Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországiak! Erdélyi...

Magyarországiak! Erdélyi magyarként menjek el szavazni, vagy ne? Mi a helyes szerintetek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy itt mindenki a Fideszre szavaz, ezért lehet ha jól jönne ellensúlyozásként pl. az én szavazatom is.

Ha az olyanok mint én nem megyünk el erkölcsi elkötelezettségből szavazni, akkor megint 99% Fidesz lesz Erdélyből.

2017. júl. 26. 09:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
78%

"Én alapvetően sem az államporgárságot, sem a szavazójognak nem látom értelmét. Mindketten az EU-hoz tartozunk."

"Én minden racionálisan gondolkodó határontúlit arra kérek szavazzon a Fidesz ellen!"

Érzed az ellentmondást? ...

Mellesleg az állampolgárság maga semmi költséggel nem járna az országnak, miért fáj az neked ha idézve téged, "egy magyar identitású ember magyar állampolgárssággal rendelkezik"? (A szavazás stb, az más kérdés)

Egy határon túli, aki NEM fog szavazni!

2017. szept. 12. 10:39
 22/24 Fodor István Ferenc ***** válasza:
28%
Meglepő, hogy az ellenzékre akarsz szavazni, de mégis azt mondom, hogy szavazz, mert akkor van jogod utána véleményt mondani, hogy én például miért szavazok továbbra is a fideszre.
2017. okt. 3. 20:24
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

# 21-es, nekem is nagyon furcsa ez az ellentmondásos érvelés, de őszintén szólva ez nem csak a hozzászólónak a hibája. Ilyen skizoid helyzetben vannak a magyar szavazók, határon innen és túl: senkire sem volna érdemes igazán szavazni, az ellenzék egy csődtömeg, ha viszont nem szavazol, a Fideszre szavazol.

Ugyanez igaz a határon túliak helyzetére. Én sem kértem magyar állampolgárságot mindeddig, szavazni sem akartam. Mint korábban már leírtam: utálom, hogy a magyarországi politika szereplői, bár külföldi állampolgárok, beleavatkoznak az erdélyi politikába, választásokba stb., holott megvannak nekünk a saját pártjaink. Én sem akartam soha az ő belpolitikájukba beleavatkozni, nem tartottam etikusnak.

De őszintén elegem lett abból, hogy ha én és a hozzám hasonlóan gondolkodó emberek nem igénylünk állampolgárságot és nem szólunk bele az ottani belügyekbe a szavazatunkkal, akkor sem változik semmi, sőt:

1. Tovább lobogtathatják a 95%-os eredményeiket, azt hazudva, hogy a határon túliak 95%-a feltétel nélkül és agyatlanul őket támogatja (miközben a határon túliak többsége nem is állampolgár).

2. Ők attól ugyanúgy beleszólnak a romániai magyar belpolitikába és közéletbe, nap mint nap, ha szavazol, ha nem! Hiába nem szavazol rájuk, sem ellenük, hiába vannak saját megválasztott képviselőid, akikre szavaztál, hiába akarsz te tőlük távol maradni, meghagyni Magyarország belügyének azt, ami Magyarország belügye, ők nem fognak távol maradni tőled!

Beleugatnak az erdélyi magyar ügyekbe, megmondják, ki kapja a pályázataikat, megmondják, kire szavazz, beavatkoznak a kampányokba, hol egyik, hol másik romániai magyar párt ellen vagy mellett, szónokolnak Bálványoson, Csíksomlyón, március 15-én, a reformáció 500 éves évfordulóján, mindenütt elviszik a Show-t, Kelemen Hunor, és a többi magyar vezető, akiket VALÓBAN MEGVÁLASZTOTTUNK, pedig csak toporog tétován mellettük, szürke másodhegedűsként, míg ők úgy páváskodnak, mintha legalábbis ők lennének a választott vezetőink!

Nézd meg a közelmúlt kolozsvári ünnepléseit! A reformáció 500. évfordulóján miért Balogh Zoltán hirdet igét és mond áldást?!

Nálunk, protestánsoknál a gyülekezet választ lelkészt magának, nem lehet a gyülekezet akarata ellenében prédikálni. Az egyházi vezetőket ugyanígy VÁLASZTJUK, a püspöktől a főgondnokig, a képviseleti demokrácia történelmi előképét jelentő zsinat-presbiteri rendszerben.

Ki választotta meg Balogh Zoltánt lelkészének Erdélyben? Egyáltalán: lelkészi vagy miniszteri minőségében volt jelen?

Miért Orbán Viktor a vezető hír és fotó-arc a reformáció 500. évfordulója kapcsán? Ki ő a református, az evangélikus vagy az unitárius egyházban?

A legtöbb újsághír meg sem említette legalább a négy püspök nevét!

És nem Kelemen Hunor volt a lényeg, mint az erdélyi magyarság VÁLASZTOTT vezetője, dehogy! Orbán Viktor!

