Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "Az a haza, ahol megfizetnek"...

"Az a haza, ahol megfizetnek" Mit szóltok ehhez a mai magyar fiatalok véleményéhez?

Figyelt kérdés
2017. júl. 1. 13:11
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
72%

Még te sem dolgoztál magyar építőipari vállalkozónál igaz?

Tényleg jó móka 35-40 fokban egy műanyag sisakkal a fejeden 12-14 órázni minimálbérért hétfőtől szombatig-vasárnapig, de persze csak 8 órára vagy bejelentve. Megfelelő munkavédelmi felszerelést inkább csak képről látsz. A kedves főnöknek is van 2 biztató mondata. "Gyorsabban, gyorsabban!", "Levonom a béredből!".

Tisztelet a kivételnek, de tökéletesem megértem azokat, akik inkább lelépnek innen.

2017. júl. 1. 15:02
 32/54 anonim ***** válasza:
87%
62%-os teli az internet német nyelvű fórumokkal, ha ennyire nem tekinted Magyarországot a hazádnak és minket magyarokat lenézel, akkor azt nem értem miért nekünk osztod az észt a gyakorikérdések.hu-n. Beszélgess a német haverokkal, ha így bejött az élet odakint. Warum bist du hier?
2017. júl. 1. 15:13
 33/54 anonim ***** válasza:
88%
34, nem csak dolgoztam, de nekem van ilyen cégem ma is. Képzeld csak el, olyan embereim is vannak, akik korábban Ausztriában gipszkartonoztak, de van olyan is, aki német homlokzatszigeteléssel foglalkozó cégtől jött haza, ott lehúzott x év után. Valamiért nem kacsintgatnak vissza, pedig kiváló szakemberek. A minimálbér nem egy hónap alatt, hanem kb az első héten összejön nekik, és a jogviszony is mindig tiszta. Folyamatosan olyan helyeken dolgozunk, ahol egy pillanat alatt lehet lebukni bármilyen trükközéssel, ezért meg sem próbálnám, másik meg az, hogy működik ez szabályosan is, messze átlag feletti bevételi lehetőségekkel, akinek csak annyi esze van, hogy kell neki az a napi pár tízezer megtakarítás, és ezért képes bejelentésekkel és adócsalással kockáztatni, az meg is érdemli, ha belebukik az egészbe.
2017. júl. 1. 15:40
 34/54 anonim ***** válasza:
30%
Ezeket a mai páva kölköket már meg lehet venni egy tál lencséért.
2017. júl. 1. 15:54
 35/54 anonim ***** válasza:
85%

jhetedikj meg HakapesziM meg aki itt lúzerezi a 62%-ost, gondolkodjatok azon, hogy nem mindenki akar feltétlen menni. Vannak olyanok, akik nem azért szidják a magyarokat mert annyira utálnak itthon, hanem azért, mert szeretnék ha változna valami pozitív irányba, nem is feltétlen rögtön a német bért várják el, csak ilyen alap dolgokat, mint a munkavédelmi szabályok betartása vagy a túlórák kifizetése, hogy ne legyen állandóan feketézés, hogy ne legyen nemzeti sport az adócsalás, sorolhatnám hosszan.

De erre is ti, hogy reagáltok, fogjad be a szád aztán menjél, lehet másutt is dolgozni! Nem veszitek észre, hogy részben pont emiatt vannak ilyen "62%-os lúzerek", mert ti se azzal jöttök, hogy igen ebben meg abban a dologban igazad van és változtatni kéne, ehelyett azt mondjátok:

Dolgozzál itthon, ennyiért, ilyen körülmények közt és fogd be a pofád vagy takarodj külföldre!

Pont ez a mentalitás a baj egyik oka!

2017. júl. 1. 16:00
 36/54 anonim ***** válasza:
45%

"Miért egy magyar fórumon lógsz?"

Mert odakint leköpdösik és nem áll szóba vele senki. Itt meg legalább írunk neki.

2017. júl. 1. 16:09
 37/54 anonim ***** válasza:
31%

"Beszélgess a német haverokkal, ha így bejött az élet odakint."

Komolyan azt hiszed, hogy az űbermens német faj majd szóba áll az ilyen kis söpredékkel?

2017. júl. 1. 16:12
 38/54 anonim ***** válasza:
Ott van a "haza"(nem szeretem ezt a szót),inkább nevezzük otthonnak,ahol meglehet élni,vagy ahol lehet ÉLNI(nagybetűvel).
2017. júl. 1. 18:03
 39/54 anonim ***** válasza:
51%

"A helyi gyàrban nàlunk netto 150-200 ezret keresnek az emberek és ehhez mèg kajajegyet is kapbak"

Meg nőnapkor virágot is kapnak a rabszolgák:)

2017. júl. 1. 18:05
 40/54 anonim ***** válasza:
0%

"Épp arról beszélek, hogy az életszínvonal és a hazaszeretet két külön dolog és aki ezt nem látja, az a beszűkült tudatú, szűk látókörű stb.

Amúgy én is külföldi munkavállaló vagyok."

Ezt hívják Stockholm szindrómának,amikor a saját "túszejtődbe" leszel "szerelmes".

Ha egy gyereket ütnek,vernek a szülei,az lelép a családból,nem pedig otthon marad.

2017. júl. 1. 18:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!