A magyar társadalom hány százaléka lehet antikommunista?
Mit értesz antikommunista alatt?
Mert pl én nem szeretném, hogy kommunizmus legyen, de ez a semmiben nem jelenik meg a napi rutinomban, tetteimben, mert éldegélem az kis életem, koromnál fogva soha nem találkoztam kommunistákkal...
És aki nem antikommunista, az automatikusan kommunista párti, vagy van átmenet?
?
Hát eltételezem azokon kívül,akik anno még a kommunizmusban éltek és rendszerpártiak voltak mindenki.
Főleg a fiatal generációk,én kb 80-90%-ot mondanék.
De azért azt is jó lenne tisztázni,hogy itt most a politikai rendszerre gondolunk,vagy a filozófiára?
Mert a filozófia biztos sok embernek szimpatikus...
Mennyire antikommunista?
Mert a lakosság hallgatólagosan antikommunista. Pár bohócot leszámítva mindenki az. Még aki élt az előző rendszerben, és szimpatizál is vele: nos, ő se fogja Neked nyilvánosan felvállalni, hogy kommunista (szimpatizáns). Senki sem akarja kirúgatni (opcionálisan nyomorékká veretni) magát.
Viszont a kőkemény antikommunista ritkább. Ma már sokkal kevesebben vannak, mint a 90-es években voltak. Talán a lakosság hatoda (16%). Jobb időkben. Egy nagyon pontosan körülírható réteg: a szellemi foglalkozású (pályákat kisajátító) családok. Szinte kivétel nélkül undorodnak a népi demokráciától.
Pontosan azok a családok a legveszettebb antikommunisták, akiket a Diktatúra vakart ki a sz..ból. Mint a Feri, vagy a felcsúti Orbán-család. Majd akik utánuk jönnek, tőlük is veszettebbek lesznek: [link] [link] .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!