Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "Az a haza, ahol megfizetnek"...

"Az a haza, ahol megfizetnek" Mit szóltok ehhez a mai magyar fiatalok véleményéhez?

Figyelt kérdés
2017. júl. 1. 13:11
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
44%

41.

Hát téged valahol erősen megüthettek.

2017. júl. 1. 18:12
 42/54 anonim ***** válasza:
36%

Magyarázd el,hogy mit szeretsz egy olyan országban,ahol nem fizetik meg az embert?

És miért vagy külföldi munkavállaló?

Gyere haza dolgozni,és gyakorold,abból a fizuból a hazaszeretet.

Szeretni nem szóval kell,hanem tettekkel!

2017. júl. 1. 18:15
 43/54 anonim ***** válasza:
45%

"Magyarázd el,hogy mit szeretsz egy olyan országban,ahol nem fizetik meg az embert?"

Te azt úgy sem értenéd. A történelmét, nyelvünket, kultúránkat, hogy ennyi évszázadon keresztül fennmaradtunk, a sajátos humort, irodalmat, gasztronómiát stb.

"És miért vagy külföldi munkavállaló?"

Mert külföldön többet lehet keresni - nem tegnap óta. Kamionos vagyok, így is - úgy is kint töltöm az időm nagy részét, így oda igazolok, ahol jobb a lóvé. Egyébként cseh munkavállaló vagyok jelenleg, papíron.

"Gyere haza dolgozni,és gyakorold,abból a fizuból a hazaszeretet."

Én itthon élek. Magyarországon van lakásom, feleségem, gyerekem, itt költöm el a pénzem túlnyomó részét, idős szülőket támogatok stb.

"Szeretni nem szóval kell,hanem tettekkel!"

Lásd fent, 42 vagyok, nehogy már bemutasd milyen ebben az országban élni.

2017. júl. 1. 18:20
 44/54 anonim ***** válasza:
23%

Azért nem semmi, ha az ember szándékosan akarna találni egy becsületes vállalkozót, még az Istenért sem találna, de itt egyből szembe jön egy. :D

Rendben, legyen úgy, ahogy írtad, de te csak 1 vállalkozó vagy. Gondolom nem tudnád az ország összes építőipari szakmunkását alkalmazni. A többség még így is sz@rik az alkalmazottakra. 1 fecske nem csinál nyarat.

2017. júl. 1. 20:31
 45/54 anonim ***** válasza:
0%

Te nem a hazádat szereted,hanem van egy megszokás érzés a hellyel,ahová születtél.

A "haza" amúgy is egy elvont fogalom,mert nem természetes személy.

A benne élő embereket lehet szeretni,nem szeretni.

Na már most nálunk a nép megválaszt sorozatosan egy korrupt vezetést,ami folyamatosan megszivatja a többséget.

Én nem tudok büszke lenni erre a népre,nem éltek a rendszerváltás adta lehetősséggel,mert nem is akartak rendszert váltani.

Mindenki ügyeskedni,csalni akar,ahol tud.

Aztán elmész dolgozni egy olyan országba,ahol többszörösét fizetik,de te "szereted" a hazádat.

Persze,hogy szereted,mert csak fizikálisan élsz itt,de a forrás,amiből élsz,az nem a hazádhoz kötődik,nem rajta múlik.

2017. júl. 1. 21:40
 46/54 anonim ***** válasza:
64%

"Te nem a hazádat szereted,hanem van egy megszokás érzés a hellyel,ahová születtél."

Igen, így is lehet mondani, némileg leegyszerűsítve. Ámbátor anyanyelv, kulturális kötődés stb. kicsit több mint megszokás.

"A "haza" amúgy is egy elvont fogalom,mert nem természetes személy."

Igen. 2 x 2 pedig 4.

"A benne élő embereket lehet szeretni,nem szeretni."

Valóban.

"Na már most nálunk a nép megválaszt sorozatosan egy korrupt vezetést,ami folyamatosan megszivatja a többséget."

És ehelyett kiket kéne megválasztania?

"Én nem tudok büszke lenni erre a népre,nem éltek a rendszerváltás adta lehetősséggel,mert nem is akartak rendszert váltani."

És te mit tettél, hogy jussunk valamire? A népbe te is beletartoztál öcsisajt.

"Mindenki ügyeskedni,csalni akar,ahol tud."

Vagy aki ügyesebb, okosabb, szorgalmasabb, sikeresebb nálad, azt ügyeskedőnek, csalónak tartod.

"Aztán elmész dolgozni egy olyan országba,ahol többszörösét fizetik,de te "szereted" a hazádat."

Igen. Mit nem értesz ezen. Anyukád a legszebb asszony a világon? Apád a legsikeresebb ember? Valószínű nem. És szereted őket?

"Persze,hogy szereted,mert csak fizikálisan élsz itt,de a forrás,amiből élsz,az nem a hazádhoz kötődik,nem rajta múlik."

És akkor mi van? Ezt nem érted te. Egyébként hosszú évekig itthoni cégeknek dolgoztam.

2017. júl. 1. 22:01
 47/54 anonim ***** válasza:
41%

47.

A helyzet az, hogy tipikus magyar vagy. Mindig más a hibás, mindig a körülmények, téged csak lehúztak, leköptek, akadályoztak. Pedig te mindent megtettél...

Te magad elől menekülsz tulajdonképpen.

2017. júl. 1. 22:03
 48/54 anonim ***** válasza:
Én leszarom mit mondanak. Mindenki egyéni dolga megy-e vagy nem.
2017. júl. 1. 22:06
 49/54 anonim ***** válasza:
20%

A körülményeket a mindenkori kormány is alakítja.

Olyan törvényeket hoznak,ami megnehezíti az átlag ember életét.

Hiába akarsz te bármit is,ha nem fizet senki annyit,amennyiből meg lehet élni,és mellette a lakhatési költségek csak nőnek.

Hiába akarsz te saját lakást,ha 50 éves korodra sem éred el,mert mér a legkisebb lyuk is 10-15 millió.

Vehetsz vidéken is,olcsóbban,de ott meg nincs olyan munka,amiből fenntudod tartani magad.

2017. júl. 1. 22:34
 50/54 anonim ***** válasza:
20%

"Hiába akarsz te saját lakást,ha 50 éves korodra sem éred el,mert mér a legkisebb lyuk is 10-15 millió."

Na és Nyugaton mennyi egy saját lakás, mondjuk Münchenben? Ott sem fog az öledbe hullani. Arrafelé nagyon sokan bérlik a kecót.

2017. júl. 2. 08:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!