Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar társadalom el van...

A magyar társadalom el van öregedve? A mai fiatalok miért nyitnak illetve ismerkednek olyan nehezen?

Figyelt kérdés
Én úgy veszem észre,hogy akárhová megyek pláza,kórház,bevásárló központok stb... sokkal több idősebb korú embert látni. Az iskolákat óvodákat direkt nem mondtam ! A fiatalokkal kapcsolatos kérdésemre pedig annyit mondok,hogy iszonyatosan nehezen közelednek az ember felé. Mosolyogni látni őket meg már csoda.

2017. jún. 7. 15:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%
#3: Mondjuk, ebben lehet valami. Talán nem véletlenül mondják a magyarokra, hogy nem túl életvidámak, derűsek.
2017. jún. 7. 17:37
 12/18 anonim ***** válasza:
Jó, persze, most megkapom majd, hogy mitl lennének, de nálunk sokkal rosszabb körülmények közt élő, nyomorgó népek sem ennyire "savanyúak".
2017. jún. 7. 17:39
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a mai fiatalok ismerkednek és az öregeket is tisztelik többségében. Lehet én látom másképp de inkább az öregek nem nyitnak a fiatalok felé! Az idősek a koruknál fogva lenézőbbek a fiatalokkal szemben, és felvetik hogy "bezzeg az én időmben" mi volt. Nem új keletű az sem mikor egy fiatal jobban él mint egy 55 éves akkor meg még irigység is párosul...
2017. jún. 7. 17:48
 14/18 A kérdező kommentje:
Hát 13 én nem így látom bár lefogadom nem közel lakhatunk egymáshoz :D Én ott lakok ahol a fiatalok nem csak nem nyitnak az öregebbek felé ,de még a fiatalok felé sem. Csak a telefonjukat nyomkodják.
2017. jún. 7. 18:08
 15/18 A kérdező kommentje:
Csak zárójelbe írom,hogy 21 vagyok szóval én is ezt csinálom általában én nem nyitok senki felé sem ! De nem csak magamból indultam ki az egész kérdésem előtt. Iszony kevés fiatalt látok manapság és a velem egy idősek sem nyitnak senki felé sem ahogy én sem . Általában az isiben nyomkodja mindenki a telefonját leszarjuk egymást magyarul csak gyerünk már haza :D Bennem az nincs meg,hogy nyissak valaki felé és az igaz mert nagyon negatívan állok hozzá a jövőmhöz.
2017. jún. 7. 18:15
 16/18 anonim ***** válasza:
Miért nyissanak bárki felé a fiatalok mikor úgyis ki kell menniük majd külföldre, mert másként nem fognak megélni?
2017. jún. 8. 10:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Miért nem közelednek?

Mint leírtam mindegyik generáció a saját generációjához közeledik szívesebben. A fiatal jobban szeret ugyanolyan korúakkal beszélni mint amennyi idős ő.

Ugyanez van az öregekkel is. Szívesebben beszélnek egymással arról, hogy ma elmegyek ezer boltba csakazért, mert ott olcsóbb 10Ft-al a tej ott meg 5Ft-al a farhát. Az idősek nem tudnának a fiatalokkal ugyanazokról a témákról beszélni, mint a saját korosztályukkal, ez fordítva is. Nem egyezik egy fiatal és egy idős érdeklődési köre, amiről szívesen beszél.

A második meg az, hogy az idősek se nagyon nyitnak a fiatalok felé. Alapból megítélik őket. Hogy ha telefont használnak, már egyszerre megbélyegzik őket mivel mások a szokások, és fejlődik a technika. Hogy ha nem hosszúnadrágba vannak akkor az a baj, hogy ha kivágott a nadrág akkor az a bajuk, aztán jön is, hogy "hogy néznek ki a fiatalok, nincs is rajtuk ruha!" meg hasonlók. Az időseknek se kéne a fiatalokat megbélyegezni minden szarságért. Látszik, átmosta őket a kormánypropaganda, az is a gyűlölködésről szól, ez is arról, csak a fiatalok ellen.

2017. jún. 8. 15:30
 18/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok:

--

És ahogy én is tömegközlekedést használok, úgy veszem észre, hogy a fiatalok nagy része előreengedi az időseket, hogy ha segítséget kérnek akkor nagyrészt segítenek nekik (kérés nélkül nem várhatjuk el, hogy akárki segítsen, honnan gondolná hogy segítségre szorul? ).

2017. jún. 8. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!