Hogy lehetséges az, hogy a Kádár-rendszer több lehetőséget adott az akkori fiataloknak a boldogulásukhoz 30-40 évvel egy vesztes világháború után? Majdnem annyi telt el az imperialista, kapitalista rendszer bevezetése óta.
Már 20 évesen (!) saját ház, vagy lakás, ingyenes diploma, majdnem a fizetésekkel megegyező havi ösztöndíjak, olcsó kollégiumok, olcsó vagy ingyenes sportolási lehetőségek, biztos munkahely, ingyenes nyaralási lehetőség a téesz-,vagy egyéb vállalati üdülőben, és táborozási lehetőség iskolás gyermekeknek.
Ezzel szemben nem is sorolom milyen nyomorúságos helyzetben vannak a mai fiatalok, mert azt mindenki látja.
Nem csoda, ha nem vállalnak gyermekeket még 30, sőt 40 már év felett sem, mert akkor már minek.
" Szerintem nem kell, hogy még 20 évet kibírjanak. "
Pontosan ez a felfogás vezetett el a fogyasztói társadalomhoz. Most éljük fel az ükunokáinkat.
Bűn, ha valaki nem szeretne 40 éves kocsival közlekedni?
Messze állok attól, aki évente cserélgeti a telefonját, laptopját, sosem vágytam vadiúj autóra sem, de ez már nekem is sok lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!