"Az a haza, ahol megfizetnek" Mit szóltok ehhez a mai magyar fiatalok véleményéhez?
41.
Hát téged valahol erősen megüthettek.
Magyarázd el,hogy mit szeretsz egy olyan országban,ahol nem fizetik meg az embert?
És miért vagy külföldi munkavállaló?
Gyere haza dolgozni,és gyakorold,abból a fizuból a hazaszeretet.
Szeretni nem szóval kell,hanem tettekkel!
"Magyarázd el,hogy mit szeretsz egy olyan országban,ahol nem fizetik meg az embert?"
Te azt úgy sem értenéd. A történelmét, nyelvünket, kultúránkat, hogy ennyi évszázadon keresztül fennmaradtunk, a sajátos humort, irodalmat, gasztronómiát stb.
"És miért vagy külföldi munkavállaló?"
Mert külföldön többet lehet keresni - nem tegnap óta. Kamionos vagyok, így is - úgy is kint töltöm az időm nagy részét, így oda igazolok, ahol jobb a lóvé. Egyébként cseh munkavállaló vagyok jelenleg, papíron.
"Gyere haza dolgozni,és gyakorold,abból a fizuból a hazaszeretet."
Én itthon élek. Magyarországon van lakásom, feleségem, gyerekem, itt költöm el a pénzem túlnyomó részét, idős szülőket támogatok stb.
"Szeretni nem szóval kell,hanem tettekkel!"
Lásd fent, 42 vagyok, nehogy már bemutasd milyen ebben az országban élni.
Azért nem semmi, ha az ember szándékosan akarna találni egy becsületes vállalkozót, még az Istenért sem találna, de itt egyből szembe jön egy. :D
Rendben, legyen úgy, ahogy írtad, de te csak 1 vállalkozó vagy. Gondolom nem tudnád az ország összes építőipari szakmunkását alkalmazni. A többség még így is sz@rik az alkalmazottakra. 1 fecske nem csinál nyarat.
Te nem a hazádat szereted,hanem van egy megszokás érzés a hellyel,ahová születtél.
A "haza" amúgy is egy elvont fogalom,mert nem természetes személy.
A benne élő embereket lehet szeretni,nem szeretni.
Na már most nálunk a nép megválaszt sorozatosan egy korrupt vezetést,ami folyamatosan megszivatja a többséget.
Én nem tudok büszke lenni erre a népre,nem éltek a rendszerváltás adta lehetősséggel,mert nem is akartak rendszert váltani.
Mindenki ügyeskedni,csalni akar,ahol tud.
Aztán elmész dolgozni egy olyan országba,ahol többszörösét fizetik,de te "szereted" a hazádat.
Persze,hogy szereted,mert csak fizikálisan élsz itt,de a forrás,amiből élsz,az nem a hazádhoz kötődik,nem rajta múlik.
"Te nem a hazádat szereted,hanem van egy megszokás érzés a hellyel,ahová születtél."
Igen, így is lehet mondani, némileg leegyszerűsítve. Ámbátor anyanyelv, kulturális kötődés stb. kicsit több mint megszokás.
"A "haza" amúgy is egy elvont fogalom,mert nem természetes személy."
Igen. 2 x 2 pedig 4.
"A benne élő embereket lehet szeretni,nem szeretni."
Valóban.
"Na már most nálunk a nép megválaszt sorozatosan egy korrupt vezetést,ami folyamatosan megszivatja a többséget."
És ehelyett kiket kéne megválasztania?
"Én nem tudok büszke lenni erre a népre,nem éltek a rendszerváltás adta lehetősséggel,mert nem is akartak rendszert váltani."
És te mit tettél, hogy jussunk valamire? A népbe te is beletartoztál öcsisajt.
"Mindenki ügyeskedni,csalni akar,ahol tud."
Vagy aki ügyesebb, okosabb, szorgalmasabb, sikeresebb nálad, azt ügyeskedőnek, csalónak tartod.
"Aztán elmész dolgozni egy olyan országba,ahol többszörösét fizetik,de te "szereted" a hazádat."
Igen. Mit nem értesz ezen. Anyukád a legszebb asszony a világon? Apád a legsikeresebb ember? Valószínű nem. És szereted őket?
"Persze,hogy szereted,mert csak fizikálisan élsz itt,de a forrás,amiből élsz,az nem a hazádhoz kötődik,nem rajta múlik."
És akkor mi van? Ezt nem érted te. Egyébként hosszú évekig itthoni cégeknek dolgoztam.
47.
A helyzet az, hogy tipikus magyar vagy. Mindig más a hibás, mindig a körülmények, téged csak lehúztak, leköptek, akadályoztak. Pedig te mindent megtettél...
Te magad elől menekülsz tulajdonképpen.
A körülményeket a mindenkori kormány is alakítja.
Olyan törvényeket hoznak,ami megnehezíti az átlag ember életét.
Hiába akarsz te bármit is,ha nem fizet senki annyit,amennyiből meg lehet élni,és mellette a lakhatési költségek csak nőnek.
Hiába akarsz te saját lakást,ha 50 éves korodra sem éred el,mert mér a legkisebb lyuk is 10-15 millió.
Vehetsz vidéken is,olcsóbban,de ott meg nincs olyan munka,amiből fenntudod tartani magad.
"Hiába akarsz te saját lakást,ha 50 éves korodra sem éred el,mert mér a legkisebb lyuk is 10-15 millió."
Na és Nyugaton mennyi egy saját lakás, mondjuk Münchenben? Ott sem fog az öledbe hullani. Arrafelé nagyon sokan bérlik a kecót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!