Igaz-e alapjában véve a következő? : "Magyarországon nem a rezsi magas, hanem a bérek nagyon alacsonyak. "-Bajnai G.
Relatív.
Ha azokat az országokat vesszük, ahol a miénknél nagyobb a jólét, akkor igaza van.
De ha kevesebb lenne a rezsi ugyanilyen fizetések mellett, akkor szerintem az sem zavarna senkit.
A mondat lényege,hogy így is meg lehet fogni a kérdést.
A béreket is kéne már fejleszteni,nem csak szajkózni a rezsidíjakat.Ha magasabb lenne a bérszínvonalunk,nem 350 Eur,-netto,,felőlem maradhatna a rezsidíj.Valahogy ezt az oldalát a dolognak nem firtatja a kormány.Lehet hogy kényes,nem vág bele a komunikációjukba.
Már nem.Ott is nőnek a bérek. A kínai már nem akar biciklivel járni,hanem kocsit akar,mert ezt látta.
Meg tudja keresni,és meg is veszi azt. Just du it"-szlogen.
Az egy marék rizs az igaz volt,de 1970-es években.
A szomorú az, hogy én 2007-ben kezdtem ezen a munkahelyen ahol vagyok, nettó 85-90 fizetéssel.
Most ugyanitt, több munkával keresek nettó 70et.
Sajnos nem tudok mit csinálni, még örülök hogy van munkahelyem. Pedig 2007-ben azért lássuk be jóval többet ért a pénzünk, mint most...
Igen,a fő gond hogy a bérfejlesztés,ami régen folyamatos volt -TELJESEN ISMERETLEN- lett.
Én is hasonló cégnél vagyok,ugyanannyi a bérem,mint 2009-ben amikor odamentem.Jó ha nem fog csökkenni,lehet hogy a rezsicsökkenés azért lesz,mert megkezdődnek a bércsökkenések,annyira nincs ez embereknél pénz????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!