Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok, hogy a független...

Támogatnátok, hogy a független szervezetek tagjait a nép válassza?

Figyelt kérdés

Úgyértem lenne egy alkotmánybírósági választás is, lenne egy Nemzeti Bank elnöki választás, Ombudsman választás, Médiatanács elnöki választás, legfőbb ügyész választás, médiahatósági választás.

Csak olyan személyeket, jelölteket, akik sosem voltak párttagok. nem voltak és kiléptek, hanem sosem voltak.

Tehát ezeket is demokratikusan megválasztani, a nép válassza. Kampányt kellene folytatniuk. Pártok jelölhetnék őket, de inkább független szervezetek jelöljék szerintem őket.

Mandátumaikat pedig lecsökkenteni szintén 4 évre akár a kormányzati ciklus.

És korlátozni, hogy ugyanazok két ciklus után nem lehetnek.

Apropó hozzácsapva, hogy a kormányfői ciklust is maximalizáljuk, mondjuk kettőre.

Szerintem ezeknek a demokratikus intézményrendszer alapjaiban kellene lenniük.

Logikus hogy ezekre a választásokra, kevesebb vagy akár jóval kevesebb szavazó menne el, de amondó vagyok hogy itt ennél már nem lenne lényeg.

Ti mit gondoltok ezekről? Támogatnátok? Mit kifogásoltok vagy mit tennétek még hozzá?

2017. jún. 23. 21:29
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Független? Hát nem az a célja hogy kormány nyalonc legyen, hanem az alkotmánybíróság pl őrködjön a demokratikus alkotmányosság felett. Akiket felsoroltam pl.
2017. jún. 23. 21:47
 12/26 anonim ***** válasza:
2014-ben több, mint 60 ezer szervezet volt, amelyeknél "A magyar nonprofit szektort a civil jelleg határozza meg, mivel a szektor több mint 4/5-ét a magánszemélyek által létrehozott alapítványok és egyesületek teszik ki"
2017. jún. 23. 21:51
 13/26 A kérdező kommentje:
Éss, ez.. baj? :-D
2017. jún. 23. 21:53
 14/26 anonim ***** válasza:
Na, hogyan választod ki azt a 10 jelöltet, akik közül választani kell, vagy esetleg 10 ezer jelöltre kell szavazni?
2017. jún. 23. 21:54
 15/26 A kérdező kommentje:
Dehogy kell tízezerre. A tagok létszámán is kellene ehhez változtatni, meg kellene határozni, hogy hogyan lehet vagy kell egyáltalán jelölni , ezt nem két nap múlva gondoltam én sem, csak az alapszituációt írtam le.
2017. jún. 23. 21:58
 16/26 anonim ***** válasza:
Amúgy meg semmilyen olyan biztosíték sincsen, hogy például jobb személyt választanak meg, mint aki most van.
2017. jún. 23. 22:04
 17/26 A kérdező kommentje:
De a demokratikus intézmény rendszert sokkal jobban meg tudná testesíteni az államszervezet. Ez lenne a lényege. Mindegy milyen, de demokratikusan választották, nem kijelölte a kormányzat.
2017. jún. 23. 22:06
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Egyáltalán van még Magyarországon függetlennek mondható szervezet, amit nem a Magasságos Nemzethy Majdnem Kétharmad irányít?

És ha nincs, van-e igény erre az egyszer választópolgár részéről, ha a létrejötte nem jár ingyen sörrel és virslivel?

2017. jún. 23. 22:54
 19/26 A kérdező kommentje:

Egy olyan rendszerben amit leírok mérhetetlen kevés esély lenne hogy a magasságos kétharmad vegye birtokba őket, a demokratikus intézménnyel együtt.

Egyébként nem árt feltételezni hogy de, van rá igény, hogy demokratikusan működjön a világunk, talán a passzivitás ellen is menne, és a sör meg virsli az elmúlt 30 évben felnőtt generációt csak nem venné meg.

2017. jún. 23. 23:01
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Az átlag ember azt se tudja, hogy hogy hívják az AB jelenlegi tagjait, hogy mi a jegybank hatásköre, hogy mi az ombudsman és a bathman között a különbség, stb.

Hogyan hozhatnának tehát felelős döntést így az emberek?!

Attól, hogy nem a pártok jelölnék a jelölteket, még simán kimondhatnák, hogy kit támogatnak, vagy Orbán kijelenti egy sajtótájékoztatón szépen köhécselve nyakkendőt igazítva, hogy XY-nak milyen jó szakember, és nem akar másokat befolyásolni, de ő bizony rá fog szavazni.

A reklámkampányban is kiegyenlítetlenek lennének a harcok, és a nyomdafesték amúgy is mindent elbír, szóval lényegtelen.

De most a mucsaröcsögei 90 éves kőfideszes Zoltán bá, vagy a 87 éves 13. kerületi fullemeszpés Joli néni mennyit ért hozzá?

2017. jún. 24. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!