Szerintetek 2018-ban tényleg változtatnák a Közmunka programon?
Értem én,hogy bejelentették, de választás előtt elvenni a Közmunkát vagy durván szabályozni.
Megkockáztatja ezt a Fidesz? Szerintem sok szavazót veszteni, vagy annyira fanatikusak a Fidesz szavazók, hogy ezek után sem változna semmi. Ti hogyan látjátok ?
Választások előtt hülyeség lenne meglépni, tényleg az összes közmunkás Fidesz szavazó. Most el akarnak veszteni ilyen rohadt sok szavazatot? Akkor már bedőlnének Botka kampányának az ótvar prolik és "Fizessenek a gazdagok!" lenne az új szlogenjük.
Értem én, hogy munkaerő hiány van, de ha van örök lakásod vidéken valahol, és több ember él együtt, akkor inkább élnek szűkösen, de nem dolgoznak, csak közmunkára vannak bejelentve, minthogy vért izzadjanak egy keményebb munkával amit megfizetnek. Sokan így vannak ezzel.
Gondolom kezd elfogyni a pénz rá,és már most meg kell szorítani,hogy mire költenek,mert 2020 után megcsappan majd az EU-s pénz.
Ezt majd azzal magyarázzák,hogy hát mégsem rendes munka a közmunka.
Ha nem dolgozik az a baj,mert akkor otthon ül a segélyért.
Ha közmunkázik,akkor meg miért nem megy el 20 ezerért többért,ahol kihajtják belőle a lelket is:D
Pont ezzel az indokkal akár soha sem kellett volna bevezetni.
Aztán azt mondják,hogy a közmunka segély.
Akkor most mi van a "senkit nem hagyunk az út szélén" szöveggel?
Ezután biztos még kevesebben fognak kapni közmunkát,de gondolom majd 22 ezres segély sem lesz.
Eközben pár 100 km-rel arrébb 1000 euro a minimálbér:D
"tényleg az összes közmunkás Fidesz szavazó"
Nem vagyok a szavazójuk, attól mert közmunkában dolgozom, sőt várom, hogy végleg megszűntessék, mert ennél rosszabb foglalkoztatás nincs, amit a cégek előszeretettel ki is használnak, ha beszűntetnék, talán több lehetőség lenne azoknak, akik eddig erre kényszerültek, nálunk is jó pár embert fel kellene venni rendesen, mert vannak olyan munkakörök, amiben csak közmunkásnak felvett emberek dolgoznak, évek óta ugyanazok. Felénk nincs munkaerőhiány, álláshirdetések se nagyon, max nehéz fizikai munka férfiaknak, azzal meg nőként nem tudok mit kezdeni, a közmunkát is csak azért vállaltam, mert végzettségemnek megfelelő, és időnkét ha valaki nyugdíjba vonul vagy elmegy, akkor van egy halvány esély a bekerülésre.
Folyamatos a változás, tavalyhoz képest 50 ezerrel kevesebb most a közmunkás, azon lehet gondolkozni, hogy azért, mert ennyien kaptak állást vagy azért mert a kormány így akarja rákényszeríteni az embereket, hogy rendes munkájuk legyen. Ezen lehet vitatkozni de az tény, hogy a tényleges munkaerőpiacon is egyre többen dolgoznak.
A költségvetés jól áll így nincs miért kockáztatni a választások előtt, de utána se kell drasztikus változtatás elég csak ha a számukat csökkentik. (ugyanakkor ha mondjuk a most közmunkában dolgozók egy részét az állam kell majd alkalmazza akkor nem biztos, hogy anyagilag jobban jár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!