Támogatnátok, hogy a független szervezetek tagjait a nép válassza?
Úgyértem lenne egy alkotmánybírósági választás is, lenne egy Nemzeti Bank elnöki választás, Ombudsman választás, Médiatanács elnöki választás, legfőbb ügyész választás, médiahatósági választás.
Csak olyan személyeket, jelölteket, akik sosem voltak párttagok. nem voltak és kiléptek, hanem sosem voltak.
Tehát ezeket is demokratikusan megválasztani, a nép válassza. Kampányt kellene folytatniuk. Pártok jelölhetnék őket, de inkább független szervezetek jelöljék szerintem őket.
Mandátumaikat pedig lecsökkenteni szintén 4 évre akár a kormányzati ciklus.
És korlátozni, hogy ugyanazok két ciklus után nem lehetnek.
Apropó hozzácsapva, hogy a kormányfői ciklust is maximalizáljuk, mondjuk kettőre.
Szerintem ezeknek a demokratikus intézményrendszer alapjaiban kellene lenniük.
Logikus hogy ezekre a választásokra, kevesebb vagy akár jóval kevesebb szavazó menne el, de amondó vagyok hogy itt ennél már nem lenne lényeg.
Ti mit gondoltok ezekről? Támogatnátok? Mit kifogásoltok vagy mit tennétek még hozzá?
Egyáltalán van még Magyarországon függetlennek mondható szervezet, amit nem a Magasságos Nemzethy Majdnem Kétharmad irányít?
És ha nincs, van-e igény erre az egyszer választópolgár részéről, ha a létrejötte nem jár ingyen sörrel és virslivel?
Egy olyan rendszerben amit leírok mérhetetlen kevés esély lenne hogy a magasságos kétharmad vegye birtokba őket, a demokratikus intézménnyel együtt.
Egyébként nem árt feltételezni hogy de, van rá igény, hogy demokratikusan működjön a világunk, talán a passzivitás ellen is menne, és a sör meg virsli az elmúlt 30 évben felnőtt generációt csak nem venné meg.
Nem. Az átlag ember azt se tudja, hogy hogy hívják az AB jelenlegi tagjait, hogy mi a jegybank hatásköre, hogy mi az ombudsman és a bathman között a különbség, stb.
Hogyan hozhatnának tehát felelős döntést így az emberek?!
Attól, hogy nem a pártok jelölnék a jelölteket, még simán kimondhatnák, hogy kit támogatnak, vagy Orbán kijelenti egy sajtótájékoztatón szépen köhécselve nyakkendőt igazítva, hogy XY-nak milyen jó szakember, és nem akar másokat befolyásolni, de ő bizony rá fog szavazni.
A reklámkampányban is kiegyenlítetlenek lennének a harcok, és a nyomdafesték amúgy is mindent elbír, szóval lényegtelen.
De most a mucsaröcsögei 90 éves kőfideszes Zoltán bá, vagy a 87 éves 13. kerületi fullemeszpés Joli néni mennyit ért hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!