Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok, hogy a független...

Támogatnátok, hogy a független szervezetek tagjait a nép válassza?

Figyelt kérdés

Úgyértem lenne egy alkotmánybírósági választás is, lenne egy Nemzeti Bank elnöki választás, Ombudsman választás, Médiatanács elnöki választás, legfőbb ügyész választás, médiahatósági választás.

Csak olyan személyeket, jelölteket, akik sosem voltak párttagok. nem voltak és kiléptek, hanem sosem voltak.

Tehát ezeket is demokratikusan megválasztani, a nép válassza. Kampányt kellene folytatniuk. Pártok jelölhetnék őket, de inkább független szervezetek jelöljék szerintem őket.

Mandátumaikat pedig lecsökkenteni szintén 4 évre akár a kormányzati ciklus.

És korlátozni, hogy ugyanazok két ciklus után nem lehetnek.

Apropó hozzácsapva, hogy a kormányfői ciklust is maximalizáljuk, mondjuk kettőre.

Szerintem ezeknek a demokratikus intézményrendszer alapjaiban kellene lenniük.

Logikus hogy ezekre a választásokra, kevesebb vagy akár jóval kevesebb szavazó menne el, de amondó vagyok hogy itt ennél már nem lenne lényeg.

Ti mit gondoltok ezekről? Támogatnátok? Mit kifogásoltok vagy mit tennétek még hozzá?

2017. jún. 23. 21:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Most nincs pénzszórás"

Dehogy nincs pénzszórás...

Akkor mit csinál a Fidesz az állandó propaganda reklámjaival, amikor az EU ellen akar minket lázítani minden áron?

2017. jún. 24. 10:17
 22/26 A kérdező kommentje:

Pontosan erről szólna a kampányolás, hogy egyáltalán tájékoztassuk őket, az emberek tájékozódjanak erről, és folyamatosan beszélni arról hogy ezek kik, mit csinálnak, mi a hatáskörük, mi a különbség Batman és ombudsman közt, és ez miért fontos, miért fontos hogy ők döntsenek arról, kik legyenek ezek.

És ugye ez jogos, akaratlanul is beleszaladnának abba hogy megmondják a nagy megmondó emberek, hogy kit kell megszavazni. De lényegtelen, milyen az akit megszavaztak, a lényeg, hogy demokratikus alapon került oda. Nem?

2017. jún. 24. 10:21
 23/26 A kérdező kommentje:
Úgyértettem, hogy ezekre nincs pénzszórás.
2017. jún. 24. 10:22
 24/26 anonim ***** válasza:

Válasszuk szét az idealizmust és a realizmust!

Szerintem is az lenne az ideális, ha olyan erős kultúrája lenne a demokrácia- és jog- tudatosak lennének az emberek, de ennek nagyon kevés a realitása. Amikor az embereket néhány plakátkampánnyal és egyoldalú tudósítással olyan mélyen tudják befolyásolni, hogy teljesen kifordulnak magukból, akkor erős fenntartásaim vannak abban, hogy erre képesek lennének.

A képviselő és pártválasztás sokkal egyszerűbb, mint az, hogy a fenti tisztségekre embereket válasszanak. Egy ilyen választás esetén nem csak azzal kellene tisztában lenni, hogy melyik poszt micsoda, hanem meg kellene ismerni a jelölteket is. Lássuk be, a szavazók nagy része még erre még a pártok és programjaikra se képesek, többnyire csak zsigeri reakcióikat, érzelmeiket nyilvánítják ki.

Az átlag 100 IQ, szerintem ilyen esetekben a felelős döntés jóval többet igényel és természetesen sokkal nagyobb tájékozottságot, részvételi hajlandóságot is. Amikor a kétbites szavazatoknál is alacsony a részvételi arány, hogyan tudná egy-egy "száraz bürokrata" mozgósítani az emberek tömegét?

2017. jún. 25. 15:25
 25/26 anonim ***** válasza:

Folyt. Az alacsony részvétel pedig könnyen olyan eredményhez vezet, ami egyáltalán nem a többség érdekét tükrözi.

A Fidesz kétharmada is így jöhetett létre.

2017. jún. 25. 15:32
 26/26 anonim ***** válasza:

"Magyarországon első sorban nem a rendszerrel van baj hanem a társadalommal."

Ez az...

Ez a társadalom nem érdemel meg titeket.

Nem szerették az IMF-et, a 30%-os inflációt, a másfélmilliós munkanélküliséget, az se tetszett, hogy az országban előállított haszon 92%-a külföldi vállaltoknál keletkezett...

Nem örültek a cukorgyárak felrobbantásának, a szőlők, gyümölcsösök kivágásának, a hegy nélküli alagútnak meg a völgy nélküli viaduktnak se.

És nem tapsikolnak az 53 nemi identitásnak, de még a sharia elfogadására se készek, nem akarnak minden városban egy moszkot, és nem akarják levenni a templomaikról a keresztet...

Reménytelen banda !

Ne vesztegessétek az időtöket !

Keresetek magatoknak hálásabb társadalmat.

Nektek, felvilágosult, liberális, demokrata, haladó, nemzeti béklyókat ledobó világpolgároknak nem probléma. Ti mindenütt otthon vagytok.

Aztán meg... Mindannyian jobban járunk így ! :)

2017. júl. 7. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!