Mi a hír tehát voltaképpen? Hogy Orbán Viktor meg Balogh Zoltán megünnepelte a reformáció 500. évfordulóját Erdélyben (is). Ehhez az erdélyi magyarok választott tisztségviselői, négy magyar protestáns püspök és egy rakás lelkész BIODÍSZLETKÉNT ASSZISZTÁLT!

Szóval ne legyenek illúzióid: ha te nem szavazol rájuk, ha te nem szólsz bele a belügyeikbe, attól ők még ugyanolyan pofátlanul fognak könyékig turkálni a mi belügyeinkben!

Úgyhogy, bár én is mindig távol maradtam a magyar belpolitikától, eszemben sem volt állampolgárságot kérni, vagy pláne szavazni, kezdem nagyon átgondolni ezt az álláspontomat. Egyre inkább azt érzem, hogy ha ők folyton, mániákusan a belügyeinkben turkálnak, akkor nekünk is fel kell gyűrnünk az ingujjunkat. Ha ők beleköpnek a mi levesünkbe, nekünk is ideje egy jót köpködni az övékbe!

Hiába nem szavaztunk, eddig is pont úgy viselkedtek, mintha ők lennének a mi vezetőink is, azok helyett, akiket törvényesen megválasztottunk. Ebből nekem mélyen elegem van! Ezért fogok minden eddigi elvemmel ellentétben állampolgárságot kérni és ellenük szavazni. Nekem ne páváskodjanak itt választott tisztségviselők módjára azok, akikre (és ellenük sem) senki nem szavazott közülünk! Jöjjenek Erdélybe turistaként, magánemberként, ha akarnak, vagy Magyarország képviseletében államközi tárgyalásokra akár, de ne róluk szóljanak már a nemzeti és egyházi ünnepeink, a fesztiváljaink, vagy a búcsújárásaink.

Ha jönnek, álljanak meg szépen hátul, vagy az emberek között, a tömegben. Mit páváskodnak mindig az első sorokban? Miért játsszák a megválasztott vezetőt, ők, akikre sosem szavaztunk?

Nekem elegem lett abból, hogy én legyek illedelmes, azaz mondjuk ki: balek! Én legyek, aki nem szól bele az ő belügyeikbe, míg ők a mi belügyeinkben úgy turkálnak és csámcsognak, mint valami disznók a szalonban, akik beszabadultak a vasárnapi ebédre!

Lassan nincs egy nemzeti ünnep legalább egy magyarországi kormánytag nélkül, aki előre furakodik, és hamarabb szól, mint a megválasztott képviselőink, polgármestereink, tanácsosaink, egyházi vezetőink!

Ha ők erkölcsösek volnának, én is az maradnék, és nem szavaznék továbbra sem a magyarországi választásokon. De elegem van belőlük, és abból, hogy úgy garázdálkodnak Erdélyben, mintha a saját hűbérbirtokukon volnának! Meguntam baleknek lenni, úgyhogy ezúttal szavazni fogok, ha megkapom az állampolgárságot a választásokig. Mégpedig ellenük fogok szavazni!

2017. okt. 4. 11:08
 24/24 anonim ***** válasza:

# 22 Kedves Fodor István!

Véleményt mondani attól függetlenül is jogunk van, hogy eddig nem szavaztunk. A véleményszabadság nem szavazáshoz kötött, hanem általános alapjog. Az amerikai választásokon sem szavazok, nem is szavazhatok, mégis van és lehet is véleményem az USA elnökéről, és ezt elmondhatom nyilvánosan.

Véleménye mindenkinek lehet, bármely országról, vagy annak belpolitikájáról, és a véleményének hangot is adhat. Lehet véleményem a kongói belpolitikáról is, ha akarom, és el is mondhatom a világon mindenütt, ahol szólásszabadság van.

Orbán Viktorról is van véleményem, noha soha nem szavaztam sem rá, sem ellene, magyar állampolgár sem vagyok. Merkelről és Ficóról is van véleményem, pedig német vagy szlovák szavazó sem vagyok. Mi köze a véleménynek a szavazati joghoz?

Orbán ellen pedig azért fogok szavazni, mert több kárát látom, mint hasznát. Engem nem "fizetett ki" egy életre egy magyar állampolgársággal, nem vagyok megvásárolható, sem zsebre vágható! A magyarságnak ő szerintem többet árt az oroszbarát politikájával és az EU-ellenességével, amivel a saját szövetségeseit árulja el, mint amennyit használ a nemzetpolitikájával.

És többet árt a határon túli magyar közösségek belügyeibe való beavatkozással is, mint amennyit használ egy állampolgársággal, meg egy vicc kategóriájú szavazati joggal (ami ráadásul ötször kevesebbet ér, mint egy magyarországi szavazati jog).

Én határon túli magyarként még szavazati jog, vagy állampolgárság nélkül is büszkébb lennék az anyaországomra, ha egy európai szellemű politikát folytatna, mint így, hogy Putyin kiskutyái vezetik az országot!

