Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mégis miért kell a melegházass...

Mégis miért kell a melegházasság bevezetéséhez népszavazás?

Figyelt kérdés
Az odáig oké, hogy alkotmánymódosítás DE mégis miért kéne olyan kérdésben a nép véleményét kérni, ami az ő életükre 0%-ban van kihatással? Egy heteroszexuális embernek az ég adta világon semmi köze ahhoz, hogy két meleg ember összeházasodik. Neki ettől se jobb, se rosszabb nem lesz az élete. Ez nagyjából olyan, mintha én szavaznék arról, hogy Magyarországon a néger nők vehessenek-e jégkrémet a boltban. A melegházasságról tartandó népszavazás csupán a többség erőfitoktatása a kisebbséggel szemben, illetve az emberi gonoszság megnyilvánulása (legalábbis a visszamaradottabb országokban) -> nehogy már más boldog legyen, ha nekem szar a házasságom, meg az életem, akkor nehogy már a másiknak jobb élete legyen etc.
2017. jún. 25. 10:46
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
77%

msfifa2

Kanadában élek.

2017. jún. 25. 12:46
 22/54 anonim ***** válasza:
79%

"Nálam egy kikötés van a melegekkel kapcsolatosan: maradjon a 4 fal között az intimitás, mint a heteróknál és nem kell folyton mások pofájába vágni, hogy "meleg vagyok fogadj el!"."

Az a baj egyébként, hogy a heteróknál sem marad a négy fal közt az intimitás. Hányni tudnék, de legalább is kikúrt kellemetlenül érzem magam, amikor mellettem kezdik el falni egymást a buszon. Egy puszival vagy egy diszkrét csókkal nincsen gond, de amikor már azon sem lepődnél meg, ha le is tépték volna egymás ruháját, az irritáló.

2017. jún. 25. 12:55
 23/54 anonim ***** válasza:
64%
Én sem értem, minek ilyesmiről bárkit kérdezni? Attól mert bevezetik, változik a heteróknak az élete? Nem, akkor meg? Felesleges ilyenről népszavazást kiírni. Írom mindezt melegként. Ami működik Írországban, az nálunk és más kelet-európai országban (lásd Horvátország) nem fog.
2017. jún. 25. 13:04
 24/54 anonim ***** válasza:
73%

# 25

Ez a kommented annyira undorító, hogy igazság szerint hánynom kellene tőle.

Elképesztő, hogy ilyen alakok vannak ebben az országban!

2017. jún. 25. 13:05
 25/54 anonim ***** válasza:
36%

"Felesleges ilyenről népszavazást kiírni."

Mondom, a jelenlegi Alaptörvény szerint nem is lehet, úgyhogy a kérdés maga tárgytalan ilyen szempontból.

2017. jún. 25. 13:06
 26/54 anonim ***** válasza:
78%

1, Magyarországon nem lehet olyan népszavazást kiírni, aminek eredményessége esetén alkotmányt / alaptörvényt kellene módosítani,

2, Mivel ezt a témát betették az alaptörvénybe, azért a meleg házasságról nem lehet népszavazást kiírni. Ha kétharmados többséggel a pártok átírják, akkor lesz megváltoztatva.

Javítsatok ki ha nem így van...

Csak hogy a sok homofóbot szoktassuk a gondolathoz, ha nem is most, de előbb utóbb ez meg fog történni. Egy civilizált, egyenlőségre épülő társadalomban, miért kellene másodrendű állampolgárnak tekinteni valakit, mert másik nemhez vonzódik? Ezzel jogilag másodrendűek. Az lenne a minimum, hogy kapnak egy házassággal egyenértékű papírt, ami nem házasság, de technikailag nem különbözik, jár rá minden családi kedvezmény, stb.

Ezzel még mindig meg lennének különböztetve, csak azért, hogy a hetero-k hagyományai tiszteletben legyenek tartva.

