A magyar társadalom el van öregedve? A mai fiatalok miért nyitnak illetve ismerkednek olyan nehezen?
Miért nem közelednek?
Mint leírtam mindegyik generáció a saját generációjához közeledik szívesebben. A fiatal jobban szeret ugyanolyan korúakkal beszélni mint amennyi idős ő.
Ugyanez van az öregekkel is. Szívesebben beszélnek egymással arról, hogy ma elmegyek ezer boltba csakazért, mert ott olcsóbb 10Ft-al a tej ott meg 5Ft-al a farhát. Az idősek nem tudnának a fiatalokkal ugyanazokról a témákról beszélni, mint a saját korosztályukkal, ez fordítva is. Nem egyezik egy fiatal és egy idős érdeklődési köre, amiről szívesen beszél.
A második meg az, hogy az idősek se nagyon nyitnak a fiatalok felé. Alapból megítélik őket. Hogy ha telefont használnak, már egyszerre megbélyegzik őket mivel mások a szokások, és fejlődik a technika. Hogy ha nem hosszúnadrágba vannak akkor az a baj, hogy ha kivágott a nadrág akkor az a bajuk, aztán jön is, hogy "hogy néznek ki a fiatalok, nincs is rajtuk ruha!" meg hasonlók. Az időseknek se kéne a fiatalokat megbélyegezni minden szarságért. Látszik, átmosta őket a kormánypropaganda, az is a gyűlölködésről szól, ez is arról, csak a fiatalok ellen.
Utolsó vagyok:
--
És ahogy én is tömegközlekedést használok, úgy veszem észre, hogy a fiatalok nagy része előreengedi az időseket, hogy ha segítséget kérnek akkor nagyrészt segítenek nekik (kérés nélkül nem várhatjuk el, hogy akárki segítsen, honnan gondolná hogy segítségre szorul? ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!