Végignéztem a miniszterelnökjelöltek listáját, és hát nem túl kecsegtető. De azt hiszem, ha addig megkapom a szavazati jogot, Szél Bernadettre fogok szavazni, függetlenül az esélyeitől. Legalább egy európai szellemiségű nő, aki egy környezetberátabb, zöldebb Magyarországért és Európáért harcol, és egy biztos: nem Putyin kottájából játszik. De nem fogok nemzeti színekben páváskodó nemzetárulókra szavazni, akik a saját szövetségeseiket árulják el, és a ruszkik talpát nyalják. Meg van a véleményem mindazokról, akik harminc éve még azt kiabálták, hogy "Ruszkik haza!", most pedig ők maguk hívják vissza az oroszokat, csak ezúttal nem szovjet katonaruhában, hanem fehér atommérnöki köpenyben, és a magyar nép elől hatvan évre titkosított háttéralkukkal taszítják energiafüggőségbe az országot, mostmár nemcsak a Gazprom, hanem a Rusatom legvidámabb barakkjaként is, egy gátlástalan, hatalommániás diktátornak kiszolgáltatva a magyar nemzeti érdekeket!

Annak a Putyinnak pitiznek, aki pár nap alatt annektálta a Krím félszigetet, mert úgy volt kedve! Aki destabilizálta Moldva köztársaság után Ukrajnát is a keleti megyék elszakításával, Transznyisztria mintájára! Aki gyakorlatilag visszaépíti a Szovjet érdekszférát Eurázsiai Unió néven, és akinek nem fog nagy erkölcsi problémát okozni Magyarországot is gyarmatosítani, ha csak egyetlen lehetősége nyílik rá!

Oroszországban diadalmasan tombol az illiberalizmus, a rendszerkritikus embereket, ellenzéki vezetőket, újságírókat pedig újra szovjet módszerekkel likvidálják. Egyszerűen elhaláloznak, lelövik őket, elüti őket egy autó, vagy eltűnnek! Konkrétan legyilkolják azt, aki a rendszer ellen beszél!

Olyan hidegháborús viszonyok, világpolitikai játszmák törésvonalán élünk, amiben a függetlenség csak illúzió, vagy nyugatra állunk, vagy keletre, nincs alternatíva! Ezek a kérdések pedig a legfontosabb nemzeti ügyek, ha tetszik, ha nem! Vagy a szabad világhoz fogunk tartozni, még ha szagényebbek is leszünk, vagy a Moszkvából távvezérelt keleti illiberális hatalmi tömbhöz. És Moszkvában rohadtul nem lesz arányos képviseletünk, vétójogunk, egyáltalán beleszólásunk a döntésekbe, mint Brüsszelben! Moszkvából DIKTÁLNAK, és kész.

Lehet, hogy az Európai Unió döntéseit brüsszeli bürokraták hozzák, de ott vannak a mi bürokratáink is, akiket MEGVÁLASZTOTTUNK! Az Eurázsiai Unió döntéseit Moszkvában hozzák meg, és Putyin az a személy, aki dönt.

Aki nem látja a különbséget, az idióta, és pont. Én látom, és éppen ezért én csak és kizárólag Európa-barát politikai erőkre vagyok hajlandó szavazni a román és a magyar választásokon is. Mert a Bizottságban román és magyar EU-biztos is ott ül, egyenlő szavazati és vétójoggal. A Tanácsban a román és a magyar külügyminiszter is ott ül, az összes többivel megegyező szavazati- és vétójogokkal. Az Európai Parlamentben választott román és magyar képviselők is ott ülnek (sőt, két romániai magyar is), az arányosnál kedvezőbb számban, felülreprezentálva a kisebb országokat!

Moszkvában viszont Putyin ül és uralkodik egyedül. Ő diktál az Eurázsiai Unió minden országának, és ha azok nem úgy táncolnak, ahogy ő fütyül, egyszerűen elzárja a gázvezetéket, vagy leállítja az adott ország atomerőművét, amelynek működtetésére kizárólagos jogot tart fenn. Azok meg persze inkább kiszolgálják Putyin érdekeit, minthogy konkrétan megfagyjanak az első télen, vagy sötétségbe boruljon a fél országuk, ha leáll egy atomerőmű!

Moszkvában nincs sem Bizottság, sem Tanács, sem Eurázsiai Parlament, Moszkvában csak egyvalaki van, aki döntéseket hoz, egy megalomán volt KGB-ügynök, aki úgy táncoltatja a gyarmatbirodalmát, ahogy akarja. Ne legyenek illúzióink: az Eurázsiai Unió döntéseibe a kirgizeknek, örményeknek, fehéroroszoknak és kazahoknak éppen annyi beleszólásuk van, mint nekem a konklávéba! Azt teszik, amit Putyin előír, és kész!

Akinek tetszene egy ilyen illiberális, távvezérelt gyarmatbirodalom alattvalójaként élni, ám szavazzon a keleti nyitás és az illiberalizmus magyar helytartóira. Aki szerint viszont jobb a szabad világ legszomorúbb barakkjában is szabadon élni, mint az illiberális újszovjet birodalom legvidámabb barakkjában rabszolgának lenni, az biztos nem fog a civilizált világ ellenségeire szavazni!

2017. okt. 4. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!