Hoffmann még mindig úgy gondolja, hogy majd az ő elképzelési szerint változtatnak a fiatalok pályát?
Az alsó idézet teljesen helytálló Hoffmann-nal kapcsolatban. Ő gondolta úgy, hogyha majd több helyet kapnak egyes szakok, másoknál meg drasztikusan megvágjuk akkor majd a fiatalok 2 hét alatt megváltoztatják az eddigi elképzelésüket és egy teljesen másik úton indulnak el. NEm érdekli őt, hogy 4-5 éven keresztül középiskolákban egy bizonyos szakban mélyültek el a fiatalok, melyet majd folytatni akarnak. Senki nem számított arra mikor középiskolát választott, hogy majd a felvételinél lesz egy idióta aki 2 héttel a vége előtt bejelenti, hogy ha nem akarsz fizetni (vagy tehetősek a szülők vagy már eladósítva akarod kezdeni az életed), akkor nem folytathatod tovább az eddig elkezdett utadat.
És az indoklás is vicces, hogy miért szüntetik meg az állami helyeket:Először túlképzéssel indokolta, majd miután rájött, hogy ez nem igaz más mondott.: Mert kiemelkedőek az elhelyezkedési lehetőségek és a fizetés is ugyancsak jó. Ezek miatt könnyen vissza tudja majd fizetni hitelt.
ÉS akkor mi van a műszaki szakosokkal, informatikusokkal (mint én leszek remélhetőleg). Náluk még magasabb a fizetés.
" Most, hogy nincs pénz a felkeltett felsőoktatási várakozások megfinanszírozására kicsit kapkodó, vagy akár szemforgató megoldásnak tűnnek a fiatalok életpálya-tervezésének igényeit semmibe vevő oktatáspolitikai nyilatkozatrohamok. A tanulmányok családi tervezése ugyanis évtizedes program, és nem Hoffmann Rózsa éppen aktuális álmainak alapján zajlik a legtöbb családban. Különben ez az a bizonytalanság, ami röghöz kötés nélkül is kilendíthet valakit a határon. Márpedig az oktatáspolitikában jelenleg, a jelek szerint, a kiszámíthatatlanság az egyetlen kiszámítható paraméter. Még intézményi szinten is, mint azt az említett átszervezési ötlet is jelzi."
"Az egyik, hogy mindkét területen jelen volt a túlképzés. A másik: a közgazdasági és jogi területen jók az elhelyezkedési mutatók és a fizetési kondíciók. "
"Hoffmann még mindig úgy gondolja, hogy majd az ő elképzelési szerint változtatnak a fiatalok pályát?"
Vagy megteszik vagy éhenhalnak. A hatalom és az éhség is nagy úr.
"Vagy megteszik vagy éhenhalnak. A hatalom és az éhség is nagy úr."
Ja aki humán beállítottságú az majd hirtelen 2 hét alatt átvált reálra. Meg ahogy azt elképzeled.
"Szerintem alapvetően nem a politikának kéne formálni a szak- és felsőoktatás irányzatait, hanem a munkaerőpiacnak."
A baj, hogy most pont a politika és nem a piac irányít. GAzdasági szakemberekre szükség van, míg pl természettudományosok nem könnyen helyezkednek el itthon.
"Ja aki humán beállítottságú az majd hirtelen 2 hét alatt átvált reálra. Meg ahogy azt elképzeled. "
Akkor éhen hal. Nekem nem gond, én tudok alkalmazkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!