Rosszindulatú dolog munkaerőhiányt kívánni a magyarországi munkáltatóknak?
Én úgy gondolom,hogy ideje a munkáltatóknak felnőni vagy felébredni.
Nekem, gépgyártás-technológus végzettséggel, jó német nyelvtudással (szakmaival is) 140 nettót ajánlottak vidéken.Aztán fogtam magam, jelentkeztem az osztrákokhoz,itt most normálisan megfizetnek.
A magyar munkáltatókat illetően, nem voltak nagy igényeim, nem fél milliót kértem és vártam.Hanem, bruttó 310 ezret kezdőfizetésnek, ez egyáltalán nem sok.Ennyi úgy gondolom, járt volna.
Ausztriában a szakmámban dolgozom,megfizetnek,kapok megbecsülést is.
Nyugat-Európa a 70-es években éppen úgy tele volt buta munkavállalókkal, mint most Magyarország,de ott felnőttek.Megtanulták, hogy a humán erőforrás a legértékesebb erőforrás és nem lehet tárgyként kezelni őket.Illetve, nincs olyan,hogy "oké menj, 10-en állnak sorba a helyedért".
Ezután kezdtek kialakulni a magyarok által sokat irigyelt kellemes vállalati kultúrák,mint céges konditerem, céges szauna, céges kávé,úr-szolga hierarchia megszüntetése, erős érdekérvényesítő szakszervezetek...stb.Vagyis a munkavállaló elkövet mindent,hogy jól érezd magad a munkahelyen és maximális teljesítménnyel tudj dolgozni.
Annak az időnek már Magyarországon is vége,hogy "oké menj, 10-en állnak sorban a helyedért".
Van Magyarországon munkaerő, csak meg kell őket fizetni,ha meg nem tud normális béreket kitermelni, akkor az a cég rosszul működik.
*Nyugat-Európa a 70-es években éppen úgy tele volt buta munkáltatókkal*
Elnézést.
"Rosszindulatú dolog munkaerőhiányt kívánni a magyarországi munkáltatóknak?"
Igen. Az ! A munkáltatók ilyenek, csak magukra gondolnak.
Nem!
Pofátlanul alacsonyak a bérek!
Sírnak a munkáltatók, közben pedig a többségük luxusban él, te meg dolgozd ki a beled értük!
Rosszmájúság valóban,de én is azt kivánom nekik!
Sőt dőgö@ljön meg a tehenük is.Úgy az összes egyszerre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!