Mit szólnátok a TB helyett egy ilyen egyszerűbb rendszerhez?
Bárki, aki besétál egy magyarországi kórházba, azt ingyen ellátják.
Külön TB-t nem kell fizetni, se munkabérből levonva, se magánúton munkanélkülieknek. Hanem helyette emelik az ÁFÁ-t, és a többi adót, és ebből finanszírozzák az egészségügyet.
Ha jól tudom, Indiában így működik a rendszer.
Tuti nem.
Én így is csak a dolgozó embereknek, a diákoknak, a nyugdíjasoknak adnám.
A többi menjen és dolgozzon meg érte.
Na elég legyen az ostobaságokból, miert a lakosságot akarjátok büntetni ?
te is első hozzászóló elvennéd a TB-t azoktól akik nem dolgoznak de mivan azokkal akik azért nem dolgoznak mivel a betegségük nem engedi vagy egyszerűen nincs munka a környékükön erre nem gondoltál?
nem értem a logikát.
"emelik az ÁFÁ-t, és a többi adót"
magyarul minden más drágább lesz, a pénzem kevesebbet fog érni, de ha néhanapján bemegyek a kórházba vagy az orvoshoz, az ingyen lesz? Van benne logika...
"Ha jól tudom, Indiában így működik a rendszer."
Nem tudom, hogy ott, hogy működik, lehet, hogy egy ponton eltörölték a "TB" fizetést és emeltek valamely másik adónemen, de Mo-n már így is rekord magas mind az ÁFA, mind egyéb járulékok, szóval ez itthon nem működne.
Indiában, ha bárki, akár te is turistaként, bemész egy állami kórházba, hogy rosszul vagy, akkor egyből ellátnak, akkor is ha semmilyen biztosításod nincsen.
Lehet, hogy részeg öregek bolyonganak a folyosón, az ágy alatt meg kígyó és mongúz van, de legalább törődnek veled.
USÁ-ban mi van? Összeesel az utcán azt véged, ha nincs pénzed. Magyarországon is efelé tendálunk...
Tudhatnád, hogy ebben az országban még a mosoly sincs ingyen. Mégis hova szeretnéd még emelni a bolygó legmagasabb ÁFA-kulcsát és a többi, szintén ultramagas adót? És hogyan oldaná ez meg az egészségügy helyzetét? Indiában így megy, hát, tök jó, a skandináv országokban pedig a magas adókért cserébe ingyenes, kifogástalan ellátást kapnak a lakosok.
Jobbat mondok: az eleve befizett adóinkat ne plakátkampányok, stadionok és kisvasutak formájában lássuk viszont, hanem megfelelően felszerelt kórházak és megfizetett dolgozók képében.
"Indiában, ha bárki, akár te is turistaként, bemész egy állami kórházba, hogy rosszul vagy, akkor egyből ellátnak, akkor is ha semmilyen biztosításod nincsen. "
Ez nálunk is így van. Itt is ellátnak, akkor is, ha nincs biztosításod. Csak akkor egy szép számlát is kiállítanak a kezelésről. De meghalni nem hagynak azért, mert nem vagy biztosítva. Az életmentő eljárás mindenkinek jár.
"Jobbat mondok: az eleve befizett adóinkat ne plakátkampányok, stadionok és kisvasutak formájában lássuk viszont, hanem megfelelően felszerelt kórházak és megfizetett dolgozók képében."
Teljesen egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!