Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti adnátok szavazójogot az...

Ti adnátok szavazójogot az alapműveltséggel nem rendelkezőknek?

Figyelt kérdés
Olyanoknak, akiknek nincs meg a 8 általános, vagy analfabéták.

#FIDESZ #MSZP #Jobbik #LMP #8 általános #analfabéta #Simicska #szavazójog #alapvégzettség #írni-olvasni nemtudók
2017. aug. 5. 12:25
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:

Azért a cigányok/zsidók kizárása, vagy a csak szőkék engedése, és az iskolázatlanok kizárása közel sem ugyanaz. Ez arrogancia. Ugyanis nincs alátámasztva, és olyan okból diszkriminál, ami lényegtelen egy értelmes döntés létrehozásában. Nevetségesen siralmas ellenérvek.

Az 1990-es kiegészítés nem az én ötletem. Ezzel az évszámmal valószínűleg nem sokan mondhatnák, hogy nem volt lehetőségük.

A jogosítványhoz is kell, és biztos van olyan, aki jól vezet, és mégsincs meg a 8 általánosa.

De komolyan, ki az, akitől elvárható, hogy egy átgondolt, felelősségteljes döntést hozzon, és 1990 után született, 18 év feletti, de nincs meg a 8 általánosa?

(Mielőtt bárki is félreértene nem vagyok, és nem is leszek Jobbik szavazó, de ezt mindenféleképpen támogatnám.)

2017. aug. 29. 15:18
 32/33 anonim ***** válasza:
Igen
2018. nov. 10. 22:08
 33/33 anonim ***** válasza:
Nem adnék nekik semmit, még állampolgárságot se.
2019. febr. 25. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!