Ma megkaptam az értesítéseket a népszavazásról és fogalmam sincs, mi lenne a helyes lépés!?
Mindig is utáltam a Fideszt, élén Orbán Viktorral. A kül- és belpolitikájuk szerintem teljesen elhibázott, nem beszélve a gazdaságpolitikáról. Az állami csatornákon pedig megy az agymosás.
Szóval nem támogatnám a Fidesz hatalmát, ha csak lehet (jelenleg egyik pártra sem tudnék szavazni), és azt sem értem, Brüsszelnek miért számítana ez a népszavazás.
Viszont nagy tömegben nem igazán szimpatizálok a gazdasági menekültekkel, nem vagyok az ilyen jellegű multikultúra nagy híve.
Tudom, nem akarnak itt maradni, de nem lehet tudni, mit hoz a jövő.
Van még valaki, aki hasonló dilemmában van, mint én?
Én egyáltalán nem vagyok dilemmában.
Elmegyek és rajzolok egy nagy bundás kígyót a lapra. Aztán odaírom alá, hogy "Ez a Viktoré meg az araboké!"
Valójában nincs dilemmád, hiszen te a bevándorlás miatt aggódsz, ami teljes mértékben állami hatáskör, a népszavazás viszont valami esetleges és nagyon valószínűtlen betelepítésről szól, amiről jelenleg szó sincs.
De ha tervezne ilyet az EU, az akkor se érintené a bevándorlást, szóval az aggodalmad szempontjából mindegy, hogy mire szavazol.
7-es! Annyira azért nem valószínűtlen a betelepítés, legalábbis Brüsszel szerint nem.
Arról nem is beszélve, hogy a menekültek létszáma egyáltalán nem csökken, inkább nő.
Kérdező!
Szereted a gyros-t? Azt a gazdasági bevándorlóknak köszönheted.
Menő az iphone?
Egy szír menekült találta ki az egész céget.
Ebből is láthatod, hogy nincs baj a bevándorlással, csak a rasszizmussal.
Ez a szavazás csak a tábor egybentartására való. Semmi más értelme nincsen.
Kezeld a helyén!
Mindenek előtt tedd rendbe a fejedben a fogalmakat.
Gazdasági menekült az mi? Van gazdasági bevándorló, aki munkavállalási vagy segélyfelvételi céllal indul el a békés hazájából. És van a menekült, aki azért indul el, mert a hazája nem olyan békés.
A "kvóta", amiről elvileg szavazunk, az a menekültek befogadásáról szólna. Gazdasági bevándorlókat senki nem akar kényszerbetelepíteni (milyen szép szó), hiszen az esetükben semmiféle egyezménynek nem kell megfelelni, az adott ország dönt, hogy maradhatnak-e, vagy nem.
Az, hogy te nem szívesen látnál menekülteket sem, a szíved joga, viszont azért legyél tisztában vele, hogy miért jönnek, kik ők. Őket humanitárius kötelességünk ellátni, amíg nem tudnak hazatérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!