Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatalok, miért tartjátok...

Fiatalok, miért tartjátok többre a Jobbikot, mint az LMP-t?

Figyelt kérdés
Megértem, hogy szerintetek az MSZP és a Fidesz már kivénhedt, van is benne valami, de az LMP sem volt még kormánypárt, az is fiatalokból áll, és európaibb, emberibb programja van, hitelesebb figuráik.
2017. júl. 12. 22:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
2%
#10, ezt úgy nagyjából a papíralapú újságok, az Origó de még a HVG is mekegte (lehet hogy a zsindex nem mekegte, de az totálisan mindegy, mert ott még az se igaz amit kérdeznek), és igazuk is volt. Az LMP maradt az, ami volt, egy neoliberális érdekeket szolgáló törpepárt, SZDSZ-érzemű politikusokkal és célokkal.
2017. júl. 12. 23:09
 12/25 anonim ***** válasza:
85%
Azért, mert a Jobbik egy közösséget épít, úgy próbálja bevonzani a fiatalokat. Erről már készítettek kutatást is.
2017. júl. 12. 23:40
 13/25 anonim ***** válasza:
67%
Szeretem az ilyen kis ugrifüleseket akik itt zsindexeznek, aztán meg dobálja az olyan szavakat, amikre rámondták szélsőjobbék, hogy csúnya, de nem tudja, hogy mit is jelent viszont utálja az LMP-t ezért mondogatja így lesz a majdhogynem szélsőbalos LMP-ből szerinte neoliberális, mer' ugye a kuruttyék eztete mondták. Momentán minden parlamenti párt közelebb áll a neoliberalizmushoz, mint az LMP. Meg SZDSZ-érzelmű ez milyen kifejezés már, gondolom akkor van mondjuk Fidesz-szagú vagy épp Jobbikos-színű politikus is :-D
2017. júl. 13. 00:07
 14/25 anonim ***** válasza:
20%

#13, ha ti kuruttyinfózhattok meg nácizhattok, akkor mi is zsindexezhetünk. Kettőn áll a vásár.

Az LMP konkrétan neoliberális párt. Ha olvastad volna a programjukat, akkor tudnád. Ha olvastad, és mégis tagadod, akkor meg szerecsenmosdatsz. Nem mintha a libbantak közt nem volna rendszeres, nem is tudom, mit csodálkozok.

Attól, hogy az Együtt-PM kivált belőle, még nem lett más az LMP. Az is fölöttébb érdekes, hogy az SZDSZ szétválása után jött létre, biztos csak szerencsés véletlen lehet az oka. Lehet tovább nácizni egész nyugodtan, ennyiben ki is merül a liberók érvkészlete.

2017. júl. 13. 00:18
 15/25 anonim ***** válasza:
67%
Számomra mind a két párt (Jobbik, LMP) hiteles. Egyszerűen csak azért választom a Jobbikot, mert nekik van nagyobb esélyük leváltani a jelenlegi kormányt és az elmúlt 27 évet.
2017. júl. 13. 01:41
 16/25 anonim ***** válasza:
92%

14! Újra kérdem tudod mi az a neoliberlizmus?

Ha igen, akkor mutasd már meg nekem az LMP programjában ami egyezik a neoliberális eszmerendszerrel.

Mert addig, amíg csak állítasz valamit bizonyíték nélkül, addig, ahogy te fogalmaztál még a szerecsenmosdatás se menne, mert még azt se tudom, hogy miről beszélsz egyáltalán. Meg jobb helyeken a szerecsenmosdatást vitának hívják, tudom büdös liberós szokás, de ez van.

Csak néhány tévedés, azok közül, amit eddig írtál, az LMP már a 2009-es EP választásokon is indult többek közt épp az SZDSZ-el szemben és a 2010-es SZDSZ-es bukta a kanyarban nem volt, amikor az LMP már rég létező párt volt. Milyen szakadás volt 2009-ben az SZDSZ-ben?

Az Együtt 2014 Bajnai Gordon mozgalma volt a Párbeszéd Magyarországért az LMP-ből kivált olyan tagok, akik támogatták Bajnaival való összefogását. Az Együtt-PM így sosem volt az LMP része, a kivált PM platform kötött választási szövetséget.

Nem unalmas egyébként folyton az állítólagos nácizással jönni? A náciknál van valami sokkal veszélyesebb, az emberi hülyeség...

2017. júl. 13. 02:35
 17/25 anonim ***** válasza:
A jobbik jobban meg tudja szólítani a korosztályombelieket. Az LMP-nek nincsenek tüntetései, rendezvényei, nagyszabású akciói. A jobbiknak vannak. Sokkal jobban reklámozza magát. Többet tudni róluk. Nem véletlen hogy az MKKP is, aminek nagyon jó figyelemfelhívó akcióik vannak, hiába viccpárt, 2-3%-on áll a támogatottságuk. Egy viccpártnak, ami végtelen élettel, ingyen sörrel és gravitáció csökkentéssel kampányol.
2017. júl. 13. 11:14
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én fiatal vagyok, de elhatárolódok a nemzeti radikális jobbiktól. A néppártosodó jobbik már szimpatikusabb. Azonban liberális vagyok, szóval LMP-re szavazok. 2014-ben is LMP-re szavaztam. Bár szimpatizálok a Magyar Liberális Párttal, röviden MLP-vel is.
2017. júl. 13. 11:41
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
A kétfarkú kutyus pártra meg azért nem szavazok, mert depressziós vagyok és nem akarok örök életet. Az ingyen sör viszont jó lenne.
2017. júl. 13. 11:47
 20/25 anonim ***** válasza:
50%

#16, a neoliberalizmus konkrétan úgy néz ki, hogy nekünk, meg a védenceinknek mindent legyen szabad, a többiek meg kussoljanak, mert ők mind nácik (de a szavazatuk azért kell ám).

Ha ez az óhajod, összeszedhetem az LMP programját, amit a választási időszakok során harsogott, és összehasonlíthatom az akkori SZDSZ-es pártprogramokkal. A szamizdatokat ugyan nem lesz egyszerű meglelni, de elméletileg van rá esély. Elég sok időbe fog kerülni, és gyaníthatóan a végén majd azt kapom cáfolatul, hogy "ezek kuruttyinfós hazugságok". Valóban, ha tehetem, inkább onnét tájékozódok mint a 444, meg zsindex szintű vicckategóriás kamuoldalakról.

Szerecsenmosdatás = ténytagadás. Nem vitát jelent.

Az Együtt-PM és az LMP között volt átfedés, ezt legalább (részben) te magad is elismerted. A tagok egy része az LMP-ből ment át Libajnai pártjába.

Nekem unalmas a nácizás már, de egyelőre jobbat még nem találtatok ki helyette, pedig már ideje volna.

2017. júl. 13. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!