A magyarok miért nem akarják, hogy Magyarország egy jóléti állam legyen?
Mert a másik banda is ellopta azért. Mert volt ügynökökből azoknak az unokáikból trómanokból hazugládából áll az ellenzék. Akik nem itthon hanem külföldre lopnák a pénzüet lásd mszp képviselő ausztriai bankszámlája. Persze az csak a felszín. Tehát a kérdés itthonra lopják el a pénzem vagy külföldre.
Azért,mert ahhoz tanulni kell,teljesítményt produkálni.
A magyaroknak meg megfelel a betanított,egyszerű munka is,amihez nem kell ész..
"Tessék, akarom. Mit tegyek?"
Először annyi is bőven elég lenne, ha ezt minél többen felismernék és hangoztatnák, hogy a közbeszéd tárgya legyen.
De én azt vettem észre, hogy egyáltalán nem is foglalkoztatja a legtöbb magyar embert. Csak húzzák az igát reggeltől estig, egyik hónapról a másikra vegetálnak a kis fizetésükből és ennyi jó nekik.
De miért? Normális ember nem akarja az egész életét egy mocskos terráriumban leélni és végig azt a rohadt mókuskereket hajtani, amin letekerhet szerencsétlen akár 1000 kilométert is, akkor sem jut vele sehova, mert mindig csak ugyanott lesz egy helyben.
Jó, hangoztatom: Magyarország legyen jóléti állam!
És? Van itt valaki aki azt hiszi, hogy nyugati életszínvonal lesz itt belátható időn belül, legyen bármilyen kormány hatalmon a jövőben?
Akkor mi marad? A hajtás, a küzdelem. Ha itt nem megy, ma már lehet menni külföldre dolgozni, magam is külföldön vagyok bejelentve.
Van itt valaki, aki azt hiszi, megbukik a jelenlegi vezetés, jön egy másik, amely nem fog lopni, és amit eddig elloptak, azt majd jól neki adják?
"Sorra lehet hallani, hogy a politikusok és a haveri körük már megint mennyi százmilliárdot nyúltak le"
Rossz híreket hallgatsz !
Elősző kormányok ennek 10x-esét nyúlták le és kevesebb hiszti volt. Miért is? Mert a média az ő kezükben van -.-
Ezt kb. hetente megkérdezed, pedig már többször el lett magyarázva, hogy amit kérdezel, annak köze nincs a jóléti államhoz. A jóléti állam nem azt jelenti, hogy akik dolgoznak, azok magas színvonalon megélnek a munkájukból. Hanem azt jelenti, hogy aki munkaképtelen (kismama, kiskorú, beteg, nyugdíjas) az is kap ellátást. Ezért Magyarország jóléti állam, pont ez is az egyik probléma. Hogy a lakosság kis százaléka dolgozik, a többi meg segélyt kap. Így aztán egyik fél sem él sehogy, mert a segély semmire nem elég, de a fizetésekből meg annyi járulékot levonnak, hogy már lassan nem érdemes elmenni dolgozni.
Szerintem ne legyen jóléti állam, vagy csak korlátozottan. Felesleges pl. a 3 év GYES. Mondom én úgy, hogy van 2 gyerekem. Nem kell elmenni korkedvezménnyel nyugdíjba 50 évesen. De aki dolgozik, az éljen meg a fizetéséből. Aki meg beteg, az meg kapjon olyan ellátást, hogy ne haljon éhen. Vagy ha nem, akkor a családtagjai kapjanak annyit, hogy pl. egy 3 gyerekes család képes legyen még a nagymamáról is gondoskodni. Mert ugye most ezt erőltetik, de minimálbérből elég nehéz.
Dehogy nem akarom!
Ma is elmondtam, hogy "azt akarom, hogy Magyarország jóléti állam legyen", majd csettintettem is utána.
Vajon mit rontottam el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!