Kötelező sorkatonaságot te bevezetnéd újra?
Én szerződéses voltam, mire én bevonultam addigra már megszűnt a sorkatanásag. Nekünk 3 hónap volt a kiképzés utána mentünk az alakunkhoz, bár azt is elmondom tőlünk elvittek 3 embert is mert pszihológi okból nem bírták, de volt olyan is aki kábszer miatt esett ki a kiképzésről és ők mind önként jelentkezők voltak.
Azért én azt mondom jó lenne egy sorkatonaság, de úgy, hogy ott professzionális kiképzést kapjon a bevonult állomány, ilyen 3 hónapot hétvégi hazameneteli lehetőséggel mindenki kibírna, aki a suliban is rendesen végigcsinálja a tornaórákat.
'de úgy, hogy ott professzionális kiképzést kapjon a bevonult állomány,'
Na ilyenre huzamosabb ideig ne számíts :)
Szerintem mi elég jó kiképzést kaptunk, voltak amcsi tengerészgyalogosok is itt akik velünk tréningeztek az egyik kiképzési héten. Egy hat ágyas összkomfortos szobában voltunk egy felújtott épületben Szentendrén, amikor terepen voltunk akkor pedig Csobánkára, Táborfalvára vittek le minket. Véleményem szerint lőttünk is elég sokat, mondjuk élesből talán lehetett volna több is, de vaktöltényből szerintem kapott mindenki 500+ darabot, szóval legalább durrogtatni lehetett a AK-63 rendesen. De lőttünk parbellummal, PKM-el, volt valami UZI szerű fegyver is meg Dragunov, de ezekkel nem lőhetett mindenki.
Aztán nekünk volt még tankos és helikopteres kiképzés is a T72-kkel meg a Mi8/Mi24-ekkel.
Nyilván ez más volt, mint anno a sorkatonáknak, nekem egy óriási élmény volt a kiképzés, ha nem is hozzuk vissza a sorkatonaságot én ajánlom minden fiatalnak akit érdekel a hadsereg, hogy csinálja végig ezt a kiképzést.
Nem támogatnám azt az elcseszett kommunista formáját, mert az tényleg csak a szivatásról meg a bohóckodásról szólt.
De valami katonaság kellene, hogy a fiatalok megtanulják a tekintélyt, tisztelet, bajtársiasságot, hazaszeretetet stb.
Sokan itt is elbagatellizálják a tényt, hogy a mai fiatalság nagyon elkorcsosult.
Lehet azzal jönni, hogy régen is ez volt meg ilyenek de még az legegyszerűbb elme is felfogja, hogy a maiak mások:sokkal erkölcstelenebbek, főleg a média miatt!
Mondjuk akkoz, hogy ezt helyrehozzuk nem elég csak a sorkatonaság, hanem az egész rendszert meg kell változtatni és egy tekintélyelvű keresztény-konzervatív rendszert kell bevezetni!
'és egy tekintélyelvű keresztény-konzervatív rendszert kell bevezetni!'
Már előre tartok attól, mi járhat válaszadónk fejében...
Ha lehet ne legyen semmiféle hazafista,keresztény diktatúra!
Van elég szekta,nem kell ehhez katonaság!
Robgros te minden olyan törekvést ellenzel amely megpróbálja a társadalmat az erkölcsösség felé terelni?
Ahol fontos a fegyelem, a tisztelet, a hazaszeretet, a kereszténység?
Nem akarok sem náci sem kommunista diktatúrát, semmi elnyomást, csupán csak egy tekintélyelvű nemzeti-keresztény rendszert korrupciótól és erkölcstelenségtől mentesen.
De ahogy a eddigi válaszaidból látom, neked tökéletesen megfelel a liberális demokrácia ahol nincs nemzeti indentitás, nincs erkölcs, vallás hanem hedonizmus, anyagiasság, szodómia és tele van migránsokkal.
Javasolhatom valamelyik nyugati országot ha ennyire szereted a liberalizmust.
Imádom az ilyen "majd én megmondom a tutit és megnevelem a mai 18 éves fiatalokat" típusú szociopata idiótákat. Azt megkérdezhetem, hogy hány évesnek tetszel lenni? Mert észjárás alapján 13-nak tippelnélek. Mellesleg ha annyira kemény vagy, akár most is befáradhatsz a toborzó irodába, és bevonulhatsz önkéntesnek. Mi tart vissza? Ha annyira besoroznád a 18 éveseket, akkor mutasd az utat, és csináld végig te is ezt. Ha meg csak a fotelból pofázol, akkor meg szánalmasan álszent vagy.
Mellesleg egyrészt cicagatyát egyik fiú sem hord, én se Budapesten se Bécsben nem láttam egy darab fiút sem ilyenben, másrészt a fülbevalóval nem tudom mi a gondod. Nekem nincs, de engem marhára nem érdekel, hogy kinek van, meg kinek nem. Komolyan neked ez egy fontos tényező az életedben?
Olvasd vissza a hasonló kérdéseket, melyekben részletesen leírták minimum 5-ször, miért NEM kellene visszavezetni ezt az elavult, szovjet típusú, csak a pénzt nyelő "sorkatonaságot". A mai feleségverő, bűzlő, sörhasú barmok többsége mind volt sorkatona. Ők akkor normális értékrenddel rendelkező férfiak? Ne röhögtess már!
Remélem ez a kérdés csak trollkodás.
'Robgros te minden olyan törekvést ellenzel amely megpróbálja a társadalmat az erkölcsösség felé terelni?
Ahol fontos a fegyelem, a tisztelet, a hazaszeretet, a kereszténység?'
62%-ost kihagytad a címzésből, pedig neki sincs ínyére mindaz, amit az általad preferált rendszerben felvázoltál. A kereszténységet pedig hagyjuk meg a vallásos rétegnek, aki háta közepére kívánja az egészet, azt minek szekálnád vele? Ennyi erővel visszamehetnénk a Horthy-korszakba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!