Komolyan Magyarország olyan visszamaradott, hogy 350 ezres fizetéssel már nagyképűen lehet kérkedni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__87..
Ennél a kérdésnél szólta le a gyári munkás prolikat egy válaszoló aki a végén odaböffintette, hogy nettó 350-et keres és persze mi más lenne mint programozó.
Na most, szerintem az nagyon nem nagy szám ha valaki programozó, legalább is hasra esni nem kell előtte. Nem mondom, hogy a gyári munkások művelt úriemberek, de a programozók között is találni bőven finoman szólva sem kellemes embereket...
A másik meg, nagyon gáz, hogy valaki ekkora fizetéssel nagyképűsködik, mert pl. Németországban egy gyári munkás keres ennyit, egy programozó meg minimum 1 milliót.
Szóval ez a válasz egymagában megmutatta hogy milyen nagy problémák vannak itthon.. Ti mit gondoltok?
Sajnos Kérdező, az állambácsi és a pénzhatalmi elit ide juttatták az országot. Keleten a 150 ezres fizetés is kiemelkedőnek számít (itt élek, nem kitaláció).
Hálás köszönet a sok mongolidióta szavazónak akik megválasztották a kormányt, és vidáman tapsikolnak is az ország tönkretételéhez.
Hasonlítgatni a fizetéseket azért van értelme, mert elvileg mind a ketten EU-tagok volnánk. Persze ha az EU alapsémája szerint mindig kell egy pöcegödör, és jól van ez így hogy mi vagyunk azok, akkor nem szóltam...
Néhány megállapítás.
1. Sokféle programozói státus van sokféle fizetéssel. És ezen belül még sokfélék az egyéni képességek, amik tovább differenciálnak. Van 200 ezret alig kereső is, és van milliót kereső is. Programozók, csak más kategória.
2. Aki bármilyen fizetésével kérkedik és az említett stílusban, érdektelen, mi a foglalkozása, még az is érdektelen, miben szakbarbár, és egyáltalán az-e. Az egyszerűen beképzelt majom. Nem kompetens nyilatkozni.
3. Egyes országokban a gazdasági helyzet eltérő, ezért a fizetések is, megélhetés is, ennélfogva minden összehasonlítás hamis. Azt a cél ugyanis nem tudja bemutatni, amiért az összehasonlítás történik.
4. Igen, a válasz mutatta a problémákat, de a valóság sokkal szomorúbb. A rideg valóágnak ez csak picike szelete, irritálhat valakit, de ezzel elveszti a lényeglátását. Ma Magyarország erősen visszamaradott gazdaságilag, szerkezetében, lehetőségeiben, és mindazon szabályrendszerben, amelyben működni kényszerül. Ennél csak az tragikusabb, hogy társadalmilag, morálban, méltóságban, tudásban, cselekvőkészségben, együttműködésben, szóval mindabban, ami egy jó élethez kell, az emberi hozzáállás katasztrofális és nem is akar megváltozni. Mitől változna?
#13 egyetértek veled. Ha nem lenne az a 2 millió értékteremtő még az országban, a 8 millió parazita záros határidőn belül éhendöglene. De nem kell aggódni, az a 2 millió rohamos iramban vándorol ki Németbe. Amikor majd az utolsó keresőképes ember is elhúz, mint a vadliba, és lesz majd egy rakás cigány, egy rakás politikus, egy rakás nyugdíjas meg egy rakás börtöntöltelék, lehet majd ujjal mutogatni egymásra, ki tartsa el a többit. Még körjátékot is játszhatnak hozzá: "Én kis kertet kerteltem, bazsarózsát ültettem..."
A kormányidióta nyaloncok pedig visszakapták a piros kezeiket.
Na, megjöttek a jobbikos jómunkásemberek, akik nélkül tönkremegy az ország.:D
Gyere, 53%-os, nyomkodd a pirosat, legyen egy jó napod.:DD
#16, te miféle értéket is állítasz elő? A netes trollkodás apuci pénzén egész pontosan 0 GDP-t termel. Ja, hogy ezen kívül semmit? Ó, akkor nagyon a lágy részeidbe tiporhattam :'(
A mínuszt kaptad is.
"A mínuszt kaptad is."
Örömömre szolgál, hogy ma már két orgazmust okozhattam neked, anélkül, hogy hozzád kellett volna érnem.:D Amúgy a projekciók igencsak árulkodók, tudtad?
Bár nem derül ki milyen programozó, még csak az sem, hogy frontend, vagy backend, a 350 eléggé az alja. Persze itt most Bp-i nagyvállalatokról beszélek. Vidéken a 200 már jó fizetés kis KKV-knál. Az meg, hogy valaki a fizetésével kérkedik szimpla suttyóság. Ha nem szakmai körben vagyok én sem dörgölöm oda senki orrára.
És attól, hogy valaki IT-s, még gyk-zhat, reggel a villamoson sokszor felnézek ide az 50 perces utat el kell ütni vhogy. :-)
Iskolában is tanítják azt az emberi alapigazságot, hogy az értékes, sokat tudó ember kevéssé látszik, neki csak a munkája gyümölcse észrevehető. Ezzel szemben a semmihez sem értő, nagyon alacsony tudású ember elfogult, ragaszkodik egy tévképzethez, mert az az egyedüli mankója a világban, nagyhangú, beképzelt (ami csak a felszín, valójában idegességét palástolja), és mindenáron mutatni akarja magát. Nem csoda, értéket nem állít elő, ezt ugyan nem tudja, de zsigereiben érzi, viszont mérhetetlen módon vágyik a soha el nem érhető sikerre. Itt lepontoz és nagy hangon mocskolódik, másutt inzultál, a fontos, hogy vegyék észre. Ha más nem, legalább önmaga megveregethesse saját vállát. Hát igen, a siker mindenkinek kell. Vagy legalább annak látszata.
Miért is mondom mindezt? Mert vannak bizonytalanok is, akik még nem értik, de még szeretnék megismerni a világot, működését, számos kérdés mutat erre. Bármi hihetetlen, könnyedén ki lehet válogatni ezeket a véglegesen butáktól (a végleges itt azt jelenti, objektíve lehetne segíteni rajtuk, de nincs annyi vállalkozó, és nincs annyi idő, hogy ezt meg is történjen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!