Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek nem kellene...

Szerintetek nem kellene megszüntetni, hogy a nők ilyen formában vegyék fel a férjük nevét?

Figyelt kérdés

Pl,Kovács Béláné.

Olyan keresztnév nincs,hogy "Béláné"

Olyan van,hogy "Béla",de az sem női név,ehhez képest egy nőt "Bélának hívnak".

Ha pl sportolóról van szó,akkor hogy fogják hívni?

Béláné Kovács?

Valamelyik nap néztem a vizes vb-t,és hallottam,hogy az egyik sportolónőt úgy,hívják,hogy Devecseriné.

Hát nekem ez kicsit nevetséges volt.

Másrészt van egy birtokos viszony benne,mintha a férje tulajdona lenne.

Nem lenne jobb,ha mondjuk Kovács Béla feleségét Kiss Katalint,Kovács Katalinnak hívnák?

Vagy ha nem akarja nem kell megváltoztatni a házasságtól függetlenül a nevét és marad Kiss Katalin.

Manapság elég divat a kötőjelezés,az viszont túl hosszú.

2017. júl. 20. 12:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdeztem a feleségemet. Ma már a férj is felveheti a feleség családnevét.

Az emberek el tudják dönteni, mi tetszik nekik.

Semmi szükség kis kultúrdiktátorokra.

2017. júl. 20. 14:24
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen,felvehetik,de gondolom a vezetéknevét a nőnek.
2017. júl. 20. 14:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem érted mi a baj. "Megszüntetni"! Ezzel van a baj. Miközben van sokféle törvényes alternatíva, te itt megszüntetni akarsz valamit, ami neked nem tetszik. Nem gondolva azokra, akik bármilyen okból így szeretnék a nevüket hordani, vagy bármilyen okból jó nekik a hagyományos. Engem nem érdekel ki hogyan használja a nevét, joga van hozzá, hogy a jelenleg rendelkezésekre álló név formátumok közül azt használja, amelyiket szeretné. Miért akarsz te bárkit ebben a jogában korlátozni?
2017. júl. 20. 16:08
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Annyiféle variációs lehetőség van, mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Felesleges ebbe belekavarni és bármelyiket megszüntetni. Amelyikre esetleg nem lesz igény, az idővel, úgyis "kikopik" a használatból.
2017. júl. 20. 23:41
 15/17 anonim ***** válasza:
#9 Elvileg olyan lehetőség is van, hogy "Kovács Béláné Kiss Katalin", csak ez hosszú és nehéz egy olyan hivatalos papírt kitölteni, ahol keresztnevet és vezetéknevet külön rubrikában kérdeznek, és nem is túl népszerű. De a háziorvosomnak ilyen neve van, megspékelve a két doktori cÍmmel :D
2017. júl. 21. 14:17
 16/17 anonim ***** válasza:
#15 Válaszadó, köszönöm a kiegészítést!
2017. júl. 22. 16:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Én is így gondolom ahogy Te, de mindenki maga tudja. Majd kikopik, akkor is ha a jog engedi. Mondjuk én már azt sem értem, miért kellene valaki nevét is felvenni. Szerintem fejlettebb régiókban, tanultabb közegben egyre többen hagyják meg a saját nevüket.
2017. aug. 7. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!