Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A legutóbbi oktatási törvényne...

A legutóbbi oktatási törvénynek mi a célja? Mármint mivel magyarázták?

Figyelt kérdés

Sajátos igényűek, konkrétabban "diszesek" (diszlexia, diszkalkulia, diszgráfia, stb..) nem kaphatnak felmentést vagy könnyítést az érintett tárgyakból. Mivel magyarázta a döntését a kormány?

Mert látszólag ennek semmi jó célja nincs.. de biztos volt valami indokuk rá.. mi?

Ha lehet, ne kormányellenesek válaszoljanak, mert azzal nem vagyok előrébb. A kormány magyarázata, logikája érdekelne.

2017. jún. 16. 14:08
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Én látássérültként a térképezésből kaptam felmentést. Természetesen orvosi papírok felmutatása után. Nem földrajzból, csak a térképezésből. Az elméleti részeket egész jól tudtam, de a térképet egyáltalán nem tudtam használni. Ha nem kaptam volna felmentést, akkor esélyesen buktam volna, vagy épp csak áttuszkolnak, hiszen a földrajz alapja a térkép:D

Aztán a pályám egész másik irányba ment, logikusan. Tizenegyedik osztályban volt utoljára földrajzom, azóta oda se szagoltam. De ha nincs felmentés, én megbukok, ami csöppet keresztbe tett volna... teljesen fölöslegesen.

Az embernek nem kell polihisztornak lennie. Ha valamihez nem ért, miért kellene erőltetni? Attól még, ha valaki nehezen tud olvasni, még lehet műszaki zseni, és ha rosszul tud számolni, még lehet belőle a következő Kosztolányi. Így viszont csak megvágják az embert, még abban is meggátolják, hogy azt csinálja amihez ért... szerintem..

2017. jún. 17. 10:41
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Ne agyhalottkodj már! Mielőtt kitalálták hogy mindenből fel lehet menteni a gyerekeket előtte is léteztek felmentések pl orvosi papír alapján. Csak nem az volt a szemlélet hogy ha valaki nem tud 4-est legalább valamiből akkor fel kell menteni ezzel elvágva a jövőjét. Az osztályzat azért van 1-5-ig hogy használják, ez a libsi marhaság hogy ha valaki 4-esnél rosszabbat kap az súlyos lelki sérülést okoz ezért azt maximum szövegesen lehet értékelni, és nem szabad megbuktatni oda vezetett hogy a mai fiatalok 90%-a analfabéta meg összeadni kivonni nem tud. Régen legalább gürcöltek hogy a kettes meglegyen, de ma már sz.rnak bele magasról mert úgy sem buktatják meg őket. Pont ez a rendszer volt ami életképtelen tudatlan embereket nevelt. Aki meg tényleg annyira sík hülye hogy egy kettest nem izzad össze mindenből annak ott a gyp-s osztály.

2017. jún. 17. 11:05
 13/14 A kérdező kommentje:

12es, a "diszesek" betegek, nem hülyék. Nem azért nem megy nekik egy készség, mert ostobák, hanem mert az agyműködésük nem működik azon a részen rendesen. Ha egy látássérültet fel lehet menteni látásos dolgokból, akkor egy "számolássérültet" miért nem lehet felmenteni számolós dolgokból?

Ismétlem, nem hülyékről van szó, hanem betegekről. Nem arról beszélek, hogy bemondásra skippelhesse az érettségit, hanem arról, hogy orvosi papír alapján személyreszabják az oktatását.

Pl mint említettem, látássérült vagyok. Tesiórán minden létező labdás tevékenységet kihagytam, de erősítésnél jelen kellett legyek. Ez ugye diszkalkuliásként matekon nehézkesebb, hisz az egész tárgy számokról szól:D

2017. jún. 17. 12:01
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
12# remélem akkor is ezt mondod majd amikor a te gyereked nem veszik fel arra az egyetemre ahova menni szeretne, mert diszlexiás volt, így legjobb esetben kettes-hármas volt magyarból ( ami ugye kötelező tárgy, nézik az utolsó két év jegyeit és érettségi is van belőle ), de ha lett volna felmentése felveszik. Majd neki magyarázd meg, hogy "nem érdemelted meg az egyetemet, mert beteg vagy".
2017. jún. 17. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!