Mégis miért kell a melegházasság bevezetéséhez népszavazás?
tehát verjünk el pár milliárd forintot egy olyan kérdésre ami lényegtelen?
igen is lényegtelen, nem érdekel ki? mit? kit? hogyan? miért? mivel? minek? tologat mikor ha bemegyek a kórházba nincs ki ellásson
viszont a gyerekvállalást kimondottan ellenzem nekik, a családmodell anya-apa fogalmára épül a 2 anya vagy 2 apa van alapjaiban bukik a dolog
nem bántom a melegeket, egészen addig érdektelenek számomra míg 4 fal közt teszik amit tesznek, ha elindulunk ezen az úton hogy meleg párok vállalhassanak gyereket már fél lépés sincs hogy kivágjuk a gyerekeket az erdőbe 2 őzikének mert nehogy sértsük a jogaikat
Azért szerintem félelmetes, hogy milyen emberek vannak ebben az országban (#2-esre gondolok elsősorban). Az még ijesztőbb, hogy ezeknek választójoguk is van.
A kecsek azért nem házasodhat, mert:
- jogi értelemben se nem jogképes,
- se nem cselekvőképes.
A második ponttal eleve kizáródik pl. a pedofil házasság, ami a homofóbok másik kedvenc témája. Egy 6 éves gyerek tehát teljesen cselekvőképtelen, ezért nem házasodhat.
Egyébként Kérdező nagyrészt egyetértek, de nem szabad elfelejteni, hogy a házasság egy olyan dolog, ami nagyon alapvetően kihat a közösség életére. Ezért a jogban ez meggyökeresedett, hogy ez egy olyan dolog, amit az alkotmány szabályoz és ezért sok helyen ezért döntenek népszavazással.
Megjegyzem, hogy a Kérdező által feltett kérdés félreértésen alapul, ugyanis Magyarországon erről NEM lehet népszavazást tartani, ugyanis az Alaptörvény módosítása népszavazással itt nem lehetséges.
Egyébként alapvetően egyetértek, tényleg ritka alkalom az ilyen, ilyen sok embernek ingyen boldogságot adni.
De azért megjegyezném, hogy azért már élettársi kapcsolat van, az majdnem ugyanolyan jogokkal jár, tehát a mozgalom már kissé okafogyott.
# 17
"A tv-ből vett szavakkal dobálózol?"
Nem, leírtam a véleményemet, ami NEM a Tv-ből származik.
Huh tényleg a melegházasságnak olyan rettenetes következményei vannak mint amiket itt leírtak néhányan borzasztó, szörnyű.
Milyen érdekes, én olyan országban élek ahol engedélyezve van a melegházasság, és nem észlelem, hogy ennek bármilyen negatív következménye van a társadalomra. Házasodnak a heterók, házasodnak a melegek és ennyi. Nem történik semmi. Elképesztő, hogy a magyarok mennyire túlzásokban esnek ezzel kapcsolatban. Ráadásul ha te Magyarországon élsz ahol nem engedélyezett a melegházasság, akkor jobban teszed ha nem írsz arról hogy milyen káros meg rettenetes dolog, mert nem tapasztaltad meg, hogy semmi ilyen hatása nincs. Olyan mintha kritizálnám a japánokat, hogy folyton nyers halat esznek és ez milyen rossz, anélkül hogy valaha is jártam volna Japánban és ettem volna nyers halat.
Kicsit szélesíteni kellene a látókört.
# 18
Csak kíváncsiságból, hol élsz?
# 19
Jó, bocsi, félrenéztem :) Tekintsd válaszomat tárgytalannak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!