A magyar emberek többsége miért viszolyog a gondolattól, hogy a jövőben robotok fogják végezni a munkák abszolút többségét és az embereknek rengeteg szabadidejük lesz?
Nem értem, hogy miért nem akarnak a magyarok jólétben élni.
Olyanokat hallok, hogy akkor megszűnik az élet értelme, ami a munka reggeltől-estig, mert az ember ezzel teljesíti be az életét és ilyet csak a dologtalan, munkakerülők akarnak, mert lusták dógozni és ehhez hasonlók.
Hogyan lehet így gondolkodni? Miért nem kell a szabadidő, amikor azt csinálhatjuk, amit szeretünk? Nem értem ezt a mentalitást, ami itt szembejön velem.
Pontosan erről van szó.
Végre egy értelmes ember. Köszönöm.
ja hogy 444
hiszen ők értenek mindenhez (is)
Én ismerek olyan embert is,aki arra büszke,hogy gyári munkás és monoton egész nap olyan munkát végez,amire egy önálló tudat nélküli robot is képes.
Egyedül az alkotói munkának van értelme.
És amíg azért csinálod,mert szereted,nem azért,hogy kifizetasd belőle a villanyszámlát,és folyton stresszben éld az életedet het 5 nap 8-12 órában..
"Az 50 ezres alapjövedelemből aztán marha jól lehetne élni :D "
És ki akadályozna meg,hogy alapjövedelem mellett dolgozz?
Nem kötelező 50 ezerből élni?
Egyébként most is vannak alapjövedelmesek,akik pl családi pótlékból élnek.
" ki akadályozna meg,hogy alapjövedelem mellett dolgozz?"
Az előbb még jólétről volt szó, ahol dolgozni se kell:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!