Miért van az, hogy az ország 3 legnagyobb pártja populista, demagóg, antieurópai, keleties, leragadt csődtömeg?
Fidesz=MSZP=Jobbik
Ezek után nincs miről beszélni. S a vicc az ,hogy a 3 közül még a fidesz a legmérsékeltebb, azt is nagyon rossz szemmel nézik az Eu-ban, de egy MSZP vagy egy Jobbik esetén szerintem egyenesen kitiltanának minket az EU-ból.
Annyira szomorú és kiábrándító, hogy a narancsbolsevik fidesz két legnagyobb ellenfele egy szálasista és egy rákosista párt.
"Az MSZP-t üdvözölnék Európában, hiszen baloldali, nemzetietlen, sőt, kommunista gyökerei vannak."
Kétlem, hogy üdvözölnék. A kommunista gyökereket az unióban sem nézik jó szemmel.
Mellesleg az MSZP nem tartja tiszteletben a magántulajdonhoz való jog szabadságát, a szabad piaci verseny ellen van, a kapitalista fejlődés ellen van, és a munkakerülésre, ingyenélésre ösztönzi az embereket.
A szabad munkaerőáramlás ellen van, ami hivatalosan is ellent monda z uniós értékeknek.
"Az MSZP-t üdvözölnék Európában, hiszen baloldali, nemzetietlen, sőt, kommunista gyökerei vannak."
Ez ma már a Fideszre jobban igaz, az ő soraik között ugyanis több egykori MSZMP pártfunkcionárius ül, mint a mostani MSZP-ben :D
"egy MSZP vagy egy Jobbik esetén szerintem egyenesen kitiltanának minket az EU-ból. "
Ha már ennyire "európainak", "européer"-nek gondolod magad, akkor legalább azzal tisztában lehetnél, hogy ez a mondatod merő tudatlanságot tükröz.
Nevezheted primitívnek,de egy fecske nem csinál nyaral.
Én örülnék,ha az LMP nyerne,de esélytelen.
Én vidéki vagyok,és a legtöbben csak a Fideszben vagy az MSZPben tudnak gondolkodni,a szélsőségesek pedig a Jobbikban.
Az nekik,hogy egy zöldpárt kormányozzon sokadlagos dolog.
Ha tudnám,hogy legalább 20% szavazna az LMP-re akkor én is arra szavaznék,de főleg az idősebb generáció miatt ez még lehetetlen,talán 10 év múlva.
Addig meg marad az MSZP,mint esély 8 év ámokfutás elleni változtatásra..
"Mellesleg az MSZP nem tartja tiszteletben a magántulajdonhoz való jog szabadságát, a szabad piaci verseny ellen van, a kapitalista fejlődés ellen van, és a munkakerülésre, ingyenélésre ösztönzi az embereket. "
Nem tudom ezt honnan vetted.
Az MSZP nem piacgazdaságellenes.
A világon Észak-Korea kivételével sehol sincsenek piacgazdaságellenesek.
Az MSZP viszont az adórendszert másként kezeli,illetve a szociális újraelosztást rászorultság alapon gondolja,még a Fidesz az adófizetőktők levont pénzt a gazdagoknak adja.
Ergo vannak olyanok,akik a te adóforintjaidból veszik a gyerekeinek az iPhone-t,amit a saját pénzén is megvehetne...
Amúgy a fidesz sokkal kommunistább,mint az MSZP,lásd közmunka,dohánykereskedelem államosítása,stb.
Amúgy nyugaton,ahol piacgazdaság van,szinte mindenhol többkulcsos adó van.
Ez még nem jelent piacgazdaságellenességet.
"Amúgy nyugaton,ahol piacgazdaság van,szinte mindenhol többkulcsos adó van. "
Mert ott valóban van egy széles, tehetős, valóban gazdag réteg, akik nyugodtan adózhatnak magasabb kulccsal. Nálunk viszont a többkulcsos adó 95 százalékban a bérből és fizetésből élő középosztályt sújtaná.
Nálunk pedig a szegények sokkal szegényebbek,mint nyugaton,mégis nálunk van egykulcsos adó.
Ezen azért elgondolkodhatnál.
De ez tipikus kelet-európai felfogás,mert itt az "úr-szolga" rendszert szeretik..
Utolsó:
A nyugati gazdag országokban azért van többkulcsos adó, mert ott mondjuk van egy nagy gazdag réteg, akiket van értelme megadóztatni.
Magyarországon ilyen nincsen. Ha itt többkulcsos adó lenne ,akkor azoknak is többet kéne adózni, akik 170ezret keresnek, hogy az ingyenélő proliknak meg cigányoknak kevesebbet kelljen és több segélyt kapjanak.
Pedig a lakosság fele ennyit keres,170 alatt,akiket te prolinak és ingyenélőnek tituláltál.
És nekik is annyi a kenyér a boltban,mint neked.
A segélyt nem tudom miért hoztad ide,amikor én az adórendszerről beszéltem.
De nálunk még a fidesz a gazdagokat kifejezetten segélyezi.
Olyanok is kapják a családi pótlékot,és azoknak is ingyen eszik a gyereke az iskolában,aki 1 milliót keres havonta.
Még más,aki mondjuk csak 120 ezer Ft-ból él,semmire nem jogosult,és arányában annyit adózik,mint aki 1 milliót keres.
Ez nem csak,hogy nem igazságos,de a társadalom fenntarthatósága miatt nem is működőképes.
Ezért vándorolnak ki sokan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!