másé! "
Tehát, ha én nem vállalok gyereket, akkor neked több időd és pénzed lesz, vagy mi? Nem tőled veszik el a szabit/pénzt és adják nekem, hanem alapból kapsz annyit amennyit. mit tehetek én arról, hogy nekem több jár? Kössem fel magam, mert neked nem tetszik?
Látom buta vagy,és nem fogd fel amit írok.
Egy gyermektelentől több adót szednek be,és kevesebbet kap vissza,még szabadság téren is.
Nem mondtam,hogy ne vállalj gyereket,csak ezért ne kérj többlet jogokat!Vagy ne hivatkozz arra mikor túlórázni kell,hogy "nekem családom van",mert a te döntésed volt,hogy gyereket vállalsz,és ha elmész dolgozni ugyanabba a munkakörbe,mint egy gyermektelen,akkor teljesítsd te is ugyanazt,mint más.
A pénzét és a szabadidejét mindenki úgy osztja be,ahogy neki jó.
Elvileg a családosnak kell a több pénz,mert ők vannak többen,akkor az lenne a logikus,hogy a családos túlórázik,nem az,aki egyedül is vígan megél.
Ja értem, tehát a családos túlórázzon, dolgozzon többet, mert gyereke van, csak azért mert tőled több adót vonnak? Válts munkahelyet ahol jobb a fizetés, nem kell annyit dolgoznod és akkor egálba leszünk. Mert így egy életunt, elnyomott ember benyomását kelted, aki megkeseredett az élet igazságtalanságain, mert neki (talán?) többet kell dolgoznia...
Drágám én minden feltételt ugyanúgy teljesítek a munkahelyemen, mint az, akinek nincs gyereke. Mi a problémád? Ugyanannyit is túlórázok, mint az, aki gyerektelen, miért kéne nekem többet?
"Egy gyermektelentől több adót szednek be,és kevesebbet kap vissza,még szabadság téren is. "
Ez így van, és akkor mi van? Ő nevel egy gyereket, amihez több pénz és idő kell. Ezt pedig amíg nem tőled veszik el, kb mi közöd van? Ja semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!