Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen alacsonyak ma a...

Miért ilyen alacsonyak ma a bérek?

Figyelt kérdés

1929-es fizetési viszonyok: [link]

Ehhez képest mai fizetések ( amiket megtaláltam, kiírom ):

Egyetemi tanár: 354 ezer forint ( ez a tanár, a docens és az adjunktus ennél jóval kevesebbet keres )

Bíró, ügyész: 700 ezer forint

Középiskolai tanár: 260 ezer forint

Mérnök: 350 ezer forint

Állami tisztviselő: 180 ezer forint

Általános iskolai tanító: 180 ezer forint

Óvónő: 180 ezer forint

Egyetemi adjunktus, tanársegéd: 235 ezer forint

A különbség, hogy úgy kerestek 1929-ben ennyit az emberek hogy "200 pengő jó fizetésnek számított". Most mi számít jó fizetésnek? Bruttó 250-300 ezer forint? Az 1929-es viszonyokhoz képest elég sokat rontottunk.

De hogyan? Miért ilyen alacsonyak a bérek?

2017. jún. 21. 19:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha a mai ellenzék lesz kormányon, még ennyi sem lenne !
2017. jún. 21. 21:57
 12/16 anonim ***** válasza:

"Én is ismerek informatikust mert a szomszédom ,de ő közel sem keres ennyit !"

Csak nem meri bevallani neked :) Egyébként ebben a szakmában kb 1000 féle terület van, van amelyik keresettebb (ezáltal jobban fizető) és van amelyik a kutyának sem kell. Maradjunk annyiban, hogy én senior programozókról (ez is még elég tág fogalom) beszéltem.

2017. jún. 21. 22:45
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen, 40 év tapasztalattal rendelkező hiperaktív fullstack programozó matematikus valóban zsebre vág annyit, de messze nem ez az átlag. Az átlag a weboldalakkal baromkodó html bűvész, vagy az említett okj-s tucatkódmajom, akiknek a plafon a 300 ezer. Ráadásul itt informatikusokról volt szó, nem szoftverfejlesztőkről, szóval ha felhígítjuk ezt a területet még a rendszergazdákkal, akkor már szürreális, hogy rávágjuk, hogy egy informatikus 700 ezret visz haza. Ez hülyeség. Ahhoz tudni is kell valamit.
2017. jún. 21. 23:16
 14/16 anonim ***** válasza:
Rokon elárulná nekem hidd el ,hogy ha ennyit keresne ! A mi családunkban nincsen hazugság. Amúgy azt nem írtam,hogy nem csak szomszédom hanem rokonom is :D Szóval a lényeget érted
2017. jún. 21. 23:16
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát akkor lehet, hogy én csupa zsenikkel vagyok körbevéve...
2017. jún. 22. 00:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Miért ilyenek a bérek? Egyrészt mert a kormány ennyire szabta meg papíron a minimálbért. szokás a vállakozok felveszik a fiatalokat minimálbérért. Utána napi 12 órába dolgoztatja 24/7-ben. Neki ez hatalmas profit, csora fiatal meg azt se tudja mit csináljon. Majd belehal a munkába, és 90E üti a markát. Vállakozónak meg termel 3 millió hasznot, és így mindenki jól jár. Fiatal vehet magának cipőt telefont, a vállalkozó még gazdagabb lesz.

Itt helyben a tanárok 110E forintot kapnak a tanításért, semmi szerintem. Azért ilyen kevés a magyar bér, miért emeljenek ha egyszer ennyiért is meg csinálják, én is ki fogok menni külföldre. Most 3 műszakba dolgozok 105E forintért hétvége nélkül, és életem nincs. Alszok dolgozok, ez megy mindennap. Tököm tele van már vele, dolgozik az ember eredménye meg nincs.

2017. júl. 6. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!