Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mégis miért kell a melegházass...

Mégis miért kell a melegházasság bevezetéséhez népszavazás?

Figyelt kérdés
Az odáig oké, hogy alkotmánymódosítás DE mégis miért kéne olyan kérdésben a nép véleményét kérni, ami az ő életükre 0%-ban van kihatással? Egy heteroszexuális embernek az ég adta világon semmi köze ahhoz, hogy két meleg ember összeházasodik. Neki ettől se jobb, se rosszabb nem lesz az élete. Ez nagyjából olyan, mintha én szavaznék arról, hogy Magyarországon a néger nők vehessenek-e jégkrémet a boltban. A melegházasságról tartandó népszavazás csupán a többség erőfitoktatása a kisebbséggel szemben, illetve az emberi gonoszság megnyilvánulása (legalábbis a visszamaradottabb országokban) -> nehogy már más boldog legyen, ha nekem szar a házasságom, meg az életem, akkor nehogy már a másiknak jobb élete legyen etc.
2017. jún. 25. 10:46
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
7%

tehát verjünk el pár milliárd forintot egy olyan kérdésre ami lényegtelen?

igen is lényegtelen, nem érdekel ki? mit? kit? hogyan? miért? mivel? minek? tologat mikor ha bemegyek a kórházba nincs ki ellásson

viszont a gyerekvállalást kimondottan ellenzem nekik, a családmodell anya-apa fogalmára épül a 2 anya vagy 2 apa van alapjaiban bukik a dolog

nem bántom a melegeket, egészen addig érdektelenek számomra míg 4 fal közt teszik amit tesznek, ha elindulunk ezen az úton hogy meleg párok vállalhassanak gyereket már fél lépés sincs hogy kivágjuk a gyerekeket az erdőbe 2 őzikének mert nehogy sértsük a jogaikat

2017. jún. 25. 11:48
 12/54 anonim ***** válasza:
69%

Azért szerintem félelmetes, hogy milyen emberek vannak ebben az országban (#2-esre gondolok elsősorban). Az még ijesztőbb, hogy ezeknek választójoguk is van.

A kecsek azért nem házasodhat, mert:

- jogi értelemben se nem jogképes,

- se nem cselekvőképes.

A második ponttal eleve kizáródik pl. a pedofil házasság, ami a homofóbok másik kedvenc témája. Egy 6 éves gyerek tehát teljesen cselekvőképtelen, ezért nem házasodhat.

Egyébként Kérdező nagyrészt egyetértek, de nem szabad elfelejteni, hogy a házasság egy olyan dolog, ami nagyon alapvetően kihat a közösség életére. Ezért a jogban ez meggyökeresedett, hogy ez egy olyan dolog, amit az alkotmány szabályoz és ezért sok helyen ezért döntenek népszavazással.

Megjegyzem, hogy a Kérdező által feltett kérdés félreértésen alapul, ugyanis Magyarországon erről NEM lehet népszavazást tartani, ugyanis az Alaptörvény módosítása népszavazással itt nem lehetséges.

Egyébként alapvetően egyetértek, tényleg ritka alkalom az ilyen, ilyen sok embernek ingyen boldogságot adni.

De azért megjegyezném, hogy azért már élettársi kapcsolat van, az majdnem ugyanolyan jogokkal jár, tehát a mozgalom már kissé okafogyott.

2017. jún. 25. 11:52
 13/54 anonim ***** válasza:
73%
Intelligens kormány kéne hozzá aki bevezeti, nem népszavazás.
2017. jún. 25. 12:07
 14/54 anonim ***** válasza:
73%
45% én nem házasodnék azonos neművel, mert hetero vagyok. De egy olyan világban szeretnék élni ahol egyébként megtehetném. Nert az egyén szabadsága alapkérdés számomra. És nem csak azt jelenti az egyén aki olyan mint én. De tetszik hogy a degradáció szót épp egy ilyen hozzászólásban írtad. A tv-ből vett szavakkal dobálózol?
2017. jún. 25. 12:11
 15/54 anonim ***** válasza:
40%

# 17

"A tv-ből vett szavakkal dobálózol?"

Nem, leírtam a véleményemet, ami NEM a Tv-ből származik.

2017. jún. 25. 12:17
 16/54 anonim ***** válasza:
81%

Huh tényleg a melegházasságnak olyan rettenetes következményei vannak mint amiket itt leírtak néhányan borzasztó, szörnyű.

Milyen érdekes, én olyan országban élek ahol engedélyezve van a melegházasság, és nem észlelem, hogy ennek bármilyen negatív következménye van a társadalomra. Házasodnak a heterók, házasodnak a melegek és ennyi. Nem történik semmi. Elképesztő, hogy a magyarok mennyire túlzásokban esnek ezzel kapcsolatban. Ráadásul ha te Magyarországon élsz ahol nem engedélyezett a melegházasság, akkor jobban teszed ha nem írsz arról hogy milyen káros meg rettenetes dolog, mert nem tapasztaltad meg, hogy semmi ilyen hatása nincs. Olyan mintha kritizálnám a japánokat, hogy folyton nyers halat esznek és ez milyen rossz, anélkül hogy valaha is jártam volna Japánban és ettem volna nyers halat.

Kicsit szélesíteni kellene a látókört.

2017. jún. 25. 12:28
 17/54 anonim ***** válasza:
51%
msfifa2 Nem is neked mondtam.
2017. jún. 25. 12:31
 18/54 anonim ***** válasza:
24%

# 18

Csak kíváncsiságból, hol élsz?

# 19

Jó, bocsi, félrenéztem :) Tekintsd válaszomat tárgytalannak :)

2017. jún. 25. 12:35
 19/54 anonim ***** válasza:
88%
Kezet rá. :-)
2017. jún. 25. 12:35
 20/54 anonim ***** válasza:
2%
Hol olvastad, hogy népszavazás kell? 2/3-os többség kell es akkor megszavazzák a parlamentben. Egyébként részemről hátasodjanak, ha akarnak. Nyilván egyházi esküvő nem lehet, de ugye a bibliát nem lehet átírni. Nálam egy kikötés van a melegekkel kapcsolatosan: maradjon a 4 fal között az intimitás, mint a heteróknál és nem kell folyton mások pofájába vágni, hogy "meleg vagyok fogadj el!". El vannak fogadva, felesleges direkt provokálni, mert azzak pont azt fogják elérni, hogy az elfogadás helyett ellenük fordulnak az emberek.
2017. jún. 25. 12:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!