Mellesleg, ha nekem undorító, hogy valaki egy bűn ronda 120 kg-os nővel smárol az utcán, akkor tiltsuk be a házasságukat? Tényleg undorítónak tartom, és nem akarom hogy a gyerekem ilyeneket lásson az utcán, mert elmegy a kedve a család alapítástól... na ez ugyanilyen, mint tiltani a melegházasságot.

2017. jún. 25. 13:28
 27/54 anonim ***** válasza:
14%
Magyarorszàgon letezik a bejegyzett èlettàrsi kapcsolat, de tudomàsom szerint kb 400 ilyen kapcsolat lett bejegyezve az elmùlt 8 èvben,ennyit a nagy èrdeklődèsről.azt sem értem mért lennènek masodrangu àllampolgàrok a homoszexuàlusok,nem csak a homiszexualisoknak,hanem a heteroszexuàlisoknak is tilos azonos nemű szemèllyel hazassagot kötni,tehàt nem tudom Mi ebben a diszkriminàciò.igen azt is undoritonak talàlom,ha heteroszexualisok nyaljàk-faljàk egymast az u tcàn, en is làtok neha suhancokat az u tcàn,de azèrt 30 f eletti felnőtt heteroszexualis embereket ritkàn;ezzel szemben a pride felvonulàsokon minden korosztalyù homoszexuàlis vonulgat hiànyos öltözèkben,szexuàlis jeleneteket előadva,nem ritkàn keresztèny jelkèpeket gyalàzva.ès az ilyen felvonulàsok idejèn minden hivatalnak ki kell tenni a szivàrvànyos zàszlòt,a Szolidaritas jelekent a homo hàzassàgot Legalizalt orszàgokban,ès aki nem ert egyet vele,egyből homofobia-Rassismus gyanujàba kerül
2017. jún. 25. 13:46
 28/54 anonim ***** válasza:
92%

"...nem csak a homiszexualisoknak, hanem a heteroszexuàlisoknak is tilos azonos nemű személlyel hazassagot kötni" Váó, tényleg? :D Ez vajon kit érint rosszul a heterot vagy a meleget?

Ha minimális megértés és kompromisszumkészség meglenne, a most jellemző feltétlen gyűlölet helyett, akkor tuti nem lenne pride felvonulás.

2017. jún. 25. 13:51
 29/54 anonim ***** válasza:
90%

"azt sem értem mért lennènek masodrangu àllampolgàrok a homoszexuàlusok,nem csak a homiszexualisoknak,hanem a heteroszexuàlisoknak is tilos azonos nemű szemèllyel hazassagot kötni,tehàt nem tudom Mi ebben a diszkriminàciò"

Elképesztő ez az idiotizmus! Ha nem érted, segítek:

egy példával élve ez kb. olyan lenne, mintha a férfiak el lennének tiltva a boxtól.

Hiába mondanád nekik, hogy "dehát a tilalom a nőkre is vonatkozik", ha a nők 99%-át ez nem érintené hátrányosan. (Jó, persze, ez annyiban pontatlan, hogy nyilván vannak női boxolók is. De most a törpe minoritástól tekintsünk el.)

Vagyis ez a gyakorlat mindenképp diszkriminatív lenne a férfiakra nézve, mert a férfiak közül sokkal többen akarnának boxolni, mint a nők.

De azért te is gondolkodhatnál: az miben lenne diszkriminatív, ha nemre való tekintet nélkül mindenki házasodhat? Hiszen heteroként mindenki akár az ellenkező neművel is összeházasodhatna.

Félelmetes ez az ország néha...

2017. jún. 25. 14:07
 30/54 anonim ***** válasza:
16%

"egy példával élve ez kb. olyan lenne, mintha a férfiak el lennének tiltva a boxtól."

Ez egyáltalán nem jó példa....

Ahogy írták, házasodhatnak a melegek:

Senki nem tiltja meg, hogy egy leszbikus nő és egy meleg férfi egybekeljenek.

Egyébként még mindig nem kaptam választ, minek akarnak házasodni a melegek?

2017. jún. 25. 14:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!