Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Éltél a rendszerváltás előtt?...

Éltél a rendszerváltás előtt? Én nem, de pl a szüleimtől hallom, hogy sokkal jobb volt. Te mit gondolsz?

Figyelt kérdés

Éppen a rendszerváltás után születtem, tehát nincsen semmilyen tapasztalatom. De! Sokaktól hallottam már, hogy ezerszer jobb volt: nem is ismerték a munkanélküliség fogalmát, nem volt olyan h diplomás nem kap diplomájához való állást, nem volt bűnözés, az utcákon nem voltak hajléktalanok, nem volt olyan h "félek este 9 után" vagy megloptak. Nem volt olyan hogy reszkedsz a buszmegállóban hogy végre megjöjjön a néha-néha lerobbanó járatod fél órás késéssel de közben elsuhan előtted a 10milliós BMW.... ném féltek az anyák szülési szabira menni (vagy egyáltalán szabadságot kivenni akármilyen okból is) és még sorolhatnám....

Most mi van? Hát pont az ellenkezője. De mégis a suliban azt tanuljuk, hogy a kapitalizmus milyen jó meg hogy liberalizmus, szabadversenyes piac...

Valaki elmondaná nekem hogy is van ez?

2010. máj. 20. 17:31
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint régen mindenkit felvettek mindenhová...magyarul senki nem értett semmihez, de ment amerre akart. Hú de jó volt :)"

Igen, és ha a "végzettségével" elhelyezkedett valahova, ott teljesíteni kellett!!!

Ma meg hiába zseni a gyerek, ha a szülei nem bírják zsebbel, borítékkal, nagyon kicsi az esélye annak, hogy diplomát szerezzen.

Akinek pedig van rá pénze, az akkor is elvégzi az egyetemet, ha totál hülye! Aztán lobogtatja a diplomáját, és egyik munkahelyről a másik után rúgják ki, mert más nem hajlandó helyette elvégezni a munkát!

2010. máj. 21. 13:56
 52/53 anonim ***** válasza:

" Nézd meg akkor hány ember volt berakva bizonyos pozíciókba, holott semmihez nem értett."

Igaz! De azoktól az emberektől azt várták el, hogy a tőlük magasabb pozícióban levők (pl. az igazgató) is féljenek tőlük! Féltek is! Ma meg egy kis fiókvezető is "atyaistenként" dönthet akár emberi sorsok felett, pusztán azért, olyan ok miatt, mert a felesége és a szeretője éppen egyszerre menstruáltak!

2010. máj. 21. 14:03
 53/53 anonim ***** válasza:

Nézzél körül az országban!

Ezelőtt 35-40 évvel hagytak elrohadni az almát a fán? Amit leszedtek, annak 90%-a léalmaként végezte?

Akkoriban csak a kiszáradt fákat vághatták ki, vagy jobban meggondoltak, hol irtsanak erdőt, és ha ki is irtottak, újratelepítették! Nem is volt akkor olyan, mint most, hogy esik egy kis (az átlagostól nem sokkal több) eső, és falvakat, városokat mosson el!

Akkoriban a "Kék fény"-ben kreolbőrüként emlegetett bűnözőkről volt szó, most meg a cigánybűnözésről sem szabad beszélni?

Az egyik előttem válaszolónak tökéletesen igaza van! Egy állítólagos ráfizetéses vállalat nem fizethetett ki 100milliós sikerdíjakat, jutalmakat, nem készíttethetett

8-soros felmérést a cégnél lévő fénymásolók állapotáról soronként 2milliós áron!

Végül annyit hadd jegyezzek meg, hogy ha valakinek 2 kocsija, lakása, nyaralója lett 2 évi munkaviszony után, ott nyomozás indult, és nem 10 év múlva zárták le azzal, hogy az akkori 25-30 millió ma nem is olyan nagy összeg!

Akkoriban a Stohlok, meg a Cinik úgy eltűntek a süllyesztőben, hogy nem, vagy csak alig hallottal róluk!

2010. máj. 24. 07:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!